Oktoberfest 1924 - przygotowania

Święto Piwa to tradycja Kotliny Edelweiss od zarania dziejów. Edle z wielką czcią odnoszą się do złotego napoju i już poraz trzeci organizują wspaniały festiwal piwny. Nie bacz na "podbrobki", liczy się tylko edelweisski Oktoberfest!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 1924 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
Wrzesień to czas rozpoczęcia sezonu rajdowego, ale za pasem mamy bliski naszemu sercu październik! A co dzieje się w październiku? Oczywiście wielki Oktoberfest!
Wśród Edli mamy wielu smakoszy piwa, ale i nasi goście, którzy raczyli nas swoją obecnością zawsze chętnie z nami kufelek przechylili.

Czas zacząć przygotowania. Pierwsze to chyba termin, wiadomo, zmieścić się w terminie miesiąca paźdzernika.
Co mieliśmy w zeszłym roku?
- najważniejszy jest oczywiście KRAM BROWARNIKÓW i przyznanie nagrody Bierfest - Grand Prix 1924.
Konkurs jest oczywiście obowiązkowy, ale wymaga pomocy pewnego pana H. :D

- LAWINA (tutaj potrzebna bylaby @Femme Mystere - zapytam drogą prywatną, ale nie sądzę, że się uda. :) ) - tylko inna opcja wchodzi w grę.
- BIESIADNE STOŁOWANIE (za to odpowiadała druga z pań - @Isabella Swann, ją będzie jeszcze trudniej obudzić z mikronacyjnego snu)
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada liczę na Ciebie! Daj proszę znać czy w razie czego to ogarniesz.
- MORZE PIWA - @Joachim Cargalho brylował na tym morzu. Czy popłynie z nami w tym roku?
- KTO PIJE - czyli zgadywankaoczywiście zabawę pociągnę ja - Tu można już przyklepać.
- ALFABET SIKORSKIEGO - pomysł zaczerpnięty od @Gaetano Kohlmeise - oddaje fory jak to rozegrać.
- KOŚCI BEZ OŚCI - hazardowa zabawa według pomysłu @Pavel van der Gibson. Czekam na przekaz pomysłu (poszedłbym jednak w ostry hazard :P )
- HERBATKA U ALFREDA - otwarcie Liedteerum - jako okoliczność towarzysząca - @Alfred Fabian - jakiś konkursik, zabawa etc?

Do tego dojdzie oczywiście ognisko pełne chmielu, a sądzę, że jakąś zabawę jeszcze wymyślę. :)

Szybka burza mózgów i działamy!

DODANE:
skreślenie prowadzenia Lawiny przez Lieselotte
dodanie Alfabetu Sikorskiego
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1924

Post autor: Pavel van der Gibson »

Myślę, że bez problemu ruletkę mogę ogarnąć i poprowadzić, moj FoxBets będzie miał w końcu nową ofertę :D
np.
- Żetony do kupienia po kilka klubeków za żeton. Zrobi się jakiś max żetonów na głowę żebyśmy potencjalnie nie zbankrutowali xd
- można stawiać na liczby, połówki, ćwiartki, kolumny i rzędy. Bez kolorów, parzystych i nieparzystych, większych i mniejszych od 18, orfelenów itd.
- kręcimy raz dziennie przez tydzień np. o 20:00.
- po każdym kręceniu (rzucie kostką) robimy podsumowanie, kto ile wygrał i kto ile ma żetonów.
- wypłaty po zakończeniu całej gry żeby nie robić bałaganu.
- jedyne co, to potrzeba zabezpieczenia bankowego :roll:
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 29 września 2024, 14:17 Myślę, że bez problemu ruletkę mogę ogarnąć i poprowadzić, moj FoxBets będzie miał w końcu nową ofertę :D
np.
- Żetony do kupienia po kilka klubeków za żeton. Zrobi się jakiś max żetonów na głowę żebyśmy potencjalnie nie zbankrutowali xd
- można stawiać na liczby, połówki, ćwiartki, kolumny i rzędy. Bez kolorów, parzystych i nieparzystych, większych i mniejszych od 18, orfelenów itd.
- kręcimy raz dziennie przez tydzień np. o 20:00.
- po każdym kręceniu (rzucie kostką) robimy podsumowanie, kto ile wygrał i kto ile ma żetonów.
- wypłaty po zakończeniu całej gry żeby nie robić bałaganu.
- jedyne co, to potrzeba zabezpieczenia bankowego :roll:
Kasę wyłoży Skarb Państwa Edelweiss. Z jego konta będą szły wypłaty. Zaraz ustawiam kość k36.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wpis taktyczny

RZUCANIE ŚNIEŻKAMI - sport narodowy! :D

Mam fajną zabawę w głowie. ZObaczymy co z tego wyjdzie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Spoko, na Polanę Wolności przybędziemy, piwo wypijemy,a na pewno za kołnierz nie wylejemy,Heinz! :) ;)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 01 października 2024, 13:56 Spoko, na Polanę Wolności przybędziemy, piwo wypijemy,a na pewno za kołnierz nie wylejemy,Heinz! :) ;)
Prawdziwy Edel pije piwo z wiadra, także jak wylewa za kołnierz to tylko przez przypadek. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ja! :) Naturlich, herr Oberhaupt! :D
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 01 października 2024, 21:40 Ja! :) Naturlich, herr Oberhaupt! :D
Dobra, bo my tu pitu pitu, a ja chciałbym wiedzieć czy Szanowny pomoże w organizacji czy chociażby chciałby zostać uczestnikiem zabawy? To drugie oczywiscie jest równie ważne.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Z przyjemnością raczej to drugie :)
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 02 października 2024, 12:33 Z przyjemnością raczej to drugie :)
To, tak jak pisałem jest równie ważne. Nie zawsze każdy chce uczestniczyć.
Tak sobie myślę, a gdybym pomógł "wyprodukować" perskie piwo, gdzie wg Pańskich wytycznych wykonano by etykietę? Zadaniem Herr Vollera było by przygotowanie opisu o tymże piwie?.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Cóż, zadanie jest wykonalne chyba :D

Irańczycy robią pewnie piwo pokątnie w domach,tak jak domowe wino,choć przemyt idzie pełną parą przez granicę (za dużo ludzi na tym zarabia, żeby udało się uszczelnienie granic,nawet w takim zamordyzmie!).

Produkcja krajowa również jest, ale to samo piwko 0,0% ;)

Wiem o fabryce piwa prowadzonej przez irańską diasporę w USA (jedna czy dwie rodziny to prowadzą),jednak w ogóle nie korzystają z rodzimych wzorów ikonografii.

Zawsze możemy zrobić tak, że wrzucę historyczne grafiki z płaskorzeźb w "Książę Persji nadaje", a herr Oberhaupt to wrzuci na butelki, bawiąc się graficznie i zobaczymy, co z tego wyjdzie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oktoberfest 1924”