@Femme Mystere
Ciekawe czy Państwo byłoby zainteresowane współfinansowaniem xD. A na marginesie, macie zniżki za przygotowanie szczegółowych wytycznych?

A gdzie taki wniosek należy złożyć? Myślałem, że to tylko w państwowym przedsiębiorstwie i już młyny sobie to przemielą, ale się udam do okienka jakiego trzebaIsabella M. Neumann-Swann pisze: ↑27 listopada 2025, 00:37 Na Marginesie Herr @Piwski Sroczyński musiałby pan najpierw z Oberstammem porozmawiaćczy wydam Panu na to zgodę
![]()
Tak było, jak nie było Oberstamma. Jako, że wróciłam i w Wolkenbad zaszły zmiany których już nie mogę odwrócić, staram się teraz trzymać rękę na pulsie. Co wiąże się z tym, że każda budowa w Komitacie wymaga mojej zgody.Piwski Sroczyński pisze: ↑27 listopada 2025, 01:17A gdzie taki wniosek należy złożyć? Myślałem, że to tylko w państwowym przedsiębiorstwie i już młyny sobie to przemielą, ale się udam do okienka jakiego trzebaIsabella M. Neumann-Swann pisze: ↑27 listopada 2025, 00:37 Na Marginesie Herr @Piwski Sroczyński musiałby pan najpierw z Oberstammem porozmawiaćczy wydam Panu na to zgodę
![]()

Wiadomości przez forum czy jakoś na discordzie?Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑27 listopada 2025, 01:22 Najlepiej napisać do mnie osobiście i wyjaśnić mi szerzej wizję tego portu i jak to ma działać. Po czym w Wolkenamt złożyć podanie o pozwolenie na budowę i dzierżawę pod cały projekt - co jest opłacana w formie podatku.
Jeśli mnie Pan przekona - to dorzucę się z finansowaniem i uruchomimy taki projekt.

Rozmowy trwają, co z nich wyniknie - zobaczymyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑27 listopada 2025, 09:56 Jeśli Państwo @Piwski Sroczyński się dogadacie z komitatem w Wolkenbad, to my oczywiście taką inwestycje wesprzemy. Proszę tylko o informacje co udało się ustalić.
Miejmy nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni.Piwski Sroczyński pisze: ↑30 listopada 2025, 17:45Rozmowy trwają, co z nich wyniknie - zobaczymyHeinz-Werner Grüner pisze: ↑27 listopada 2025, 09:56 Jeśli Państwo @Piwski Sroczyński się dogadacie z komitatem w Wolkenbad, to my oczywiście taką inwestycje wesprzemy. Proszę tylko o informacje co udało się ustalić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość