Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]
Na coś muszę pieniądze wydać
a potem jakoś je znowu odrobić
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dokładnie o to chodzi.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑03 września 2026, 09:22 Na coś muszę pieniądze wydaća potem jakoś je znowu odrobić
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czyli w założeniu... gdyby się zmienił Herr Oberhaupt, np. na Leszka, to musielibyśmy mu ten pałac oddać? 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak się własnie zastanawiam czy to ma sens. Pałac Oberhauptowski w pierwszym rozumieniu miał być oberhauptowski, nie mój. Z drugiej, bo tutaj chyba teraz się pogubiłem. Tak, cel był taki, ale z drugiej strony to ja nadal nie będę miał swojego gniazdka na stałe...Femme Mystere pisze: ↑04 września 2026, 07:18 Czyli w założeniu... gdyby się zmienił Herr Oberhaupt, np. na Leszka, to musielibyśmy mu ten pałac oddać?![]()
Jak sądzisz, jakie rozwiązanie będzie lepsze?
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wprowadzimy się do der Sitz 
Oczywiście żartuję. Humm, sama idea pałacu dla głowy państwa nie jest zła. Ale wtedy założenia nie powinny być tak indywidualne, mam na myśli, powinna to być moim zdaniem budowla jednak umiejscowiona gdzieś bliżej centrum miasta. I musi mieć zastosowanie pół-oficjalne, tj. część przeznaczona dla użytku prywatnego, a część do udzielania wywiadów, spotań na wysokim szczeblu itd. itd.
Oczywiście żartuję. Humm, sama idea pałacu dla głowy państwa nie jest zła. Ale wtedy założenia nie powinny być tak indywidualne, mam na myśli, powinna to być moim zdaniem budowla jednak umiejscowiona gdzieś bliżej centrum miasta. I musi mieć zastosowanie pół-oficjalne, tj. część przeznaczona dla użytku prywatnego, a część do udzielania wywiadów, spotań na wysokim szczeblu itd. itd.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to chyba nie pójdziemy tą drogą.Femme Mystere pisze: ↑04 września 2026, 08:21 Wprowadzimy się do der Sitz