TakHeinz-Werner Grüner pisze: ↑01 marca 2024, 20:07Ta opcja bardzo mi się podoba.Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑01 marca 2024, 15:05Oj tam.. ja mogę przyjąć i tak Was w STS nawet bez Księcia.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑01 marca 2024, 14:54
Będzie, albo i nie będzie. Na razie to mam focha na JKM Arka za nie startowanie w Rajdzie Sarmacji.
A tak w ogóle to on już wrócił do v-żywych?
Wieści z Księstwa Sarmacji
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: Wieści z Księstwa Sarmacji
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja chyba nie widziałem żadnego postu od jego powrotu. Serio, musiałem go chyba unikać.Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑01 marca 2024, 20:36TakHeinz-Werner Grüner pisze: ↑01 marca 2024, 20:07Ta opcja bardzo mi się podoba.Fatima Popow-Chojnacka pisze: ↑01 marca 2024, 15:05
Oj tam.. ja mogę przyjąć i tak Was w STS nawet bez Księcia.
A tak w ogóle to on już wrócił do v-żywych?
- Santi Vilarte
-
ODZNACZENIA
Dornostia, będąca częścią Hasselandu, zaprezentowała dzisiaj swoją flagę i hymn:
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja wiem, że moja pamięć jest niezwykle ulotna, ale czy ja w ogóle wiem cokolwiek o Dornostii i o samym wchłonięciu?Santi Vilarte pisze: ↑09 marca 2024, 02:07 Dornostia, będąca częścią Hasselandu, zaprezentowała dzisiaj swoją flagę i hymn:
Prosiłbym Herr Vilarte o kilka słów dopowiedzenia.
- Santi Vilarte
-
ODZNACZENIA
@Heinz-Werner Grüner dobrze się składa, bo już dziś o 19.00 rozpoczyna się w PB emisja znaczka, który jest kontynuacją serii narracyjnych postaci z historii Hasselandu, a w tym przypadku będzie to Avilena Solís - narracyjna poetka i pisarka, która w swoich tekstach opisywała Dornostię i zamieszkujące ją narodowości: Hasselandczyków, Razuryjczyków, Victoriańczyków, wreszcie "miejscowych", ludzi bez określonego poczucia przynależności.
A jeśli chodzi o samą Dornostię - jest to jedyny skrawek Hasselandu na stałym lądzie, zajęty przez nas jako ówcześnie ziemia niczyja w 2019 z myślą, aby stworzyć tam stację handlową do obsługi tras w głąb kontynentu. To się ostatecznie nie zmaterializowało, ale w zamian zaczęliśmy powoli, powoli rozwijać ją jako region osadzony w realiach początku XIX wieku.
a tu jesteśmy na mapie Ronona. Wyspa to Vienbien, półwysep obok to Dornostia
Chcąc na przykład ustanowić jakiś szlak handlowy z Edelweiss, musielibyśmy na granicy postawić jakąś stację, na której odbywałby się przeładunek/przesiadka na środki transportu adekwatne do epoki, czyli powozy/wozy konne. Co byłoby nawet wciągające na swój sposób.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wow, to jest jakaś nowość! Sarmacja granicząca z EDL?!
Bycie niemiłym dla połowy ludzkości nie jest czymś roztropnym... - Lieber Franz
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie no... do granicy tam jest setki kilometrów, szlak handlowy to jednak coś innego.
Zdaje się, że wieści o zmianie w osobie sarmackiego Ambasadora już się rozeszły, nie mniej jednak chciałbym podziękować @Heinz-Werner Grüner za gościnę oraz wszystkim Edelwajczykom za ciepłe przyjęcie. Wszystkiego dobrego i do zobaczenia gdzieś w mikroświecie!
mgr net. Antoni Kacper Burbon-Conti
Były Ambasador Księstwa Sarmacji
Były Ambasador Księstwa Sarmacji
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
My również dziękujemy za pełnienie służby. Życzymy powodzenia w życiu osobistym i zawodowym.