Wieści z Księstwa Sarmacji

Ambasada Księstwa Sarmacji
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Re: Wieści z Księstwa Sarmacji

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Heinz-Werner Grüner pisze: 04 września 2024, 07:58
Fatima Popow-Chojnacka pisze: 04 września 2024, 01:54 Ale żeście sobie zrobili pogawędkę :lol: Zaparzyć Panom kawki i podać ciasteczko? :lol: :D
A bo to w ambasadzie. Ups, już się wynosimy, proszę Pani. :)
@Joachim Cargalho tak po cichaczu, weź ciasteczka. ;)
Eh.. ale ja chciałam ugościć a Ci uciekają i kradną ciastka... zapamiętam!
Joachim Cargalho pisze: 04 września 2024, 10:19 Wyglądają dobrze.
Swoją drogą, ja to ciągle mam rozkminę na temat kurtyzan.
Nie mogę zdecydować się, które są lepsze - te edelweisskie, czy sarmackie. :D
Szanowny harem sobie robi czy dla Oberhaupta? :lol: Weź te i te.
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ależ ja tu bardzo chętnie sobie posiedzę. Tylko nadal nikt mi nie odpowiedział jaką rolę pełni "uchwała" w Księstwie Sarmacji. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Santi Vilarte

ODZNACZENIA

Post autor: Santi Vilarte »

Joachim Cargalho pisze: 04 września 2024, 21:35 Ależ ja tu bardzo chętnie sobie posiedzę. Tylko nadal nikt mi nie odpowiedział jaką rolę pełni "uchwała" w Księstwie Sarmacji. :D
Taką jak w realu - jeśli nie chodzi o uchwały w sprawach osobowych, to jest to zajęcie stanowiska w jakiejś sprawie przez Sejm. Dlatego w jej oryginalnym brzmieniu byłem sceptyczny, bo tak jak pisałem w debacie - uznanie tej konkretnej wersji mapy (z 11 sierpnia) za obowiązującą oznaczałoby np. że Sejm uznaje ulokowanie tylko tych wysp, które na tejże wersji istnieją:
Mapa polityczna mikroświata w wersji z dnia 11.08.2024, autorstwa Ronona Dexa, stanowiąca załącznik do niniejszej uchwały, zostaje uznana za referencyjne kartograficzne przedstawienie wysp Księstwa Sarmacji, w szczególności w zakresie:

1. rozmiaru wysp po przeskalowaniu do skali 1:1
2. położenia wysp względem innych wysp oraz kontynentów
Ergo: przy każdym usypaniu/skasowaniu jakiejś wyspy musielibyśmy ją aktualizować co najmniej o datę. Moim zdaniem zbędna papierologia. W każdym razie projekt ostatecznie poszedł ad acta :b
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

O! Cieszę się, że znalazł się w końcu ktoś zaznajomiony z tematem. Podział obowiązków bardzo profesjonalny. Fatima o ciasteczkach, Santiago o konkretach. :D

Oczywiście kwesta uchwały wyłącznie traktowana jako ciekawostka. Natomiast, czy też nie mogłoby być tak interprtowane, że przyjmując uchwałę zgadzacie się, że obecna mapa jest dobrze zrobiona i można na niej w przyszłości pracować? Ot, zwykłe po klepanie po plecach: dobra robota - tu i teraz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Księstwa Sarmacji”