Ravenspell
- Sorcha Raven • Stempel
-
OBYWATEL
Ravenspell
Sorcha postanowiła zamieszkać bliżej natury, a jednocześnie w okolicach mało zasiedlonych nowobogackimi willami i dworkami.
Sąsiedztwo gór i wiary żołnierskiej nie przeszkadza jej w nocnych wyprawach po runo leśne
Ogrodziła sobie niewielką działkę (cóż... samowola budowlana, najwyżej mnie eksmitują ) i przystąpiła do zbierania materiałów budowlanych.
Tymczasem zrobiło się dość ciemno
Po chwili ni z tego, ni z owego zaczął kropić lekki deszcz, zatem schowała się do skleconego na poczekaniu szałasu z gałęzi.
Miała nadzieję, że wkrótce przejaśni się i będzie mogła zaprezentować swój album ze zdjęciami.
Sąsiedztwo gór i wiary żołnierskiej nie przeszkadza jej w nocnych wyprawach po runo leśne
Ogrodziła sobie niewielką działkę (cóż... samowola budowlana, najwyżej mnie eksmitują ) i przystąpiła do zbierania materiałów budowlanych.
Tymczasem zrobiło się dość ciemno
Po chwili ni z tego, ni z owego zaczął kropić lekki deszcz, zatem schowała się do skleconego na poczekaniu szałasu z gałęzi.
Miała nadzieję, że wkrótce przejaśni się i będzie mogła zaprezentować swój album ze zdjęciami.
- Sorcha Raven • Stempel
-
OBYWATEL
Re: Ravenspell
Można te same, nic nie odpadaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑29 października 2024, 20:53 Jak rozumiem można te same, tak? Czy każdy dla siebie i odpadają?
Całość opiera się na bibliomancji
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wybieram 1, bo muszę być numerem 1 w każdej sytuacji!
Mam nadzieję, że wróżba mi przepowie i miłość i pieniądze i wpływy. No może nie koniecznie koronę...
Mam nadzieję, że wróżba mi przepowie i miłość i pieniądze i wpływy. No może nie koniecznie koronę...
Bycie niemiłym dla połowy ludzkości nie jest czymś roztropnym... - Lieber Franz
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Teraz to mnie zawstydziłeś.Joachim Cargalho pisze: ↑30 października 2024, 08:51 Dobra, to ja też chcę 3.
Od zawsze marzę, by być taki sam jak Oberhaupt.
- Sorcha Raven • Stempel
-
OBYWATEL
Cukierek albo psikus!
BOO.. BOO.. BOO..Moi mili poszukiwacze Złotej Dyni!
Nadeszła oto ta chwila, kiedy wszystko co ukryte zostanie ujawnione.
Każdy i każda z was dostanie przepowiednię skrywającą głębszy sens.
Waszym zadaniem jest wejrzenie w głąb siebie, w najdalsze zakamarki duszy,
aby zrozumieć przekaz, w innym przypadku słowa, które przekazała Złota Dynia
nie będą zrozumiałe i nie wniosą nic w wasze życie, prócz bałaganu myślowego.
Dlatego otwórzcie swoje umysły na to zo wam będę wieszczyć.
Być może nie wiesz, czego chcesz. Nie martw się.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑29 października 2024, 20:53 Ja biorę trójkę, zdecydowanie trójkę. Nie wiem czemu, ale tak jakoś miło się jej z oczu patrzy.
Kiedy Twoje oczy trafią na to, czego potrzebujesz, serce Ci to podpowie.
Nie łatwo opuścić swoją strefę komfortu, dlatego spróbuj uchylić drzwi.
Trzymaj się i bądź gotowy na wszystko.
Przed Tobą wyboista droga.
Potrzebujesz przewodnictwa i odnowy?
Okaż je innym! Bądź chodzącym błogoslawieństwem.
Uśmiechaj się, pocieszaj i zachęcaj innych.
Być może przekonasz się, że dobro do Ciebie powróci.
Jeżeli zaangażujesz swoją niezwykłą osobowość i umiejętności, masz szansę dokonać czegoś wspaniałego.Femme Mystere pisze: ↑30 października 2024, 08:29 Wybieram 1, bo muszę być numerem 1 w każdej sytuacji!
Podejmij decyzję i doświadczaj działań własnych przemyśleń.Bądź oddana swoim ideałom.
Jesteś kapitanem i jedynym członkiem załogi swojego okrętu, co oznacza,Joachim Cargalho pisze: ↑30 października 2024, 08:51 Dobra, to ja też chcę 3.
Od zawsze marzę, by być taki sam jak Oberhaupt.
że sam wyznaczasz sobie kurs, ale musisz też samodzielnie sprzątać pokład.
Świetnie jest czuć się dobrze we własnym towarzystwie, ale nie zapominaj, że przyjemne chwile lepiej smakują w towarzystwie bliskich.
Na koniec zapraszam na wesołą i roztańczoną imprezę.
Bawcie się dobrze!
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Joachim podpatrywał jakie wróżby otrzymali inni, a gdy na kocu usłyszał swoją wróżbę, podrapał się po głowie:
- Z tym sprzątaniem to u mnie zawsze był problem - zażartował w swoim stylu.
Później chwilę porozglądał się po miejscu, gdzie zebrali się Edle, żałując że tak rzadko ma okazję widzieć jedyną Czarownicę Edelweiss.
Gdy zaś zagrała muzyka, od razu ruszył na parkiet, zgodnie z przepowiednią, obierając sobie znany kurs.
- Z tym sprzątaniem to u mnie zawsze był problem - zażartował w swoim stylu.
Później chwilę porozglądał się po miejscu, gdzie zebrali się Edle, żałując że tak rzadko ma okazję widzieć jedyną Czarownicę Edelweiss.
Gdy zaś zagrała muzyka, od razu ruszył na parkiet, zgodnie z przepowiednią, obierając sobie znany kurs.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
"Zawsze jestem sobą..." - pomyślała Frau Augentrost stojąc w lateksowym przebraniu czarnego kota. - "Teraz też?" zastanowiłą się i podeszła do pierwszego gościa, jaki zawitał na sali.
- Wróżba mówi, że muszę zaangażować swoją osobowość... dlatego przyszłam tu straszyć! - powiedziała, uśmiechając się do @Joachim Cargalho
- Wróżba mówi, że muszę zaangażować swoją osobowość... dlatego przyszłam tu straszyć! - powiedziała, uśmiechając się do @Joachim Cargalho
Bycie niemiłym dla połowy ludzkości nie jest czymś roztropnym... - Lieber Franz
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Właśnie podjadał dyniową muffinę, które stały na jednej z wielu tac pełnych jedzenia, kiedy podeszła do niego @Femme Mystere. Szybko więc wepchnął do ust ostatni kawałek babeczki i starał się przełknąć czym prędzej, zdając się wyglądać na zakłopotanego.
Ostentacyjnie zmierzył ją od góry do dołu,a później lekko przyłożył dwa palce do jej barku, by delikatnie odwrócić ją i mieć możliwość zlustrować ją z profilu.
- Nie przyczepiłaś sobie ogona, Kocico? - zapytał jakby na usprawiedliwienie jego krążącego po niej spojrzenia.
Wystrój miejsca spotkania był daleki od stylu bankietowego, przy okazji którego uwielbiali razem się bawić. Nie mniej, miał wrażenie, że ich wspólna rozmowa jest naturalnym biegiem wydarzeń.
- Od dawna trzymałaś ten strój w szafie? - zapytał nieco zaczepnie, oblizując palce z pozostałości lukru.
Nie omieszkał jednak chwycić dwóch kieliszków, z czego jeden podał jej, by wydłużyć rozmowę.
Na parkiecie zaś swój czas wykorzystywały coraz to dziwniejsze postaci:
Ostentacyjnie zmierzył ją od góry do dołu,a później lekko przyłożył dwa palce do jej barku, by delikatnie odwrócić ją i mieć możliwość zlustrować ją z profilu.
- Nie przyczepiłaś sobie ogona, Kocico? - zapytał jakby na usprawiedliwienie jego krążącego po niej spojrzenia.
Wystrój miejsca spotkania był daleki od stylu bankietowego, przy okazji którego uwielbiali razem się bawić. Nie mniej, miał wrażenie, że ich wspólna rozmowa jest naturalnym biegiem wydarzeń.
- Od dawna trzymałaś ten strój w szafie? - zapytał nieco zaczepnie, oblizując palce z pozostałości lukru.
Nie omieszkał jednak chwycić dwóch kieliszków, z czego jeden podał jej, by wydłużyć rozmowę.
Na parkiecie zaś swój czas wykorzystywały coraz to dziwniejsze postaci:
- Piotr Romanow • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sam Romanow postanowił przybyć na Halloween. Jego jedyną prośbą była zwyczajna dyniowa kawa, której nigdy nie miał okazji w życiu spróbować. Nie chcąc być rozpoznanym nie ubrał się tak jak zwykle w mundur, a jedynie ubrał cywilne ciuchy i starał się mówić w tak czystym języku edelweisskim, jaki tylko znał.