Szlak Odkupienia - zasady

Klimatyczna opowieść interaktywna przeprowadzona podczas Schmelzfest 1923, w której każdy czytelnik ma wpływ na losy bohatera. Nie możesz tego przegapić...
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Szlak Odkupienia - zasady

Post autor: Femme Mystere »

Zapraszam wszystkich do wspólnej zabawy podczas interaktywnego opowiadania Szlak Odkupienia

Zasady gry
Szlak odkupienia to opowieść interaktywna, w której każdy czytelnik ma wpływ na losy bohatera.
Co drugi dzień publikowana będzie kolejna część opowieści. Na koniec każdej części, każdy czytelnik będzie mógł wybrać pomiędzy dostępnymi opcjami A, B i C, według których potoczy się dalsza część opowieści.
Chcąc zagłosować, należy oddać głos z ankiecie oraz opublikować poniżej post z wyborem opcji oraz opcjonalnie uzasadnieniem swojego wyboru.
Można zmieniać zdanie do ostatniej minuty głosowania.
Głosowanie trwa do godziny 18:00 dnia następnego.
Wygrywa ta opcja, która uzyska najwięcej głosów publiczności.
W przypadku remisu, pierwsza osoba głosująca ma decydujący głos - jej głos zostanie policzony x2.
Do wygrania w każdym głosowaniu jest pula 500 K do podziału pomiędzy wszystkch zwycięskich głosujących.

Obrazek

Harmonogram publikacji

1 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja części 1, otwarcie głosowania (@Femme Mystere )

2 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - zamknięcie głosowania o godz. 18:00 (@Femme Mystere )

3 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja części 2, otwarcie głosowania (@Femme Mystere )

4 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - zamknięcie głosowania o godz. 18:00 (@Femme Mystere )

5 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja części 3, otwarcie głosowania (@Femme Mystere )

6 marca

7 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja części 4, otwarcie głosowania (@Femme Mystere )

8 marca

9 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja części 5, otwarcie głosowania (@Femme Mystere )

10 marca

11 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja części 6, otwarcie głosowania (@Femme Mystere )

12 marca

13 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - publikacja epilogu(@Femme Mystere )

14 marca
- Interaktywna opowieść "Szlak Odkupienia" - wypłata nagród (@Femme Mystere )
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Szlak Odkupienia

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

To będzie coś pięknego. Jestem ciekaw czy czasem nie przebije popularności Lawiny. Trzymam kciuki by wszystko zagrało tak jak trzeba.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Szlak Odkupienia

Właśnie przed momentem poznaliśmy początek historii "Szlak Odkupienia" (scenariusz i reżyseria @Femme Mystere, czyta @Krzysztof Windsor )...
Kto nadal nie czytał i nie wie gdzie znaleźć zapraszam TUTAJ.
Nie podejść do tego jak do czegoś wyjątkowego, to jakby nie znać się na niczym...

Mnie osobiście, o mało co, oczy łzami się nie nakryły... Nie chcę nawet wchodzić w paradę w temacie właściwym, pozwolę sobie zatem podzielić się tylko krótkim tekstem informującym o emocjach jakie mi towarzyszą. Dlatego też swoje prywatne uwagi napiszę gdzieś z boku, by nie psuć nostalgicznego i jakże ujmującego tekstu w dodatku okraszonego spójną melodią, obrazem zdjęć i wspaniałą recytatorską mową (tak to się pisze? :) ) Herr Windsora. Nie mniej przechodząc do konkretów, spodziewałem się fajerwerków, ozywiście, w końcu za to brała się sama Lieselotte Augentrost. Spodziewałem się, że to bedzie dobre, nawet bardzo dobre...
"Martwi" mnie tylko jedno, jeżeli ja już po pierwszym fragmencie, pierwszej scenie wiem, że to będzie najlepszy "performance" jaki może spotkać nas tutaj, to czego oczekiwać dalej? W przeszłosci poznaliśmy już talenty pisarskie naszej Pani Faktotum, "Kochaj albo dobij" do dziś mam na pulpicie (a nie gdzieś pochowane w folderach) i czasem, gdy nachodzi mnie zły humor to czytam fragmenty... No, ale do sedna, ja po prostu jestem w olbrzymim szoku, z czym się mierzymy... To będzie prawdziwe dzieło... Nie mam więcej nic do powiedzenia...
Brak słów przed talentem Frau Augentrost...
Czapki z głów...
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Szlak Odkupienia - zasady

Dziękuję za słowa uznania. Głos Herr @Krzysztof Windsor również w moim odczuciu przekroczył wszelkie oczekiwania. Myślę, że dodał niezwykłej magii tej opowieści.
Od pewnego czasu uważam, że opowiadania bardziej pasują do mikronacji niż klasyczne sesje RPG. Są też pewnym zapisem, który pozostanie śladem naszej działalności w tym okresie trwania Edelweiss.
Ocenę tej pracy pozostawiam dopiero po zakończeniu projektu. Jako całość.
A co dalej? Planowałam erotyki z @Joachim Cargalho , ale co on na to??? ;)))
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 03 marca 2023, 20:08 Dziękuję za słowa uznania. Głos Herr @Krzysztof Windsor również w moim odczuciu przekroczył wszelkie oczekiwania. Myślę, że dodał niezwykłej magii tej opowieści.
Od pewnego czasu uważam, że opowiadania bardziej pasują do mikronacji niż klasyczne sesje RPG. Są też pewnym zapisem, który pozostanie śladem naszej działalności w tym okresie trwania Edelweiss.
Ocenę tej pracy pozostawiam dopiero po zakończeniu projektu. Jako całość.
A co dalej? Planowałam erotyki z @Joachim Cargalho , ale co on na to??? ;)))
Ech...erotyki... Ja już się zawstydziłem.. :oops:
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Heinz-Werner Grüner pisze: 04 marca 2023, 13:29 A co dalej? Planowałam erotyki z @Joachim Cargalho , ale co on na to??? ;)))
Co mikroświat na to? Czy jest na to gotowy?! ;>
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 04 marca 2023, 23:26
Heinz-Werner Grüner pisze: 04 marca 2023, 13:29 A co dalej? Planowałam erotyki z @Joachim Cargalho , ale co on na to??? ;)))
Co mikroświat na to? Czy jest na to gotowy?! ;>
Jak nie w Edelweiss to gdzie? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Moi Drodzy, tak prezentują się wyniki Szlaku Odkupienia

Obrazek

W sumie do wykorzystania była pula 3000 K do podziału, po 500 K na część.

W zabawie wzięło udział 14 czytelników.

Najwięcej trafnych wyborów przypadło @Krzysztof Windsor

Najwięcej osób trafiło w wygraną odpowiedź w częsciach 1 i 3.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Krzysztof Windsor Stempel
Ambasador Królestwa Voxlandu

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Krzysztof Windsor »

Ojoj, jaka duża punktacja! :o
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Krzysztof Windsor pisze: 14 marca 2023, 17:24 Ojoj, jaka duża punktacja! :o
Tyle to dostaniesz klubeków, Herr Christoph! ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szlak Odkupienia”