Piękny start!
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
No to to ja lubię, to to ja rozumiem @Damiano á-la-Triste 

Piękny start!

Piękny start!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h![]()

- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
aha rozumiemHeinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h![]()
![]()

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cóż... Nie każdy ma tyle czasu by siedzieć przed ekranem tv.Damiano á-la-Triste pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:53aha rozumiemHeinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28
Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h![]()
![]()
![]()

To ja mam chyba zbyt dużo wolnego czasu...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h![]()
![]()
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Witaj,
Co do pytania - chyba łatwo się domyślić - tak.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To nawet nie o to chodzi, ja wolę spędzić go po prostu inaczej i ostatecznie na seriale zostaje mi niewiele.Sophie pisze: ↑02 sierpnia 2023, 23:37To ja mam chyba zbyt dużo wolnego czasu...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28
Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h![]()
![]()

Tak jak Szanowna Pani Sophie wyjaśniła, to rodzina.
Skoro Szanowny nie wie, to dopowiem.
Lieselotte Augentrost (Femme Mystere) i Joachim Cargalho żyją w konkubinacie. Razem utworzyli "gniazdko rodzinne" i adoptowali Sophie Susanne von Anhalt i Isabellę Marie Swann.
Obecnie pierwsza jest zamężna z Krzysztofem Windsorem-Windsachenem, a druga w górach, ale fabularnie związana z postacią nazwijmy to NPC, dr Neumannem.

Tyle w skrócie. Rodzina bardzo wpływowa i szanowana w szarotkowej krainie...
Drugi "oficjalny ród edelwajski" to Grüner, do którego przynależy moja skromna osoba i pełen werwy i energii, spontaniczny i jedyny w swoim rodzaju, mój syn, Leszek Ebe, który po uojcowieniu nazywa się Leszek Ebe-Grüner.
Ostatnimi czasy zjawia się niespodziewanie, jeszcze bardziej niespodziewanie znika.

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękuję Wam obojgu za bardzo wyczerpujące odpowiedzi, moi drodzy @Sophie i @Heinz-Werner Grüner 

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Co do mnie, to jestem żonaty z postacią NPC opartą na pewnej boskiej perskiej kobiecie i ona wie, że stworzyłem na jej podstawie postać mojej Edel hamsar,a nawet wybrała najlepszą pisownię imienia jej odpowiedniczki NPC! 

Postać mojej perskiej żony ma na imię Setareh (imię to oznacza w języku farsi - "gwiazda" i zwróćcie uwagę,moi drodzy, na podobieństwo do angielskiego słowa star, oraz do niemieckiego Stern ; nie jest to przypadkowe podobieństwo!)
P.S Litera h w tym imieniu jest h niemym, gdyż to naleciałość językowa z języka arabskiego, która do perskiego dostała się gdzieś po VII wieku n.e i najeździe arabskim na Persję rządzoną przez rodzimą dynastię Sasanidów, którzy byli wyznawcami zaratusztrianizmu, rodzimej religii Iranu, powstałej gdzieś w XIX wieku p.n.e.

Postać mojej perskiej żony ma na imię Setareh (imię to oznacza w języku farsi - "gwiazda" i zwróćcie uwagę,moi drodzy, na podobieństwo do angielskiego słowa star, oraz do niemieckiego Stern ; nie jest to przypadkowe podobieństwo!)
P.S Litera h w tym imieniu jest h niemym, gdyż to naleciałość językowa z języka arabskiego, która do perskiego dostała się gdzieś po VII wieku n.e i najeździe arabskim na Persję rządzoną przez rodzimą dynastię Sasanidów, którzy byli wyznawcami zaratusztrianizmu, rodzimej religii Iranu, powstałej gdzieś w XIX wieku p.n.e.