Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
No to to ja lubię, to to ja rozumiem @Damiano á-la-Triste
Piękny start!
Piękny start!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
aha rozumiemHeinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No cóż... Nie każdy ma tyle czasu by siedzieć przed ekranem tv.Damiano á-la-Triste pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:53aha rozumiemHeinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28
Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h
To ja mam chyba zbyt dużo wolnego czasu...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h
/-/Sophie Susanne Cargalho Windsachen
Dumna obywatelka Kotliny
Dumna obywatelka Kotliny
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Witaj,
Co do pytania - chyba łatwo się domyślić - tak.
/-/Sophie Susanne Cargalho Windsachen
Dumna obywatelka Kotliny
Dumna obywatelka Kotliny
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To nawet nie o to chodzi, ja wolę spędzić go po prostu inaczej i ostatecznie na seriale zostaje mi niewiele.Sophie pisze: ↑02 sierpnia 2023, 23:37To ja mam chyba zbyt dużo wolnego czasu...Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 sierpnia 2023, 19:51JAk obejrzę z trzy odcinki jakiegokolwiek serialu w tydzień to sporoDamiano á-la-Triste pisze: ↑01 sierpnia 2023, 21:28
Czy ja wiem że to nie jest idealne jak jeden odcinek trwa mniej więcej 1h
Tak jak Szanowna Pani Sophie wyjaśniła, to rodzina.
Skoro Szanowny nie wie, to dopowiem.
Lieselotte Augentrost (Femme Mystere) i Joachim Cargalho żyją w konkubinacie. Razem utworzyli "gniazdko rodzinne" i adoptowali Sophie Susanne von Anhalt i Isabellę Marie Swann.
Obecnie pierwsza jest zamężna z Krzysztofem Windsorem-Windsachenem, a druga w górach, ale fabularnie związana z postacią nazwijmy to NPC, dr Neumannem.
Tyle w skrócie. Rodzina bardzo wpływowa i szanowana w szarotkowej krainie...
Drugi "oficjalny ród edelwajski" to Grüner, do którego przynależy moja skromna osoba i pełen werwy i energii, spontaniczny i jedyny w swoim rodzaju, mój syn, Leszek Ebe, który po uojcowieniu nazywa się Leszek Ebe-Grüner.
Ostatnimi czasy zjawia się niespodziewanie, jeszcze bardziej niespodziewanie znika.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękuję Wam obojgu za bardzo wyczerpujące odpowiedzi, moi drodzy @Sophie i @Heinz-Werner Grüner
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Co do mnie, to jestem żonaty z postacią NPC opartą na pewnej boskiej perskiej kobiecie i ona wie, że stworzyłem na jej podstawie postać mojej Edel hamsar,a nawet wybrała najlepszą pisownię imienia jej odpowiedniczki NPC!
Postać mojej perskiej żony ma na imię Setareh (imię to oznacza w języku farsi - "gwiazda" i zwróćcie uwagę,moi drodzy, na podobieństwo do angielskiego słowa star, oraz do niemieckiego Stern ; nie jest to przypadkowe podobieństwo!)
P.S Litera h w tym imieniu jest h niemym, gdyż to naleciałość językowa z języka arabskiego, która do perskiego dostała się gdzieś po VII wieku n.e i najeździe arabskim na Persję rządzoną przez rodzimą dynastię Sasanidów, którzy byli wyznawcami zaratusztrianizmu, rodzimej religii Iranu, powstałej gdzieś w XIX wieku p.n.e.
Postać mojej perskiej żony ma na imię Setareh (imię to oznacza w języku farsi - "gwiazda" i zwróćcie uwagę,moi drodzy, na podobieństwo do angielskiego słowa star, oraz do niemieckiego Stern ; nie jest to przypadkowe podobieństwo!)
P.S Litera h w tym imieniu jest h niemym, gdyż to naleciałość językowa z języka arabskiego, która do perskiego dostała się gdzieś po VII wieku n.e i najeździe arabskim na Persję rządzoną przez rodzimą dynastię Sasanidów, którzy byli wyznawcami zaratusztrianizmu, rodzimej religii Iranu, powstałej gdzieś w XIX wieku p.n.e.