Alfred Fabian pisze: ↑28 sierpnia 2023, 22:27
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 sierpnia 2023, 20:30
Alfred Fabian pisze: ↑28 sierpnia 2023, 15:28
Tak w sumie się zastanawiam, bo chatkę to będę miał dopiero za jakiś czas, ale jakbym chciał coś produkować w Edelweiss, to jakie warunki musi przedsiębiorstwo spełnić? Zawsze to jakiś produkt mógłbym w Edelweiss produkować, może by się później gdzieś (do Winkulii) eksportowało
Jedynym warunkiem założenia przedsiębiorstwa jest posiadanie obywatelstwa, a co za tym idzie Dowodu Osobistego lub Karta Pobytu dla obcokrajowca.
LINECZEK
Ajajaj, czyli bez obywatelstwa się nie obędzie :/ No cóż, myślę, że nawet jeżeli, to na to będę gotowy, tylko potrzebuję jeszcze trochę czasu i zanim się tym zajmę, to znaleźć odpowiednią branżę. Czegoś brakuje w Edelweiss? Może jakaś branża odzieżowa i konkurencja z SoFą?
Alfred Fabian pisze: ↑28 sierpnia 2023, 22:27
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 sierpnia 2023, 20:30
Alfred Fabian pisze: ↑28 sierpnia 2023, 15:28
Tak w sumie się zastanawiam, bo chatkę to będę miał dopiero za jakiś czas, ale jakbym chciał coś produkować w Edelweiss, to jakie warunki musi przedsiębiorstwo spełnić? Zawsze to jakiś produkt mógłbym w Edelweiss produkować, może by się później gdzieś (do Winkulii) eksportowało
Jedynym warunkiem założenia przedsiębiorstwa jest posiadanie obywatelstwa, a co za tym idzie Dowodu Osobistego lub Karta Pobytu dla obcokrajowca.
LINECZEK
Ajajaj, czyli bez obywatelstwa się nie obędzie :/ No cóż, myślę, że nawet jeżeli, to na to będę gotowy, tylko potrzebuję jeszcze trochę czasu i zanim się tym zajmę, to znaleźć odpowiednią branżę. Czegoś brakuje w Edelweiss? Może jakaś branża odzieżowa i konkurencja z SoFą?
Dokładnie tak jak napisałem, a powtórzył to Herr de Espada. Wystarczy posiadać
Kartę Pobytu. Nic także nie stoi na przeszkodzie by mieć i kartę, a później ubiegać się o obywatelstwo. Przykładem jest Herr Dex.
Wniosek o takową kartę należy złożyć tutaj -
LINECZEK.
Co do branży odzieżowej, to konkurencja w Kotlinie jest spora. Spieler wiadomo - sportowo rządzi. W damskiej bryluje SoFa, ale szycie w całości należy do FBI Nadel-od militarnych po delikatne. Szyliśmy nawet suknie ślubną dla właścicielki SoFy. Poza tym ja chętnie zadziałałbym w branży mody męskiej, co oczywiste, a odwlekam to od lat. Dziś na discordzie można zobaczyć, że damską modą "przedrewolucyjną" zainteresowany jest
@Jürgen Voller.
Nie mniej chętnie bym z Szanownym przyjął koncept na kolejny projekt odzieżowy. Może się udać!
Mnie najbardziej brakuje dobrego prowadzenia branży produkcji mięsa - hodowla/masarnia/przetwórstwo. Mamy efekty końcowe w postaci "garamondówki" i Zajazdu Von Hamsburger, ale to bez zaplecza. Można by to łądnie powiązać z zakupem czy właśnie hodowlą w naszej Narodowej Agencji Rolnej (
@Femme Mystere - idealnie jak wróci we wrześniu). Nie chciałbym jednak sugerować, że masz się wziać za "habas".