Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.
Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
To tak jeszcze do obiadku powiem, że firma The Exploration Companyzrezygnowała ze startu swojego ładunku na rakiecie Ariane 6, zamiast tego użyją sprawdzonej rakiety PSLV, która należy do Indyjskiej Organizacji Badań Kosmicznych, która ma wynieść ich pierwszą misję demonstracyjną już w styczniu 2024 roku. Oczywiście cała zmiana została spowodowana przez ciągłe opóźnienia w budowie rakiety Ariane 6
Kapsuła Nyx, która ma zostać wyniesiona przez indyjską rakietę PSLV w styczniu 2024 roku
Odchodząc troszkę od realnego zdobywania kosmosu.
Mam pytanko, zapewne zna Szanowny Kerbali. Czy w tej gierce da się zacząć na jakimś takim poziomie "zdobywania" kosmosu (choćby i z modów) jaki mniej więcej współgrałby z naszymi realiami, latami, które odgrywamy?
Śledzik ma już fajowe odliczanie, pytanie teraz czy potrzebujemy poniżej daty (np. 9 września), czy jednak mogę to pominąć? Albo już korzystając z okazji: co do niego dodać (nie wliczając streamów z Youtube, bo to mam w planach do dodania)
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 września 2023, 20:50
Mam pytanko, zapewne zna Szanowny Kerbali.
Cały BAZTEK na niej lata (ale na KSP1, bo dwójka to syf )
Czy w tej gierce da się zacząć na jakimś takim poziomie "zdobywania" kosmosu (choćby i z modów) jaki mniej więcej współgrałby z naszymi realiami, latami, które odgrywamy?
Z Waszymi realiami, może być problem chyba, że wliczamy do nich balony stratosferyczne
Mam pytanko, zapewne zna Szanowny Kerbali.
Cały BAZTEK na niej lata (ale na KSP1, bo dwójka to syf )
Czy w tej gierce da się zacząć na jakimś takim poziomie "zdobywania" kosmosu (choćby i z modów) jaki mniej więcej współgrałby z naszymi realiami, latami, które odgrywamy?
Z Waszymi realiami, może być problem chyba, że wliczamy do nich balony stratosferyczne
Kerbale są fajen.
Co do balonów to Wy się Szanowny Panie wypowiedzcie.
No to nadróbmy wspólnie wczorajsze starshipowe zaległości:
Wczoraj w godzinach wieczornych widziałem na kamerach od LabPadre, że odbył się test cryo Boostera 10 w placówce Masseys i wygląda na to, że już w poniedziałek Booster może wrócić do Starbase i prawdopodobnie powróci na swoje miejsce w Rocket Garden!
14 września SpaceX przeprowadziło test silnika Raptor, który trwał dokładnie tyle, ile będzie trwać manewr wznoszenia Starshipa z powierzchni Księżyca, oczywiście cały test zapisałem na Kustoszu jak zawsze dla przyszłych pokoleń :3
KLIKNIJ W OBRAZEK by zobaczyć test silnika Raptor
A no i jeszcze to
Ostatnio zmieniony 16 września 2023, 10:34 przez Damiano Robingren, łącznie zmieniany 2 razy.
Damiano Robingren
Wczoraj na Shipie 28 zauważono nowe płytki nad górnymi otworami wentylacyjnymi
Moim zdaniem jest to jakaś forma ochrony przed wyciekami chociaż z drugiej strony może być to bardzo logiczne ułożenie płytek, ponieważ po ponownym wejściu w atmosferę czubek Shipa nagrzeje się razem z powietrzem w środku co spowoduje rozszerzenie się tego powietrza no i to powietrze będzie musiało gdzieś uciec...
Damiano Robingren