NAJSZYBSZE CODZIENNE WIADOMOŚCI KOSMICZNE
Moment przejścia sondy Parker przez koronalny wyrzut masy słonecznej
Moment przejścia sondy Parker przez koronalny wyrzut masy słonecznej

No jest to taka sonda, która posiada orbitę przechodzącą niedaleko Słońca i jest to chyba pierwsza sonda w historii ludzkości, która przeleciała przez Słońce... Jak nie trudno się domyśleć sonda ma za zadanie badać Słońcę, chociaż jej głównym założeniem było wykonanie pomiarów bezpośrednio wewnątrz korony słonecznejFemme Mystere pisze: ↑21 września 2023, 09:50 Wow, to wygląda mega ciekawie. Możesz opowiedziec coś więcej o tej sondzie?
Bardzo mnie to cieszy!Isabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 11:23 Ogólnie coraz częściej z zainteresowaniem tutaj zaglądam.
Moją też nie, ponieważ opisuje najnowsze wiadomości ze świata kosmonautykiIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 11:23 Choć galaktyka jakoś nigdy moją ulubioną dziedziną nie była

No może przelecieć to złe słowo, ale je dotknęłaFemme Mystere pisze: ↑21 września 2023, 16:58 Jak to przeleciała przez słońce? W sensie okrążyła słońce tak blisko, tak?

To wszystko dzięki osłonie aktywnej osłonie termicznej zbudowanej z materiału CFRC o którym pisałem już wcześniejFemme Mystere pisze: ↑21 września 2023, 17:19 Jestem w szoku, że cokolwiek jest w stanie przetrwać takie zetknięcie ze słońcem.