Mało ważny informator
Regulamin forum
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Mało ważny informator
Skoro już tutaj zostało wywołane do "tablicy" powitanie Nowego Roku to się przyłączam!Jürgen Voller pisze: ↑31 grudnia 2023, 13:20 Szczęśliwego Nowego Roku 1924 dla Szanownych Pań i Panów
Niech Wam się wiedzie - wszystkim!
1924 - Nowy Rok - Rok Edli!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tradycją już jest informowanie "ludu" o dokonaniach edelwajskiej elity w mikroświecie. W dniu dzisiejszym, oberhaupt Grüner, po raz trzeci z rzędu otrzymał nagrodę podczas gali rozdania "Złotych Wędek 2023". Sarmaci wybrali mnie ponownie Gościem Roku, co było dość zaskakujące w obliczu tego, że miałem wrażenie, że ten rok nie był dla mnie dobry mikronacyjnie. Nie mniej to budujące i chętnie podtrzymam tradycję i za rok.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
INFORMACJA
Oberhaupt informuje, że domena edelweiss.org.pl została opłacona do 2 maja 2025. Możemy żyć spokojnie.
Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jesteśmy uratowani.
Mówiłem, że Oberhaupt jest boskim pierwiastkiem trzymającym niczym Atlas, nasz świat na swoich barkach.
Mówiłem, że Oberhaupt jest boskim pierwiastkiem trzymającym niczym Atlas, nasz świat na swoich barkach.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zwał jak zwał, połechtałeś moje ego, ale żeby od razu "uratowani"? Nigdzie się nie wybieram, za to Herr Faktotum mógłby też coś rzucić na "rozwój pożycia społeczeństwa edelwajskiego". Na początek 1000 zlotych wysatrczy. Nie musi być miesięcznie, raz na kwartał wystarczy.Joachim Cargalho pisze: ↑24 kwietnia 2024, 08:57 Jesteśmy uratowani.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na ręce Króla-Elekta Stanisława złożono Notę Gratulacyjną z okazji mianowania go władcą Rzeczpospolitej Obojga Narodów.
- Gaetano Kohlmeise
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To ja się przyczepię, bo lubię i akurat mam taki humor.
1. Nie ma mianowania na króla. W przypadku monarchii elekcyjnej, jaką jest RON, jest wybór na króla.
2. Narzędnik od Rzeczpospolita to (z) Rzeczpospolitą lub (z) Rzecząpospolitą.
Edit:
3. Nie ma Króla Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Jest władca/monarcha Rzeczpospolitej, a król Polski, wielki książę litewski etc.
1. Nie ma mianowania na króla. W przypadku monarchii elekcyjnej, jaką jest RON, jest wybór na króla.
2. Narzędnik od Rzeczpospolita to (z) Rzeczpospolitą lub (z) Rzecząpospolitą.
Edit:
3. Nie ma Króla Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Jest władca/monarcha Rzeczpospolitej, a król Polski, wielki książę litewski etc.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2024, 21:26 przez Gaetano Kohlmeise, łącznie zmieniany 1 raz.