Horace Richelieu- Przybyły z Ciepłego Kraju.

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Horace Richelieu- Odjazd z Zimnego Kraju

Post autor: Horace Richelieu »

Horace Richelieu przy wyjeździe nie mógł poświęcić czasu, aby nie pożegnać się z swoimi nowymi przyjaciółmi i kupienie pamiątek, aby mieć co opowiadać w swej ciepłej ojczyźnie. I oczywiście, wręczyć prezenty-Kräutertrank, likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku; kawę Starkhell i Krapfen z czapeczką, zegarek kieszonkowy z srebra, a na samym końcu spakował do swego plecaka książkę od Elierta Junga, "Akcja:MRÓŹ". Tym razem na wieść o wyjeździe przybysza, zadbali o to, aby wyszedł zgodnie z protokołem. Horace Richelieu będąc już na granicy słyszalności odwrócił się, macha i krzyczy z radością.

Dziękuje za ciepłe przyjęcie, ale podróż mnie wzywa! Obiecuję, że znowu przyjadę na kilka dni.
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Horace Richelieu- Przybyły z Ciepłego Kraju.

Post autor: Joachim Cargalho »

Cargalho usłyszał o przybyszu, który zaskoczył straż graniczną. Bądź co bądź, takie historie dosyć szybko wychodzą na światło dzienne i zaczynają żyć swoim życiem. Podróżnik, hrabia, marzyciel i twórca...
- To na pewno musi być ciekawa osobistość - pomyślał sobie, przysłuchując się tym wszystkim opowieściom. Czym prędzej ruszył na miasto, by zdołać spotkać się z wędrowcem.

Witam również i ja na ziemiach Edelweiss. Jestem szczerze uradowany Pana przybyciem i zdecydowanie zaskoczony aktywnością, jaka się za tym kryje. Wiele pytań już w tej dyskusji padło, więc nie chcę na siłę szukać kolejnych. Nie mniej, sposób kreowania postaci jest wielce satysfakcjonujący dla naszej społeczności, gdyż fabularyzacja to bardzo ważne narzędzie w budowaniu wirtualnego świata.

Mam nadzieję, że nasze postaci będą się często spotykać na drogach naszego kreatywnego v-życia!
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

No masz! A miał rozpocząć pracę w jednym z naszych zakładów. Muszę wysłać do niego telegram, że dostanie awans. :D :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Horace Richelieu wrócił do Kotliny Edelweiss w taki sam sposób, jaki do niej przybył pierwszy raz. Tym razem go przywitali strażnicy pograniczni, pomagając mu wejść na samym końcu- w ramach podziękowania, dostali po jednym cygarze lumeryjskim, tym białym z zapachem czekolady. Udał się do "Heiße Schokolade", aby powitać się ponownie z Panią Esser, która go ugościła i zamówił gorącą czekoladę oraz pyszne ciasteczka.

Witajcie, moi przyjaciele z Kotliny! Przybyłem kolejny raz do waszej pięknej krainy, aby trochę pobyć z wami i następnie ruszyć w kolejną podróż, tym razem nie do Lumerii, a stąd do Monarchii Austro-Węgierskiej.
Horace Richelieu tym razem ma sporo małych prezencików, gdyż nauczył się lepiej pakować swój plecak podróżniczy. Podał dla @Heinz-Werner Grüner i @Joachim Cargalho dwa małe pudełka cygar lumeryjskich. W jednym opakowaniu są 3 cygara, a dla @Femme Mystere małą szkatułkę na biżuterię, dostosowane do podróży zagranicznych.
Obrazek
Dla @Isabella Swann prezentuje kryształowego, małego, którego można schować w rękę, łabędzia
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Za te cygara to chyba będę musiał Szanownego nosić na rękach. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Dziękuję, Herr @Horace Richelieu . Nie spodziewałam się upominku. Postawię sobie na toaletce w mojej zapyziałej kamienicy.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 18 kwietnia 2022, 17:45 Dziękuję, Herr @Horace Richelieu . Nie spodziewałam się upominku. Postawię sobie na toaletce w mojej zapyziałej kamienicy.
Poczekaj! Już niedługo! ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Herr @Horace Richelieu dziękuję za tego pięknego łabędzia :D Bardzo mi się podoba!
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Re: Horace Richelieu- Przybyły z Kraju Duoalistycznego.

Horace Richelieu przyjechał na nartach do granicy Edelweisskiej-MAW, ale szybko został odprawiony granicznie. Po jego wyczynie każdy kojarzy Horace Richelieu, przynajmniej w służbach granicznych. Jest już dosyć późny wieczor, dlatego wysyła do swoich przyjaciół małe paczki z prezentami z Monarchii Austriacko-Węgierskiej.
Dla @Femme Mystere kryształową doniczkę, a dla @Heinz-Werner Grüner mały zestaw 6 kieliszków. Dodał dla każdego opakowania kartkę z napisem-"Proszę nie tylko mi dziękować, ale również Damie Sophie R., która mi pomogła z ufundowaniem prezentów- Praskie szkło nie jest tanie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Horace Richelieu Stempel

ODZNACZENIA

Re: Horace Richelieu- do Królestwa Lumerii.

Horace Richelieu żegna się że wszystkimi i wraca do Królestwa Lumerii, tym razem wraz ze Olubayo, ucząc ją jazdy na nartach przy okazji
-Do zobaczenia Edelweiss!-
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”