Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
Niestety nie znalem projektu, ale zawsze szkoda, że coś wartosciowego się kończy.Damiano Windsachen pisze: ↑10 lutego 2024, 19:51 No kochani dotarła do nas bardzo smutna informacja :/
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
wspominałem kilka razy o nim, bardzo wartościowe treści szkoda, że tak to się skończyłoHeinz-Werner Grüner pisze: ↑11 lutego 2024, 15:42Niestety nie znalem projektu, ale zawsze szkoda, że coś wartosciowego się kończy.Damiano Windsachen pisze: ↑10 lutego 2024, 19:51 No kochani dotarła do nas bardzo smutna informacja :/
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak, pamiętam, ale nie śledziłem tak dokładnie jak Ty.Damiano Windsachen pisze: ↑11 lutego 2024, 15:50wspominałem kilka razy o nim, bardzo wartościowe treści szkoda, że tak to się skończyłoHeinz-Werner Grüner pisze: ↑11 lutego 2024, 15:42Niestety nie znalem projektu, ale zawsze szkoda, że coś wartosciowego się kończy.Damiano Windsachen pisze: ↑10 lutego 2024, 19:51 No kochani dotarła do nas bardzo smutna informacja :/![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE
Według astronoma Jonathana McDowella, który bardzo często wrzuca swoje obliczenia orbit różnych obiektów znajdujących się obecnie w przestrzeni kosmicznej. Dzisiaj poinformował, że Space-Track obserwuje ładunek (de facto będący magistralą satelitarną) Tantrum od Lockheed Martin, który jest na niskiej orbicie okołoziemskiej dzięki misji Firefly FLTA004.

Ładunek ten obecnie znajduje się na orbicie 170 x 265 kilometrów, a wspomniany wcześniej system Space-Track przewiduje ponowne wejście w atmosferę ładunku Tantrum do którego ma dojść na trasie z Brazylii do Afryki Południowej...
Źródło informacji:
planet4589 na 𝕏
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pierwszy stopień Pathfinder oraz drugi stopień „Jarvis” rakiety New Glenn należącej do Blue Origin zostały umieszczone na prostowniku transportowym w padzie LC-36 tuż przed pierwszymi testami prototypów na owym padzie!

Źródło informacji:
_mgde_ na 𝕏
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli tylko masz czas i siły by przeklejać na kolejne forum, to nie widzę żadnego problemu.Damiano Windsachen pisze: ↑12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czas i siłę? Do działania wystarczy mi jakaś aktywność w Leocji i akceptowanie wątku w EdelweissHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 lutego 2024, 16:12Jeśli tylko masz czas i siły by przeklejać na kolejne forum, to nie widzę żadnego problemu.Damiano Windsachen pisze: ↑12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to miło to słyszeć, ale skoro chcesz "walczyć o zasięgi" to znaczy, że Ci się bardzo chce.Damiano Windsachen pisze: ↑12 lutego 2024, 16:14Czas i siłę? Do działania wystarczy mi jakaś aktywność w Leocji i akceptowanie wątku w EdelweissHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 lutego 2024, 16:12Jeśli tylko masz czas i siły by przeklejać na kolejne forum, to nie widzę żadnego problemu.Damiano Windsachen pisze: ↑12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?![]()