Atlas Aeronautic - Edelweiss
Regulamin forum
- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 45 000
- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 45 000
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Atlas Aeronautic - Edelweiss
Powiem szczerze że im więcej czasu nad tym spędzam tym lepiej to idzie. Może jest w tym jakiś potencjał.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to powiem, że wygląda to świetnie!Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑07 czerwca 2024, 01:38 Powiem szczerze że im więcej czasu nad tym spędzam tym lepiej to idzie. Może jest w tym jakiś potencjał.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak się złożyło że @Pavel van der Gibson był jedyną realnie zainteresowaną osobą do stworzenia swojego samolotu... i tak wiem że to już było dawno temu ale w końcu się zebrałem i skończyłem ten projekt. Jak coś samolot jest a raczej jego realny odpowiedni jest z lat 30. XX wieku ale nasza klient nasz pan, jak sobie zażyczył tak dostanie.
Atlas DB-35 "Rotfuchs"
Kolejnym z serii lekkich bombowców szturmowych jest DB-35 jest rozwinięciem koncepcji z poprzedniego modelu pod praktycznie każdym względem. Wzmocniony kadłub, lepsze uzbrojenie, mocniejsza jednostka napędowa oraz zamontowanie hamulca aerodynamicznego czyni z maszyny niezwykle precyzyjne narzędzie prowadzenia wojny.
Maszyna została ochrzczona "Rotfuchs" na cześć naszego partnera oraz pomysłodawcy konstrukcji @Pavel van der Gibson.
Dane techniczne:
Uzbrojenie:
Kolejnym z serii lekkich bombowców szturmowych jest DB-35 jest rozwinięciem koncepcji z poprzedniego modelu pod praktycznie każdym względem. Wzmocniony kadłub, lepsze uzbrojenie, mocniejsza jednostka napędowa oraz zamontowanie hamulca aerodynamicznego czyni z maszyny niezwykle precyzyjne narzędzie prowadzenia wojny.
Maszyna została ochrzczona "Rotfuchs" na cześć naszego partnera oraz pomysłodawcy konstrukcji @Pavel van der Gibson.
Dane techniczne:
- Napęd - 1 rzędowy silnik V-12 LSE-45
- Rozpiętość - 13,80 m
- Długość - 11,10 m
- Wysokość - 4,01 m
- Masa startowa - 4 250 kg
- Prędkość maks. - 380 km/h
- Pułap - 8 000 m
- Zasięg - 790 km
Uzbrojenie:
- 3 karabiny maszynowe kal. 7,7 mm
- 1 węzeł pod kadłubem przystosowany do przenoszenia bomb o masie do 500 kg
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dla mnie każda "drabinka rozwojowa" winna tak wyglądać! Po prostu uwielbiam to! Aż mi się zachciało samemu coś takiego zrobić, ale pewnie skończy się na zapowiedziach...
A DB-35 w pytkę!
A DB-35 w pytkę!