Mapa Polityczna Mikroświata

Akademia Narodowa - edelweisskie źródło wiedzy, ujście nauki, morze wymiany doświadczeń...
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mapa Polityczna Mikroświata

Post autor: Ronon Dex »

Kolejna aktualizacja mapy mikroświata, która uwzględnia zmiany:
- upadek Rotrii,
- powstanie Arcadii.

Obrazek

Link do kustosza.

Mapy są też dostępne przez "usługi Stempla".

Link do strony (podstrona z mapami) Bastionu - w tym miejscu są też starsze mapy, gdzie można porównać zmiany w Mikroświecie.
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2024, 08:11 przez Ronon Dex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Czy macie jakiś link do Arcadii?
I drugie pytanie, czy Rotria to definitywny koniec czy jest pod parasolem ochronnym?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 11 kwietnia 2024, 22:10 Czy macie jakiś link do Arcadii?
Arcadia znalazła miejsce informatyczne na Bastionie.
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 kwietnia 2024, 22:10 I drugie pytanie, czy Rotria to definitywny koniec czy jest pod parasolem ochronnym?
Nie mam pojęcia... po mikronacjach krąży taki dokument, ale to jakaś deklaracja wyrażająca na razie tylko chęci. Dlatego niczego na razie nie zaznaczałem na mapie...
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 12 kwietnia 2024, 06:35
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 kwietnia 2024, 22:10 Czy macie jakiś link do Arcadii?
Arcadia znalazła miejsce informatyczne na Bastionie.
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 kwietnia 2024, 22:10 I drugie pytanie, czy Rotria to definitywny koniec czy jest pod parasolem ochronnym?
Nie mam pojęcia... po mikronacjach krąży taki dokument, ale to jakaś deklaracja wyrażająca na razie tylko chęci. Dlatego niczego na razie nie zaznaczałem na mapie...
Ano tak, Arcadia na Bastionie, głupie pytanko, bo nawet o tym czytałem. Nie moje klimaty, ale niech się wiedzie.
Z Rotrią to ciekawa sprawa...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kolejna aktualizacja mapy mikroświata (21.07.2024), która uwzględnia zmiany:

1/ Przeniesiono element RON - Księstwo Urbino, bo "teleportowało" się na Vaarland (w sumie tam gdzie historyczne Urbino).

2/ Dodano Wyspę Św. Małgorzaty - państwo na małej wysepce utworzone przez Piotra de Zaym i funkcjonujące na forum Bastionu.

3/ Uwzględniono reaktywację Ardemii - działa na forum Federacji Nordackiej.

4/ Usunięto RWTW (Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie), które jak mi przekazał je prowadzący - zakończyło definitywnie działalność.

5/ Garmania przeszła w status "niepotwierdzone" - nie wiem co się z tym dzieje... na forum Bastionu prowadzący oświadczył, że zmienia forum (rezygnuje z Bastionu - poszło więc do naszego archiwum) i chce się przyłączyć do Estii i jakieś tam zabiegi dyplomatyczne podejmował, ale z tego co mi przekazano sprawa utkwiła w martwym punkcie. Nie wiem więc czy Garmania jeszcze działa (i gdzie) czy już upadła - stąd status "niepotwierdzone".

Obrazek

Link do kustosza.

Link do map na stronie Bastionu, gdzie są też starsze - można prześledzić zmiany.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2024, 11:49 przez Ronon Dex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Ronon Dex pisze: 21 lipca 2024, 08:26 Kolejna aktualizacja mapy mikroświata (21.07.2024), która uwzględnia zmiany:

1/ Przeniesiono element RON - Księstwo Urbino, bo "teleportowało" się na Vaarland (w sumie tam gdzie historyczne Urbino).

2/ Dodano Wyspę Św. Małgorzaty - państwo na małej wysepce utworzone przez Piotra de Zaym i funkcjonujące na forum Bastionu.

3/ Uwzględniono reaktywację Ardemii - działa na forum Federacji Nordackiej.

4/ Usunięto RWTW (Rewolucyjne Wolne Terytorium Wysokogórskie), które jak mi przekazał je prowadzący - zakończyło definitywnie działalność.

5/ Garmania przeszła w status "niepotwierdzone" - nie wiem co się z tym dzieje... na forum Bastionu prowadzący oświadczył, że zmienia forum (rezygnuje z Bastionu - poszło więc do naszego archiwum) i chce się przyłączyć do Estii i jakieś tam zabiegi dyplomatyczne podejmował, ale z tego co mi przekazano sprawa utkwiła w martwym punkcie. Nie wiem więc czy Garmania jeszcze działa (i gdzie) czy już upadła - stąd status "niepotwierdzone".

Obrazek

Link do kustosza.

Link do map na stronie Bastionu, gdzie są też starsze - można prześledzić zmiany.
U nas w Sarmacji niestety takiego wątku nie ma. . z chęcią bym widziała taki wątek u nas. Mogłabym założyć i przekazywać informacje ale wolę dopytać czy mam zielone światło, żeby potem nie było :D
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jestem szczerze zaskoczony "ogłoszeniem upadku" Rewolucyjnego Wolnego Terytorium Wysokogórskiego. Sąsiad, jaki był, taki był, ale swój. :)
Nie mniej otwiera to ponownie drogę do ulokowania "na stałe" Utopii Helwelandii... @Helwetyk.
Zapraszamy!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 21 lipca 2024, 13:44 U nas w Sarmacji niestety takiego wątku nie ma. . z chęcią bym widziała taki wątek u nas. Mogłabym założyć i przekazywać informacje ale wolę dopytać czy mam zielone światło, żeby potem nie było :D
Obrazek

Przy okazji zauważam, że jest jeszcze jedna zmiana... dawna Aquelia, którą nam oddano swego czasu (bo jej gospodarz nie miał ani czasu, ani pomysłu na działanie) nazywa się teraz Anxi i jest terytorium zależnym Nan Di. W zasadzie sprawa wewnętrzna Nan Di (znalazł się po prostu chętny do poprowadzenia tego terenu), ale tak nadmieniam - jakby ktoś zauważył zmianę nazwy.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kolejna aktualizacja mapy mikroświata (11.08.2024), która uwzględnia przyłączenie Garmanii do Estii oraz niewyjaśniony obecnie status Santery (Vaarland mający kontynentalny i kolegialny twór "nadrzędny" dotyczący terenów to rozstrzyga).

Obrazek

Link do kustosza.

Link do map na stronie Bastionu, gdzie są też starsze mapy - można prześledzić zmiany.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Ronon Dex wielkie dzięki za linki i samą mapę. Właśnie się wczoraj zastanawiałem co jest z Santerą, ale nie chciało mi się szukać.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akademia Narodowa”