NAN DI

Prawdziwy almanach wiedzy o reprezentacjach wszystkich mikronacji począwszy od sezonu numer 59.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

NAN DI

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Obrazek

Nazwa reprezentacji: Nan Di
Pełna nazwa mikronacji: Cesarstwo Nan Di
Związek zarządzający: Cesarska Federacja Sportowa

Herb związku:

Przydomek: brak
Stadion: Stadion Niebiański

Trener: Thomas von Lisendorff (X11 - Thomas1984)
od 12 grudnia 2023
(pierwszy trener reprezentacji Nan Di w historii)

NAN DI w MUP:
od 12 grudnia 2023 (spadkobierca Bialenii)

Sukcesy reprezentacji (sezon/rok/rozgrywki/trener) :
Brak

Stroje (Producent): Nandyjskie Zakłady Szwackie
Obrazek
Obrazek
* - brak danych
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: NAN DI

Ronon Dex pisze: 19 lipca 2024, 21:20
Heinz-Werner Grüner pisze: 19 lipca 2024, 21:12
Ronon Dex pisze: 19 lipca 2024, 21:10
Całkowicie zamierzenie... :lol:
...mnie jednak, ze wzgledów zawodowych zdecydowanie Bangladesz. :)
No wiesz... jakbyś potrzebował to przemysł tekstylny też mamy i to nawet rozwinięty - w miastach Funan, Bicun i Nanyang

Mapa Nan Di.

M.in. nasze mundury są wyrobem naszego przemysłu tekstylnego: https://forum.bastionpollin.pl/viewtopi ... 1431#p1431
W Edelweiss mamy również zakłady szyjące - FBI Nadel. Pewnie nie mamy tak "szybkich rączek", ale na nasze potrzeby chyba wystarczające. ;)

Co do mundurów, to o dziwo, nie ma zaskoczenia, poziom TOP TOP. Jak to we wszystkich fabrykach z pieczęcią i podpisem Dex. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

@Heinz-Werner Grüner nie ma co, osoby pracujące w nandyjskim przemyśle tekstylnym wykonują naprawdę wspaniałą pracę dla dobra Cesarstwa Nan Di i Niebiańskiego Cesarza osobiście :)

Naprawdę podziwiam ;)

P.S Podobają mi się te grafiki nandyjskiej reprezentacji piłkarskiej coraz bardziej :))
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 20 lipca 2024, 16:58 @Heinz-Werner Grüner nie ma co, osoby pracujące w nandyjskim przemyśle tekstylnym wykonują naprawdę wspaniałą pracę dla dobra Cesarstwa Nan Di i Niebiańskiego Cesarza osobiście :)

Naprawdę podziwiam ;)

P.S Podobają mi się te grafiki nandyjskiej reprezentacji piłkarskiej coraz bardziej :))
Tak, grafiki owszem, ale ciekaw jestem czy Herr Dex pokusi się o stroje dla piłkarzy. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 lipca 2024, 19:04 Tak, grafiki owszem, ale ciekaw jestem czy Herr Dex pokusi się o stroje dla piłkarzy. ;)
Co prawda piłka kopana mnie brzydzi... tako w realu, jak i skutkiem tego w wirtualu - ale graficznie pewnie to nie jest żaden problem.

Tylko czy są jakieś "matryce" (wzorce, wymogi?), bo jak się orientuję to ta Wasza zabawa "w piłeczkę" to w jakiejś grze komputerowej jest? Coś na wzór?
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 20 lipca 2024, 20:56
Heinz-Werner Grüner pisze: 20 lipca 2024, 19:04 Tak, grafiki owszem, ale ciekaw jestem czy Herr Dex pokusi się o stroje dla piłkarzy. ;)
Co prawda piłka kopana mnie brzydzi... tako w realu, jak i skutkiem tego w wirtualu - ale graficznie pewnie to nie jest żaden problem.

Tylko czy są jakieś "matryce" (wzorce, wymogi?), bo jak się orientuję to ta Wasza zabawa "w piłeczkę" to w jakiejś grze komputerowej jest? Coś na wzór?
Jeśli chodzi o stroje sportowe to bawimy się w mikro w swoje "marki". Kilku chętnych jest od paru lat (strzelam na oko z 5, ja, Pavel vd Gibson, Ludwik, Oswald i ktoś na pewno jeszcze, ale wyleciało mi z głowy). Każdy ma swój szablon, jeden robi w w tym, drugi w tamtym. To nie ma znaczenia.
W Xpert Eleven (manager online), gdzie od niemalże 20 lat grają mikronacje pozwala na dodanie swoich strojów tylko VIP (opłaty realne), ale nie ma znaczenia to w narracji. Jeśli natomiast trener Nan Di zdecydowałbym się opłacić i chciałby mieć trykoty w grze, to ja je dopasuje. To nie problem.
Jak któryś z zakładów w Funan, Bicun i Nanyang przygotuje komplet strojów to ja chętnie zobaczę. Wzór nie ma znaczenia. :)

Dodam tylko "systemową" kolorystykę jaką zaproponował trener Thomas von Lisendorff i tego bym się trzymał.
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Czyli sprawa jest rozwojowa :)
Ciąg dalszy nastąpi.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 21 lipca 2024, 13:03 Czyli sprawa jest rozwojowa :)
Ciąg dalszy nastąpi.
Piłka nożna co trzy dni jest rozwojowa. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Szkoda, że podobnie się odnoszę do piłki nożnej, jak Wielki Marszałek Cesarstwa Nan Di, przynajmniej po ostatnich " osiągnięciach" naszej kadry :karo :karo :karo

Czasem sobie myślę, że można zmodyfikować lekko grę, by przegrani byli składani w ofierze, jak u Majów (od razu by wzrosła motywacja do gry!) :lol:
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 lipca 2024, 21:42 (...ktoś na pewno jeszcze, ale wyleciało mi z głowy).
Ekhem? WiKAT też zaczął szyć. Co prawda uszyto dla reprezentacji Voxlandu i znowu się opierdzialają, ale będą szyte dla Ligi Nordaty i LPPL
Königin des Voxland-Königreiches, Generalissima der Pfalz Leotia

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 lipca 2024, 21:42 Dodam tylko "systemową" kolorystykę jaką zaproponował trener Thomas von Lisendorff i tego bym się trzymał.
Obrazek
Ja bym jednak postawił na kolorystykę narodową... tak na szybko, na jakiejś "matrycy" wyszukanej w Necie (piłka kopana jest mi tak doskonale obojętna, że w sumie szkoda mi czasu na tworzenie własnych matryc... dla mundurów mogę, ale dla piłkarzyków niespecjalnie).

Obrazek
Pewnie na plecach, ponad numerem powinno być jakieś nazwisko... ale przyznam, że nigdy nie zaglądałem do tych Waszych rozgrywek i nie wiem co tam Thomas nawymyślał w tej materii.

PS. Jakby był potrzebny drugi komplet (chociaż to chyba było bardziej potrzebne w czasach czarno-białej telewizji) to oczywiście odwrotność czyli żółty zamiast niebieskiego, niebieski zamiast żółtego, a czerwony zostaje tam gdzie jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Skarb Kibica”