Prezentacja Nowego modelu EBE

W kwietniu 1922 roku we FBUM wydzielono sektor do produkcji automobili cywilnych. Na cześć założyciela fabryki pojazdy odtąd miały być znane jako Ebe. Po nieudanych prototypach za dalszy rozwój marki wzięli się A.F.de Espada i H.W.Grüner. I tak z początkiem roku 1924 zaczęli pracować nad nowym konceptem, by w maju tegoż roku ogłosić starannie rozwijajacy się koncept aut luksusowych i sportowych.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Prezentacja Nowego modelu EBE

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Szanowni Państwo,
Czuję się niezmiernie zaszczycony móc gościć tu wszystkich pasjonatów mikronacyjnej motoryzacji.
Przed nami kreuje się świetlana przyszłość, a marka EBE będzie kamieniem węgielnym tego sukcesu. Obecna w naszej Kotlinie praktycznie od początków jej istnienia nabiera dziś nowego znaczenia.
Cieszę się iż dane mi jest współpracować z najlepszymi projektantami i inżynierami motoryzacyjnymi na kontynencie aby móc realizować nasze wizję, wizje które po miesiącach prac w końcu nabrały realnego kształtu.
Z dumą mogę dziś państwu zaprezentować pierwszy model EBE stworzony w ścisłej współpracy z EspaGrün.
Nowy wóz będzie koniem pociągowym przemysłu motoryzacyjnego Kotliny oraz pierwszym modelem samochodu rajdowego dla EspaGrün na nadchodzący sezon zmagań Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier.
To co skrywa się pod plandeką za moimi plecami to przyszłość, przyszłość która pozwoli nam wygrywać z najcięższymi przeciwnikami na najbardziej wymagających torach jakie tylko się nam trafią.
O naszych planach oraz przewidywaniach wobec zbliżających się zmagań oddaję głos drugiej połówce i mózgowi EspaGrün, Herr Oberhauptowi @Heinz-Werner Grüner.
Tylko jak on jest mózgiem operacji to czym ja jestem, twarzą? Nie no większe powodzenie i pogłos to ma jefe. Sercem? No może przędze, powiedzmy że kwalifikuję się w tym projekcie jako prawa komora serca.

Ale już bez mojego ględzenia, ten na kogo wszyscy czekają!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Prezentacja Nowego modelu EBE

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dziękuje za oddanie głosu.
Nieco mnie zawstydziłeś, Partnerze. Ja jestem mózgiem? A to nie jest tak, że mózg ma dwie półkule?
U nas jedna połowa przemawia się majestatem i elegancją jelenia, druga za dostojnością i dumą pawia. Te oto dwa zwierzęta, symbole ziemi koribijskiej i Szarotkowej Krainy będą nas wspierały w realizacji projektów.

Po to właśnie obrazujemy Ebe, przy współpracy z EspaGrün jako kunszt i edelweisską myśl szkoleniową na najwyższym poziomie. I nie, nie ja będę sprawował o technicznych aspektach tego automobilu, który jeszcze jest przed Wami nieodkryty. To pewnie na zakończenie zrobi Herr de Espada, ale to nie jest teraz najistotniejsze.

Tworząc Ebe EG01ST myśleliśmy głównie o tym jak, poprzez redukję oporów powietrza wpływać na parametry szybkości, nie tracąc przy tym trakcji i przyczepności. Jak wiemy to znakomita część szybkiej i bezpiecznej jazdy. Przede wszystkim komfort, ale my poszliśmy dalej. Dodaliśmy do tego jeszcze elegancję, luksus, sportowe zacięcie i to coś, coś co daje nam tylko Ebe - wizję przyszłości.

Powiecie, że Grüner nieco popłynął w słowach, ale sami się przekonacie, że to nie polityczne i marketingowe frazesy, ale prorocze słowa...

Pojazd jest raczej przeznaczony dla obywateli o bardziej zasobnych portfelach, bo to maszyna najwyższych lotów, ale taki właśnie ma być EG01ST.

Szanowni Państwo, przed Wami sam on...

EBE EG01ST w pełnej krasie!

- - - - - - - - - - - -
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

Post autor: Ludwig Tomović »

No to powodzenia dla zespołu w nowym aucie....
Połamania kół, czy jak to by się mówiło....
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ludwig Tomović pisze: 22 lipca 2024, 23:30 No to powodzenia dla zespołu w nowym aucie....
Połamania kół, czy jak to by się mówiło....
Dzięki! Będzie się działo. Gwoździ na trasie unikamy, oblodzeń również, co może pójść nie tak? :D

(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „EBE - marka automobili luksusowych i sportowych”