Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Jürgen Voller »

@Joachim Cargalho
Oj, tam, oj tam ;)

To tylko, jak to mówią zwolennicy Wolnego Iranu, Ismail Hanije został kotletem (ukrywający się zazwyczaj w Katarze przywódca zbrodniczego Hamasu odpowiedzialnego za 10/7 i IRI proxy) oraz gość, który zwinął zaledwie 4 miliardy dolarów został załatwiony za pomocą dronów w Teheranie :lol:
Trudno było gościa dorwać, bo się dobrze ukrywał, a jak odwiedzał ostatnio kilka razy Chiny, to to by stworzyło za dużo komplikacji dyplomatycznych, ale na szczęście, przybył na ceremonię zaprzysiężenia nowego prezydenta zbrodniczej Islamskiej Republiki Iranu i go wreszcie Mossad dorwał 🙏👏
Jednym słowem, cieszymy się XD

P.S UE wpadła na genialny pomysł przekazania 400 milionów euro dla Strefy Gazy, tylko, że ta kasa wpadnie ostatecznie w rączki Hamasu :karo :karo :karo

P.S 2 Talibowie mają alternatywną wersję śmierci Hanijego :) ;)
Załączniki
Screenshot_20240801-180824.png
Screenshot_20240801-180824.png (312.91 KiB) Przejrzano 328 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kiedy myślisz, że ajatollachowie już nic głupszego nie wymyślą, ale oni mówią:

Potrzymaj mój Koran!! :lol:

Znowu grożą atakiem dronów Tel Awiwowi, ale:

Nie strasz, nie strasz, bo się z***asz :karo :karo :karo

Ostatnio ten atak nic im nie dał ;)
Załączniki
Screenshot_20240801-183748.png
Screenshot_20240801-183748.png (774.07 KiB) Przejrzano 327 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Czasem bywa też tak,że polski zapaśnik Arkadiusz Kułynycz zostaje pokonany 10:1 na Igrzyskach Olimpijskich w Paryżu w 2024 przez zawodnika IRI, Alirezę Mohmadipiani ;)

Wiadomość o tym otrzymałem od sami wiecie kogo, bo akurat oglądała to w telewizji :)
Załączniki
Screenshot_20240807-133311.png
Screenshot_20240807-133311.png (631.55 KiB) Przejrzano 300 razy
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dodajmy, że Polak pokonał wcześniej mistrza olimpijskiego (lub wice, nie pamiętam) Iran to jedyna nacja, która miała zawodnika w każdej z sześciu kategorii wagowej, a Herr Mohmadipiani nie należy do tych co poddają się jak widzą rywala. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dokładnie, to był Turek :)

Swoją drogą, choszti,czyli zapasy to prawdopodobnie perski wynalazek, choć nazywał się w starożytności warzesz-i-bastani (dosłownie, "pradawny/starożytny sport) 🗡🦁

W taekwondo było dziś ciekawie, bo walczyły w Paryżu dwie Iranki :D

Jak napisała moja najmilejsza, wygrały irańskie kobiety w tym starciu (jedna to była reprezentantka Bułgarii, bo uciekła po wrześniu 2022 roku jako przeciwniczka reżimu) XDDD

Gość, który zdobył dziś w zapasach złoto, okazał się za to przeklętym lojalistą, wiernym ajatollachom 👎👎👎

Naprawdę taki głupi czy tylko udawał, pozwalając trenerowi wejść na barana z reżimową flagą? 🤔
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 08 sierpnia 2024, 21:34 Dokładnie, to był Turek :)

Swoją drogą, choszti,czyli zapasy to prawdopodobnie perski wynalazek, choć nazywał się w starożytności warzesz-i-bastani (dosłownie, "pradawny/starożytny sport) 🗡🦁

W taekwondo było dziś ciekawie, bo walczyły w Paryżu dwie Iranki :D

Jak napisała moja najmilejsza, wygrały irańskie kobiety w tym starciu (jedna to była reprezentantka Bułgarii, bo uciekła po wrześniu 2022 roku jako przeciwniczka reżimu) XDDD

Gość, który zdobył dziś w zapasach złoto, okazał się za to przeklętym lojalistą, wiernym ajatollachom 👎👎👎

Naprawdę taki głupi czy tylko udawał, pozwalając trenerowi wejść na barana z reżimową flagą? 🤔
Forma "zapasów" znana jest od dawien dawna. To jedna z pierwszych form współzawodnictwa, w zależności od regionu panowały pewnie inne zasady. Tu pełna spójność. Pankration, czyli "protoplasta" rywalizacji wszechstylowej walki wręcz pomiędzy dwojgiem mężczyz znana jest połączeniem zapasów i boksu (odnosząc to w miarę do dzisiejszych realiów).

Co do taekwondo, to niestety ani razu nie udało mi się trafić na relację z tej dyscypliny sportu i pewnie nadrobię jakieś walki dopiero po IO na platformie MAX. Szkoda, że nie udało mi się nic w tej materii obejrzeć, gdyż kiedyś kiedyś to się znało na TKD.

Pozdrów tą swoją pannę, niech jej się wiedzie w życiu codziennym!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pozdrowię :D
Dziś pewnie odpoczywa, bo perski piątek to jak nasza niedziela :)

Pankration dotarł do Persji z Aleksandrem Wielkim.

A jakaś transmisja na YouTube?

Może jakość nie będzie najlepsza, ale w miarę na świeżo.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 09 sierpnia 2024, 19:38 Pozdrowię :D
Dziś pewnie odpoczywa, bo perski piątek to jak nasza niedziela :)

Pankration dotarł do Persji z Aleksandrem Wielkim.

A jakaś transmisja na YouTube?

Może jakość nie będzie najlepsza, ale w miarę na świeżo.
Ja mam dostęp do platformy MAX, tam można oglądać retransmisje o której się chce, ale jakoś czasu brak na odtwarzanie. Ledwie na "live" czasu wystarcza.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Rozumiem teraz :)

P.S Ostatnio zacząłem oglądać Those About To Die i jestem dumny, bo w 79 AD rzymski cesarz Wespazjan wymienia wśród wrogów Imperium Romanum na pierwszym miejscu Partów z obecnego Iranu 🏹🗡💪
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dzisiaj promuję bezwstydnie Minę Alikhani, irańską artystkę żyjącą w Stanach Zjednoczonych :D

Naprawdę podziwiam jej prace, bo jest całym sercem za Rewolucją Kobiet w ramach ruchu Kobieta Życie Wolność 👍👏

Źródło: Insta Miny Alichani
Załączniki
Screenshot_20240813-194132.png
Screenshot_20240813-194132.png (651.3 KiB) Przejrzano 193 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”