Genialne +5 do szybkości wierzchowca na "turbopaszy". Haha chyba niedługo pojawią się nowe produkty na targu w Wolkenbad ^^Pavel van der Gibson pisze: ↑01 czerwca 2024, 14:17 Edit: wpływanie właścicieli poprzez zakup paszy, podków itp., a z tych pieniędzy + sponsorów byłyby nagrody dla zwycięzców. I samo się kręci
Początek
Regulamin forum
- Fabio Rhyner • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Początek
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szykują się chyba "Konne Mistrzostwa Austro-Węgier"
Pomysł fajny ale trzeba by jakoś to ugryźć od strony technicznej. Wymyśliliśmy już technikalia naszej wyprawy na północ więc i z tym sobie pewnie poradzimy tym bardziej że samemu się zainteresowałem tematem i widzę potencjał.
Pomysł fajny ale trzeba by jakoś to ugryźć od strony technicznej. Wymyśliliśmy już technikalia naszej wyprawy na północ więc i z tym sobie pewnie poradzimy tym bardziej że samemu się zainteresowałem tematem i widzę potencjał.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie no potencjał jest mega, ja niestety znow mam spory raban organizacyjny w pracy i kiedy w końcu mi się zachciało ponownie to wieczory też mam zaje...e robotą... Oby tylko w piątek się zluzowało.
- Anastasia Windsachen • Stempel
-
ODZNACZENIA
Mam w sumie pytanie odnośnie działania Stadniny. Jak ona ma działać? Bo na razie widzę, że są opisane konie, jest sprzedaż, ale nie bardzo rozumiem, co więcej. Jak poprawia się ich statystyki jeśli jakieś mają? Jak je rozwijać? Można dostać takie streszczenie idei? To będzie kontynuowane w jakiejś grze czy coś kompletnie forumowego?
Königin des Voxland-Königreiches, Generalissima der Pfalz Leotia
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Celem NG jest stworzenie "legend" konnych, a dalej rozprzestrzenienie na wiele czynników fabularnych i gamingowych.Anastasia Windsachen pisze: ↑22 sierpnia 2024, 22:18 Mam w sumie pytanie odnośnie działania Stadniny. Jak ona ma działać? Bo na razie widzę, że są opisane konie, jest sprzedaż, ale nie bardzo rozumiem, co więcej. Jak poprawia się ich statystyki jeśli jakieś mają? Jak je rozwijać? Można dostać takie streszczenie idei? To będzie kontynuowane w jakiejś grze czy coś kompletnie forumowego?
Wiem, że brzmi to iracjonalnie, ale serio taki był zamysł.
Stadnina ma hodować konie, w zamyśle według jeszcze nieopracowanego do końca systemy statystyk. Te zaś mają być wykorzystywne w dwóch/trzech platformach.
a) Licytacje - czyli tzw. wybory Miss Koni - czyli ważną cechą będzie elegancja, charyzma, uroda, a ponadto pochodzenie, stąd te stworzenie linii krwi 4 ogierów edelwajskiej krwi(nazwa razy do omówienia).
b) Wyścigi typu Derby/Wielka Gonitwa - to moje marzenie by stworzyć pakiet "usług" łącznie z dokarmianiem i ewolucją zwierząt nad którą, gdyby nie rajdy samochodowe wszedłbym z buta wcześniej. No, ale nie wszystkie sroki za ogon złapię. Mam pewien koncept z @Joachim Cargalho , ale nie do końca się zgraliśmy. Drugi opierał się o chęci @Alfred Fabian, ale też poległ, stąd też od nowa zaczynam kalkulacje jak to ma wyglądać. Wiem, że na razie tworzę podwaliny i to ma mnie mobilizować, ale w ostatecznym rozrachunku mamy mieć z tego fun wszyscy, stąd zapraszam do dyskusji.
c) Gamingowe wykorzystanie stworzonych "linii krwi" - jak ja to widzę. Gdzie się ucho nie przyłoży to słychać, że mikroigrzyska nadchodzą,a i konkurencja z końmi w tle (i to pewnie nie jedna) się pojawi, stąd pomysł boostowania tych co takowe forumowe zabawy wspomogą. Jak to widzę? Ano prosto. Jest choćby i gra w skoki przez przeszkody (zakładam, że gonitwy ogarniemy w dwóch wersjach forumowych czyli flat i z przeszkodami...ale mogę się mylić), gdzie "wykonalność czasowa" dla osób wyćwiczonych może być zbliżona, jak nie identyczna. Gdyby dołożyć opcje "boosta" z forumowego wspierania zabawy i konnych innowacji to przewagę zyskaliby ci zaangażowani w klimat. Powiedzmy, że mamy dwóch startujących o podobnych możliwościach "gamingowych". Ich czas oscyluje w tych samych granicach, jednak jeden to znający temat i działający w klimatach hippicznych zapaleniec, a drugi, całkiem z przypadku wodzirej gier mirkonacyjnych.
Boost polegałby na dodawaniu pewnych wartości czasowych(dajmy na to 1-5 sekund) do wyniku uzyskanego w grze, by budować napięcie, ale i równoważyć zaangażowanie.
Cały czas nie piszę - trochę celowo o jakich technicznych możliwościach gamingowych mowa, ale z racji, że temat narasta to oczywiście wspomnieć należy Summer Challenge i skoki przez przeszkody jako bazę do tego.