Książę Persji nadaje!
- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Książę Persji nadaje!
No cóż, Heinz
Jestem człowiekiem renesansu )
O jej kraju wiedziałem na długo zanim się pojawiła w moim życiu
P.S Najlepsze są Polki i Polacy biegający i na propalestyńskie demo i na protesty Wolnego Iranu w Polsce
To tak,jak gdybyś biegał w Poznaniu na antyputinowskie demonstracje przeciw wojnie na terenie Ukrainy, a w inne dni brał udział w protestach przeciw ukrainizacji Polski...
Z jednej strony, walczą o Iran, a z drugiej strony, o Palestynę, choć delikatnie mówiąc, to się wyklucza wzajemnie, bo Palestyńczycy wspierający Hamas chcą utopić Izrael w żydowskiej krwi, więc wsparcie dla ich sprawy to gwarancja stałej wojny w regionie, a o to właśnie chodzi ajatollachom, bo w ich chorej doktrynie polityczno-religijnej, Izrael ma zniknąć z mapy, a w krajach Zachodu ma być ciągła rozpierducha z zamachami, likwidacją najbardziej znanych irańskich opozycjonistek i opozycjonistów oraz protestami religijnych fanatyków na ulicach.
A irańska opozycja i ludność Iranu chce pokoju, wolności, stabilności w regionie i nie dba o żadną Palestynę, bo kraj ma swoje własne problemy spowodowane przez reżim, który rozgrywa swoje bezsensowne wojenki marnując pieniądze na takie Hamasy, a do tego zwykli Irańczycy wcale nie postrzegają Izraela jako wroga.
P.S 2 Setareh jan Was serdecznie pozdrowia i przesyła fajną irańską piosenkę
https://m.youtube.com/watch?v=WnC86a1fF ... kgQXJlem91
Jestem człowiekiem renesansu )
O jej kraju wiedziałem na długo zanim się pojawiła w moim życiu
P.S Najlepsze są Polki i Polacy biegający i na propalestyńskie demo i na protesty Wolnego Iranu w Polsce
To tak,jak gdybyś biegał w Poznaniu na antyputinowskie demonstracje przeciw wojnie na terenie Ukrainy, a w inne dni brał udział w protestach przeciw ukrainizacji Polski...
Z jednej strony, walczą o Iran, a z drugiej strony, o Palestynę, choć delikatnie mówiąc, to się wyklucza wzajemnie, bo Palestyńczycy wspierający Hamas chcą utopić Izrael w żydowskiej krwi, więc wsparcie dla ich sprawy to gwarancja stałej wojny w regionie, a o to właśnie chodzi ajatollachom, bo w ich chorej doktrynie polityczno-religijnej, Izrael ma zniknąć z mapy, a w krajach Zachodu ma być ciągła rozpierducha z zamachami, likwidacją najbardziej znanych irańskich opozycjonistek i opozycjonistów oraz protestami religijnych fanatyków na ulicach.
A irańska opozycja i ludność Iranu chce pokoju, wolności, stabilności w regionie i nie dba o żadną Palestynę, bo kraj ma swoje własne problemy spowodowane przez reżim, który rozgrywa swoje bezsensowne wojenki marnując pieniądze na takie Hamasy, a do tego zwykli Irańczycy wcale nie postrzegają Izraela jako wroga.
P.S 2 Setareh jan Was serdecznie pozdrowia i przesyła fajną irańską piosenkę
https://m.youtube.com/watch?v=WnC86a1fF ... kgQXJlem91
- Gaetano Kohlmeise
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Te dwa poglądy wcale się nie wykluczają i co więcej, ja oba wyznaję, chociaż nie chodzę na żadne protesty.Jürgen Voller pisze: ↑31 sierpnia 2024, 21:31 To tak,jak gdybyś biegał w Poznaniu na antyputinowskie demonstracje przeciw wojnie na terenie Ukrainy, a w inne dni brał udział w protestach przeciw ukrainizacji Polski...
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozumiem, choć nie do końca się zgadzam, bo jednak mieszkańcom Ukrainy w Polsce nie ma czego zazdrościć.
Ich domy zostały obrócone w gruzy, uciekając musieli zostawić często za sobą wszystko oprócz najważniejszych rzeczy i są zawieszeni w próżni, bo nie wiedzą, czy w ogóle będą mieli do czego wracać...
Normalnie pracują, płacą podatki w naszym kraju, studiują i chodzą do szkoły.
Mój tata zna pewną Ukrainkę w moim mieście i zostawiła z mężem i dziećmi wszystko na wschodzie Ukrainy, a pozostał tam tylko jej stary ojciec z psem, żeby mieć oko na dom i pole.
Gość się już niczego nie boi, bo ma dobre osiemdziesiąt lat i jeśli przyjdą ruskie sołdaty, to miał długie życie.
Oczywiście, ludzie są różni i przestępcy z Ukrainy też mogą być wśród nad już ponad dwa i pół roku.
Ich domy zostały obrócone w gruzy, uciekając musieli zostawić często za sobą wszystko oprócz najważniejszych rzeczy i są zawieszeni w próżni, bo nie wiedzą, czy w ogóle będą mieli do czego wracać...
Mój tata zna pewną Ukrainkę w moim mieście i zostawiła z mężem i dziećmi wszystko na wschodzie Ukrainy, a pozostał tam tylko jej stary ojciec z psem, żeby mieć oko na dom i pole.
Gość się już niczego nie boi, bo ma dobre osiemdziesiąt lat i jeśli przyjdą ruskie sołdaty, to miał długie życie.
Oczywiście, ludzie są różni i przestępcy z Ukrainy też mogą być wśród nad już ponad dwa i pół roku.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękujemy za pozdrowienia od Frauleinn Setareh, to się naprawdę ceni. Piosenka też niczego sobie, choć raczej w moim top dziesięć się nie znajdzie. Pewnie to "uprzedzenia" językowe, albo zwyczajna nieznajmość kultury, do czego szczerze się przyznaje. Nie mniej kibicuje Waszemu "miłowaniu" z calego realnego serca.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cóż, to piosenka dość smutna,bo o zmaganiu się z życiem, ale też o wierze w to, że będzie lepiej
Nie dziękuję, bo to może przynieść pecha
Iranki i Irańczycy reagują w ciekawy sposób, gdy słyszą o tym polskim bronieniu się przed klątwami, jednak zawsze pada krępujące pytanie: "No to co powiedzieć?"
Dzisiaj wrzucam Wam świeży towar od mojego dobrego przyjaciela, który jest tłumaczem książek z polskiego na farsi, żyjącym w i naprawdę polecam całą rozmowę dziennikarki z nim, bo dowiecie się z niej między innymi, czy w jest cenzura i jaki wpływ ma na jego pracę.
https://oko.press/iran-czyta-polska-literature
Nie dziękuję, bo to może przynieść pecha
Iranki i Irańczycy reagują w ciekawy sposób, gdy słyszą o tym polskim bronieniu się przed klątwami, jednak zawsze pada krępujące pytanie: "No to co powiedzieć?"
Dzisiaj wrzucam Wam świeży towar od mojego dobrego przyjaciela, który jest tłumaczem książek z polskiego na farsi, żyjącym w i naprawdę polecam całą rozmowę dziennikarki z nim, bo dowiecie się z niej między innymi, czy w jest cenzura i jaki wpływ ma na jego pracę.
https://oko.press/iran-czyta-polska-literature
- Gaetano Kohlmeise
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ja się z Panem zgadzam, ale ukrainizacja, jak sam Pan nazwał to zjawisko, to nie współczucie lub jego brak, bo współczucie na poziomie systemowym nikomu nic nie da. To tak jak u lekarza - wolałby, żeby Pana leczył lekarz dobry w swojej profesji czy współczujący?Jürgen Voller pisze: ↑31 sierpnia 2024, 22:39 Rozumiem, choć nie do końca się zgadzam, bo jednak mieszkańcom Ukrainy w Polsce nie ma czego zazdrościć.
Przez ukrainizację rozumiem nadawanie przywilejów Ukraińcom kosztem polskch obywateli. Znam takie przypadki, w których polski obywatel traci prace na rzecz Ukraińców, bo za nich pracodawca ma profity. Czy tak to powinno wyglądać w państwie polskim, że imigrant jest ważniejszy od polskiego obywatela, który przez całe swoje życie płacił podatki?
Żeby była jasność, Polska potrzebuje imigrantów, żeby załatac dziurę demograficzną i wojna na Ukrainie jest pod tym względem dla Polski błogosławieństwem, bo mamy duży napływ ludności bliskiej nam kulturowo, która chętnie podejmuje się każdej pracy. Niemniej, nie może być tak, że Polacy są w swoim kraju dyskryminowani na rzecz imigrantów.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Teraz lepiej rozumiem pańskie stanowisko i mogę stwierdzić, że całkowicie niepilnowany przez państwo wielki biznes może nam tu zrobić drugie Niemcy, bo sprowadzili Turków do pracy w swoim przemyśle i myśleli, że będą mieli zyski w gospodarce a przybysze zarobią marne grosze a później ich się Niemcy łatwo pozbędą,tyle, że nikt nie wziął pod uwagę że przybyszom i ich rodzinom wcale nie będzie się chciało wracać do biednej wtedy Turcji, niestabilnej politycznie Syrii czy stale wojującym z Egiptem etc.Gaetano Kohlmeise pisze: ↑02 września 2024, 19:53Ja się z Panem zgadzam, ale ukrainizacja, jak sam Pan nazwał to zjawisko, to nie współczucie lub jego brak, bo współczucie na poziomie systemowym nikomu nic nie da. To tak jak u lekarza - wolałby, żeby Pana leczył lekarz dobry w swojej profesji czy współczujący?Jürgen Voller pisze: ↑31 sierpnia 2024, 22:39 Rozumiem, choć nie do końca się zgadzam, bo jednak mieszkańcom Ukrainy w Polsce nie ma czego zazdrościć.
Przez ukrainizację rozumiem nadawanie przywilejów Ukraińcom kosztem polskch obywateli. Znam takie przypadki, w których polski obywatel traci prace na rzecz Ukraińców, bo za nich pracodawca ma profity. Czy tak to powinno wyglądać w państwie polskim, że imigrant jest ważniejszy od polskiego obywatela, który przez całe swoje życie płacił podatki?
Żeby była jasność, Polska potrzebuje imigrantów, żeby załatac dziurę demograficzną i wojna na Ukrainie jest pod tym względem dla Polski błogosławieństwem, bo mamy duży napływ ludności bliskiej nam kulturowo, która chętnie podejmuje się każdej pracy. Niemniej, nie może być tak, że Polacy są w swoim kraju dyskryminowani na rzecz imigrantów.
Problem polega na tym, że tak jak pan pisze, przez to polski pracownik jako ten droższy, jest wypychany na bezrobocie lub zmuszony do poszukiwania pracy w kółko.
Rozwiązanie to zrównanie płac Polaków i Ukraińców czy Białorusinów,żeby pracodawcom już nie opłacało się zatrudniać tańszych zagranicznych pracowników.
Oczywiście, nie jestem zwolennikiem żadnej AfD, bo ta partia jest antysłowiańska (chichot losu,bo wielu Niemcom, gdyby im zbadać DNA, to by się okazało, że to potomkowie Słowian) i do dziś żyją we wschodnich Niemczech, które marnie przeszły transformację ustrojową po upadku byłej NRD, rząd federalny do pewnego momentu miał zaś wywalone po 1990 roku na Niemców ze wschodnich landów, więc ci dali się znowu uwieść pogrobowcom NSDAP i ich populistycznej retoryce.
W niedzielnych wyborach w Saksonii AfD nie zdobyło większości, ale w Turyngii już tak i to w symboliczną datę 1 września. O_O
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzisiaj coś z Twojej branży, Heinz
Zdjęcie z sesji zdjęciowej w Europie znanej irańskiej modelki imieniem Maghla Jabari,żyjącej na Zachodzie ✌
btw Czy wiesz, gdzie znajdę książki o współczesnej modzie po angielsku w formacie PDF?
Pewien mój kontakt liczy na moją pomoc w tej materii,a ja wypytuję rodaków tej osoby i nic...
Zdjęcie z sesji zdjęciowej w Europie znanej irańskiej modelki imieniem Maghla Jabari,żyjącej na Zachodzie ✌
btw Czy wiesz, gdzie znajdę książki o współczesnej modzie po angielsku w formacie PDF?
Pewien mój kontakt liczy na moją pomoc w tej materii,a ja wypytuję rodaków tej osoby i nic...
- Załączniki
-
- Screenshot_20240904-232455.png (834.65 KiB) Przejrzano 146 razy
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziś bardzo smutna wiadomość z Niemiec,bo irański dysydent działający przeciw ajatollachom został napadnięty przez jakichś osobników będących zwolennikami IRI i grupowo z*wałcony... O_O
Oto link:
https://www.iranintl.com/en/20240909186 ... CfemaZv-fQ
Oto link:
https://www.iranintl.com/en/20240909186 ... CfemaZv-fQ
- Załączniki
-
- Screenshot_20240909-182457.png (570.08 KiB) Przejrzano 94 razy