Kościół Wcielenia w Wolkenbad (Katedra Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss)
- Roman Schädel • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Kościół Wcielenia w Wolkenbad (Katedra Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss)
Czy ta świątynia nie pokryła się kurzem? Czy jeszcze ktoś tu przychodzi...
- Piwski Sroczyński • Stempel
-
ODZNACZENIA
Roman Schädel pisze: ↑08 kwietnia 2024, 14:38 Czy ta świątynia nie pokryła się kurzem? Czy jeszcze ktoś tu przychodzi...
Wasza Eminencja wróciła! Jak miło .
O zakurzenie Katedry nie ma się co martwić, Kościół podczas Waszej nieobecności miał okazje być miejscem modlitwy, refleksji ale też i radosnego świętowania dla wiernych. Wgl polecam Waszej łaskawej uwadze powstałe podczas Waszej nieobecności wątku kościelne. Mam nadzieję, że wspólnie uda się wszystkim wiernym Kotliny, w związku z Waszym powrotem ponownie ruszyć się sprawy duchowne
O zakurzenie Katedry nie ma się co martwić, Kościół podczas Waszej nieobecności miał okazje być miejscem modlitwy, refleksji ale też i radosnego świętowania dla wiernych. Wgl polecam Waszej łaskawej uwadze powstałe podczas Waszej nieobecności wątku kościelne. Mam nadzieję, że wspólnie uda się wszystkim wiernym Kotliny, w związku z Waszym powrotem ponownie ruszyć się sprawy duchowne
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zawiązała się Kapituła Wolkenbadzka, zawiązano "przymierze" z Kościołem św. Gerona we Freiwaldzie. Normalnie świat poszedł do przodu, ale jednocześnie czekał na sygnał ojca @Roman Schädel !
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To pytanie czy jestem jeszcze potrzebny...
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiscie! Czy owieczki mają same błądzić???
- Piwski Sroczyński • Stempel
-
ODZNACZENIA
W zastępstwie Waszej Eminencji moderowałem działalność Diecezji, ale teraz siła złego... jakiś zastępca to mnie by się wgl przydał w wypełnianiu urzędu Arcybiskupiego. Także do działalności w Kotlinie im wytrwalszej i szerszej zachęcam. W razie potrzeby i w miare możliwości postaram się zawsze pomóc. Proszę pisać przez dsc, tam stosunkowo łatwo mnie dorwać
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
- Krzysztof Windsor • Stempel
- Ambasador Królestwa Voxlandu
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nad Edelweiss zapadły czarne chmury, a właściwie zapadł się pod ziemię. Pogrążone w smutku edle zmierzały na Celebrę w intencji powrotu Oberhaupta do aktywności. Celebra zaczęła się standardowo od procesji wejścia, na której końcu szedł abp Windsor-Windsachen. Wygłosił on z ambony krótkie kazanie, po którym zapadła chwila ciszy. Na końcu biskup rozdał błogosławieństwo. Po Celebrze ludzie wciąż pozostawali w kościele na własnej modlitwie za wodza narodu.
Liebe Brüder und Schwestern,
Zebraliśmy się aby modlić się o powrót naszego brata, wodza, Herr Oberhaupta do aktywności. Dziś, modląc się o szybki powrót do zdrowia naszego brata, pamiętajmy, że nasza modlitwa ma moc. Jezus Chrystus sam powiedział: "Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam". Wierzymy, że w tej modlitwie zawiera się nie tylko nasza prośba o zdrowie dla niego, ale także nasza ufność w Bożą Opatrzność, która zawsze działa na naszą korzyść, nawet jeśli czasem tego nie rozumiemy.
Oberhaupt jest swoistym światłem, koniem pociągowym naszego kraju. Kiedy go zabrakło, sami widzimy co się dzieje... Zniknął nic nie mówiąc, ale mamy nadzieję, że wróci...
Śpieszmy się kochać Oberhaupta, tak szybko znika...
Zebraliśmy się aby modlić się o powrót naszego brata, wodza, Herr Oberhaupta do aktywności. Dziś, modląc się o szybki powrót do zdrowia naszego brata, pamiętajmy, że nasza modlitwa ma moc. Jezus Chrystus sam powiedział: "Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam". Wierzymy, że w tej modlitwie zawiera się nie tylko nasza prośba o zdrowie dla niego, ale także nasza ufność w Bożą Opatrzność, która zawsze działa na naszą korzyść, nawet jeśli czasem tego nie rozumiemy.
Oberhaupt jest swoistym światłem, koniem pociągowym naszego kraju. Kiedy go zabrakło, sami widzimy co się dzieje... Zniknął nic nie mówiąc, ale mamy nadzieję, że wróci...
Śpieszmy się kochać Oberhaupta, tak szybko znika...
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Na mszy zjawiła się Księżna Fatima ubrana cała na czarno, niczym jak na pogrzeb. Wyraźnie była zmartwiona i rozpaczona ale starała się całą mszę przetrwać w skupieniu na klęczkach, aby modlitwa jeszcze bardziej pomogła.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Joachim Cargalho oczekiwał przez dłuższy czas w kościele, nerwowo spoglądając na zegarek. Gdy abp. Windsor-Windsachen rozpoczął celebrę, wybrany przewodniczącym Cargalho padł na kolana i tak pozostał do samego końca. Wysłuchał krótkiego orędzia wygłosoznego przez @Krzysztof Windsor i rozglądał się ukradkiem po świątyni obserwując przybyłych tłumnie mieszkańców i gości zagranicznych.
- Księże Biskupie! - zaczepił @Krzysztof Windsor, w jeszcze jednej sprawie.
- Czy można prosić o poświęcenie tego wizerunku Cudownego Oberhaupta z Misiem? Mam wrażenie, ze pomoże on dziatwom naszego Wodza w tych trudnych czasach. Wpatrując się w ten obraz, na pewno wyproszą powrót jego... - był nawet nieco zmieszany, jak nie on, gdyż wiedział, ze łączy teraz sacrum i profanum.