Rada Kryzysowa Edelweiss

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Re: Rada Kryzysowa Edelweiss

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Pavel van der Gibson pisze: 09 września 2024, 22:42 Członkowie mniejszości sarmackiej zgromadzili się przed budynkiem, w którym obraduje Rada, aby wyrazić swoje oburzenie związane z dyskryminacją jakiej dopuszczają się tymczasowe władze Edelweiss.
Chociaż Księżnej również nie spodobał się ten punkt, to jednak poprosiła o zachowanie spokoju i wsparcie dla przyjaciół z Kotliny w tym trudnym dla nich czasie.
Joachim Cargalho pisze: 09 września 2024, 22:47 Komunikat RKE w sprawie mniejszości sarmackich.
Zauważając rozgoryczenie wśród mniejszości saramackiej, jako jednogłośnie wybrany aktualny przewodniczący, pragnę zauważyć, iż czonkowie mniejszości sarmackiej powinni zrozumieć jak ważną rolę odgrywają w edelweisskim przemyśle. Bez Waszego wsparcia wydobycie węgla mogłoby zostać zagrożone. Rozdzielenie warstw na tych godnych władzy i godnych pracy jest najważniejszą ideą przetrwania!
W ramach rekompensaty zarządzam dodatkową przerwę 5-minutową na posiłek! Każdego dnia, nawet w niedziele!
Od dziś - do odwołania!
Dziękujemy za ten gest!
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Przewodniczącym na dziś został wylosowany @Joachim Cargalho
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

- - - - - - - -

Wzniosłe Serca Rady,

Z pokorą i wdzięcznością zwracam się do Was, strażników tej krainy, za mądrość, którą wykazaliście w czasach, gdy mój krok zagubił się w cieniach lasów i burz. Wasza czujność i siła były latarnią wśród ciemności, gdy kotlina potrzebowała stabilności, której nie zdołałem zapewnić. Gdy bestie szarpały moje ciało, a duch błądził na granicy światów, to Wy, niezłomni, stanęliście na straży naszego domu, jak wiatr, który nieugięcie pcha statek ku bezpiecznemu portowi.

Wasze ręce, które dzierżyły ster, kiedy ja zmagałem się z własnymi demonami, były nieocenione. Wiem, że każda decyzja, którą podjęliście, była tchnieniem odpowiedzialności i miłości do tej ziemi. Ziemi, którą wszyscy dzielimy, która nas żywi i chroni.

Wasza próba utrzymania władzy, nie dla siebie, lecz dla nas wszystkich, była jak płomień, który nie gaśnie w burzy. Wasza lojalność i oddanie wobec tego, co święte, co stanowi fundament naszej wspólnoty, jest czymś, co zapisze się w historii Edelweiss.

Z sercem pełnym wdzięczności powracam, by ponownie wziąć na siebie brzemię odpowiedzialności, świadomy kruchości własnej egzystencji. Przysięgam, że każda decyzja, każdy krok od tego dnia będzie naznaczony szacunkiem dla Waszej siły i mądrości. Bo choć nie zawsze jestem obecny ciałem, serce Oberhaupta zawsze bije dla tej doliny, a jego oczy nigdy nie odwrócą się od Waszej światłości.
Z wyrazami najwyższego uznania,
Obrazek
Oberhaupt Kotliny Edelweiss
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pięknie, Oberhauptcie!
Oczywiście, nie archiwizujmy tego rozporządzenia. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 11 września 2024, 21:40 Pięknie, Oberhauptcie!
Oczywiście, nie archiwizujmy tego rozporządzenia. :D
KAŻDE ważne postanowienie winno trafić do annałów i "zwiększać" statystyki także nie wiem czy powinienem się zgodzić z Szanownym. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zgódź się choć ten raz.
Pisałem już lepsze rozporządzenia. Te ze swoimi wzmiankami o szaletach miejskich nie nadaje się do dziennika.
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Joachim Cargalho pisze: 11 września 2024, 21:52 Zgódź się choć ten raz.
Pisałem już lepsze rozporządzenia. Te ze swoimi wzmiankami o szaletach miejskich nie nadaje się do dziennika.
Kwestia wprawy, a że okazji jest tu niewiele to też doświadczenia brak. Pokuszę się o stwierdzenie że w tej materii moje doświadczenie "Wiecznego Prezydenta" IV Republiki daje mi znaczącą przewagę w ilości wszelakiej maści papierów urzędowych pod których znajdzie się mój podpis.
Tutaj podobnie ma się jefe, trochę samolubnie ale niezaprzeczalnie skutecznie.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 11 września 2024, 21:57
Kwestia wprawy, a że okazji jest tu niewiele to też doświadczenia brak. Pokuszę się o stwierdzenie że w tej materii moje doświadczenie "Wiecznego Prezydenta" IV Republiki daje mi znaczącą przewagę w ilości wszelakiej maści papierów urzędowych pod których znajdzie się mój podpis.
Tutaj podobnie ma się jefe, trochę samolubnie ale niezaprzeczalnie skutecznie.
Z tego też powodu staram się wykorzystać każdą okazję. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nie takie rzeczy widziały dzienniki. :)

A tak poważnie, to jest to już część historii władzy w Kotlinie Edelweiss. Oberhaupt Grüner rządzi być może pełnymi insygniami, że się tak wyrażę, ale zarówno RKE, jak i ERZ pełniły, pod moją nieobecność "władzę oberhauptowską".
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Dzięki mnie masz zobacz jakie pochwały @Joachim Cargalho . Poproszę coś za to..
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”