Oktoberfest 1924 - przygotowania

Święto Piwa to tradycja Kotliny Edelweiss od zarania dziejów. Edle z wielką czcią odnoszą się do złotego napoju i już poraz trzeci organizują wspaniały festiwal piwny. Nie bacz na "podbrobki", liczy się tylko edelweisski Oktoberfest!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 1924 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
Wrzesień to czas rozpoczęcia sezonu rajdowego, ale za pasem mamy bliski naszemu sercu październik! A co dzieje się w październiku? Oczywiście wielki Oktoberfest!
Wśród Edli mamy wielu smakoszy piwa, ale i nasi goście, którzy raczyli nas swoją obecnością zawsze chętnie z nami kufelek przechylili.

Czas zacząć przygotowania. Pierwsze to chyba termin, wiadomo, zmieścić się w terminie miesiąca paźdzernika.
Co mieliśmy w zeszłym roku?
- najważniejszy jest oczywiście KRAM BROWARNIKÓW i przyznanie nagrody Bierfest - Grand Prix 1924.
Konkurs jest oczywiście obowiązkowy, ale wymaga pomocy pewnego pana H. :D

- LAWINA (tutaj potrzebna bylaby @Femme Mystere - zapytam drogą prywatną, ale nie sądzę, że się uda. :) ) - tylko inna opcja wchodzi w grę.
- BIESIADNE STOŁOWANIE (za to odpowiadała druga z pań - @Isabella Swann, ją będzie jeszcze trudniej obudzić z mikronacyjnego snu)
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada liczę na Ciebie! Daj proszę znać czy w razie czego to ogarniesz.
- MORZE PIWA - @Joachim Cargalho brylował na tym morzu. Czy popłynie z nami w tym roku?
- KTO PIJE - czyli zgadywankaoczywiście zabawę pociągnę ja - Tu można już przyklepać.
- ALFABET SIKORSKIEGO - pomysł zaczerpnięty od @Gaetano Kohlmeise - oddaje fory jak to rozegrać.
- KOŚCI BEZ OŚCI - hazardowa zabawa według pomysłu @Pavel van der Gibson. Czekam na przekaz pomysłu (poszedłbym jednak w ostry hazard :P )
- HERBATKA U ALFREDA - otwarcie Liedteerum - jako okoliczność towarzysząca - @Alfred Fabian - jakiś konkursik, zabawa etc?

Do tego dojdzie oczywiście ognisko pełne chmielu, a sądzę, że jakąś zabawę jeszcze wymyślę. :)

Szybka burza mózgów i działamy!

DODANE:
skreślenie prowadzenia Lawiny przez Lieselotte
dodanie Alfabetu Sikorskiego
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1924

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 12:33 Tegoroczne logo kojarzy mi się z różnego rodzaju automatami w kasynie (bardziej takim online), może więc pójść w tę stronę i jakis delikatny hazard wprowadzić 8-)
Serio kojarzy się z kasynem??? Pomysł nie jest głupi, można coś pokombinować z grami hazardowymi.
Tak ogólnie, wracając do logo, to jest tylko jednym z wielu pewnie. Pierwsze, które mnie urzekło z zaproponowanych przez ejaj.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 14:58
Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 12:33 Tegoroczne logo kojarzy mi się z różnego rodzaju automatami w kasynie (bardziej takim online), może więc pójść w tę stronę i jakis delikatny hazard wprowadzić 8-)
Serio kojarzy się z kasynem??? Pomysł nie jest głupi, można coś pokombinować z grami hazardowymi.
Tak ogólnie, wracając do logo, to jest tylko jednym z wielu pewnie. Pierwsze, które mnie urzekło z zaproponowanych przez ejaj.
No mam jakieś takie skojarzenie, ale może to już spaczenie xd
Coś pomyślę nad jakimś hazardem, a pierwsze co przychodzi mi na myśl to kości, bo już są.
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 16:27
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 14:58
No mam jakieś takie skojarzenie, ale może to już spaczenie xd
Coś pomyślę nad jakimś hazardem, a pierwsze co przychodzi mi na myśl to kości, bo już są.
Nie ma problemu, mogą być i kości, ale to taki "maleńki hazardzik". :2bier :2bier :2bier
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

Kiedyś zaproponowałem Alfabet Edelweiss. Można by, z okazji Oktoberfestu, ogłosić konkurs na najlepiej napisany opis hasła. Haseł nam się trochę zebraóło, chociaż troche liter też brakuje, więc wciąż przyjmujemy ich propozycje.
Opis hasła nie musi być długi: +/- 5 zdań.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gaetano Kohlmeise pisze: 26 września 2024, 21:18 Kiedyś zaproponowałem Alfabet Edelweiss. Można by, z okazji Oktoberfestu, ogłosić konkurs na najlepiej napisany opis hasła. Haseł nam się trochę zebraóło, chociaż troche liter też brakuje, więc wciąż przyjmujemy ich propozycje.
Opis hasła nie musi być długi: +/- 5 zdań.
Podoba mi się. To na W od razu uzupełniamy Wilde Felder

Tam dokończmy, a jak zaczniemy tworzyć strefę dla Oktoberfest 1924 to wydzielę tam już w pełni przygotowany post (lub Szanowny). Chodzi o to by działać. Myślę, że tutaj przydadzą się także jakieś nagrody finansowe, ale o tym to pogadamy później. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Przeszło mi teraz przez myśl, że przecież nie zrobiliśmy letniego GP w biathlonie. Może teraz spróbujemy na Oktoberfest ? Nie wiem może online, a może jakiś indywidualny? @Gaetano Kohlmeise co sądzisz?

Przy okazji, wczoraj rozmawiałem z Lieselotte i nie ma szans na poprowadzenie zabawy, mooooże jedynie zawitać i coś popisać, takiego luźnego, także proszę o opinie czy robimy "Die Lawine" na własną rękę (niby bym mógł, ale sporo tego będzie) czy odpuszczamy, lub robimy w innym wydaniu?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Indywidualny biathlon zawsze spoko.
A lawinę może czymś zastąpić, najlepiej prostszym do prowadzenia :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 22:48 Indywidualny biathlon zawsze spoko.
Biathlon zawsze na propsie, a zastąpić czymś Liese, no nie wiem. Natomiast prościej poprowadziłoby się konne zmagania. Może w końcu coś ogarnę!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 22:59
Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 22:48 Indywidualny biathlon zawsze spoko.
Biathlon zawsze na propsie, a zastąpić czymś Liese, no nie wiem. Natomiast prościej poprowadziłoby się konne zmagania. Może w końcu coś ogarnę!
O właśnie, konie wciąż czekają. Może by jakiś hazard związany z końmi 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 26 września 2024, 23:07
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 września 2024, 22:59
O właśnie, konie wciąż czekają. Może by jakiś hazard związany z końmi 8-)
No tak, dobre to połączenie! Popracujmy zatem nad tym!

A termin? Jaki termin proponujecie?

Dodam tylko, że pod koniec miesiąca 25-27 X odbywać się będzie Rajd Leocji, w który jako organizator jestem zobligowany zaangażować się. Może zaczniemy np. 20 X, a skończymy 24, lub coś w ten deseń?

Mamy czas na solidne przygotowania, ale i to można zmienić. Jak uważacie?

(W pierwszym poście, na bieżąco zmieniam co możemy, a co nie)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oktoberfest 1924”