Mamy naszego Romana Schriftstellera, który został stworzony w celu tworzenia tła fabularnego i teraz chciałabym wykorzystać w pełni jego możliwości.
Moja propozycja jest taka, że stworzymy na forum temat, który nazwiemy radiem. Zrobimy konkurs na nazwę dla radia. W radio będę publikowała co jakiś czas jakieś wydarzenia fabularne, które toczą się w Edelweiss. To w celu stymulowania naszych obywateli i mieszkańców do pisania w swoim imieniu na forum w odniesieniu do aktualnych wydarzeń fabularnych. Przykładowy komunikat z radia:
Mieszkańcy Edelweiss będą mogli wtedy uczestniczyć w wydarzeniach fabularnych. Ja będę czytać te zamieszczane przez mieszkańców opisy i w razie potrzeby wkroczę jako Roman Schriftsteller, by im odpisać jako Mistrz Gry. Ale założenie jest takie, by ingerencji MG było jak najmniej, żeby gracze mogli sobie sami tworzyć zabawę.Edel Tag Słuchacze! Dzisiaj w Edelweiss piękna, jesienna aura. Dobry moment na spacery po parku w Sanatorium Quelle (tu link do Sanatirum, gdzie znajduje się krótki opis i grafika, zachęcająca do opisów spaceru) i obserwowanie cudownych kolorów liści spadających z drzew. Z tej okazji Akademia Narodowa zaprasza wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia wystawy "Jesienne barwy" (tu link do tematu, gdzie wrzucę kilka obrazów, jakie mozna fabularnie przedyskutować). Bawcie się dobrze, Edle!
A jeśli nikt nie poczuje chęci do uczestnictwa w danym wydarzeniu fabularnym, to i tak w ten sposób będziemy mogli tchnąć życie w naszą mikronację i mnie osobiście to zadowala. Co o tym myślicie?
Mogę również otworzyć wątek na forum, gdzie mikronauta będzie mógł zgłosić się po jakąś bardziej ambitną sesję, jak to jest przy okazji das Unerbittliche. Nie spodziewam się dużego zainteresowania, ale kto wie