Hexenhütte

Odkąd pojawiła się w Kotlinie budziła spokój. Nie, absolutnie nie strach czy obrzydzenie. W najmniejszym wymiarze ciekawość. Mowa o Naszej Wiedźmie. Sorcha Raven zasługiwała od lat, a nawet wieków, na abolutnie urwane z rzeczywistości "cztery kąty". W obliczu zmian w Lumerii, w Baridasie, w Gidenie i samym Ravenspell, w obliczu swoich wewnętrzych potrzeb Nasza Wiedźma uznała, że tylko w Szarotkowej Krainie zazna spokój po wsze czasy...
Regulamin forum
Obrazek

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 7 613
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ravenspell

Post autor: Femme Mystere »

Liese obróciła się z każdej strony i nawet chwyciła swój wspomniany ogon, którym zrobiła kilka kółeczek, uśmiechając się przy tym szeroko.

- Taki nowy projekt mundurka dla Faktotum wręczył mi @Heinz-Werner Grüner . - ledwie powstrzymywała śmiech ze swoich własnych wybitnych dowcipów. - Ponoć ty też taki dostaniesz. Mogę zebrać miarę. - puściła do niego oczko i wzięła łyka z kieliszka. - Ciekawe, kto jeszcze się zjawi. Licze na @Piotr Romanow , @Gaetano Kohlmeise , @Albert Fryderyk de Espada i @Sheldon Anszlus Lovelace - wtedy wkroczył @Piotr Romanow - Zobacz, o wilku mowa! - pomachałą do niego zapraszająco . - Herr @Piotr Romanow ... przebrał się za... wojkowego w cywilu. To się u nas nie zdarza. - zażartowała.

(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

- Ja to chyba powinienem być Batmanem - wtórował Frau Augentrost w żartach...

Zanim @Piotr Romanow zdążył do nich podejść, Joachim pozowlił sobie jeszcze zuchwale zażartować.
- Wiesz, jak najłatwiej przestraszyć dowódcę wojsk lądowych? - zatrzymał się na chwilę, po czym dodał - powiedzieć mu, że płynie na La Palmę. Po czym teatralnie usunął uśmiech ze swojej twarzy i poczekał, aż tamten do nich podejdzie.

W między czasie zrobił wykrok w kierunku stolika z babeczkami. i chwycił jedną.
- Chcesz gryza, Kocico? - zapytał jeszcze @Femme Mystere

Obrazek
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Scheiße - syknął pod nosem Romanow. Postanowił jednak dalej odgrywać swą nie do końca przemyślaną grę i chwycił za kubek z gorącą kawą. Udając, że nie wie o co chodzi odrzekł z górskim akcentem. - Was ist los? Czy My się znamy?
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Piotr Romanow pisze: 31 października 2024, 20:42 Sam Romanow postanowił przybyć na Halloween. Jego jedyną prośbą była zwyczajna dyniowa kawa, której nigdy nie miał okazji w życiu spróbować. Nie chcąc być rozpoznanym nie ubrał się tak jak zwykle w mundur, a jedynie ubrał cywilne ciuchy i starał się mówić w tak czystym języku edelweisskim, jaki tylko znał.
Ależ proszę bardzo, dziś życzenia same się spełniają, oto kawa dyniowa, nawet na zapas :)

Obrazek

Niestety nie mogę przygotować, koleżanki na mnie czekają, umówiłam się, że zatańczę z nimi.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Powiadacie Wiedźmo, że mam drzwi uchylić? U mnie już dawno jak szeroko otwarte! :)
Obrazek

Oberhaupt też się przebrał, tym razem jako straszny dwurożec! :lol:
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

O! Jaki cukierkowy, różowy, puchaty ciekawe jak smakuje, jak wata cukrowa, karmelki, a może żelki :D
Drzwi może otwarte, ale nikt nie zaprasza wszyscy stają przed pierwszą bramą :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Żart @Joachim Cargalho bardzo przypadł jej do gustu, ale przez wzgląd na swoją bezkresną empatię nie okazała tego głośno, lecz tylko lekko zachicotała. Nie przyjęła babeczki, bo była na diecie. A odpowiedź Herr @Piotr Romanow bardzo jej nie usatysfakcjonowała. Nawet trochę obazila, więc nie odparła, tylko uwagę skierowała na gwiazdę wieczoru.
- Wow, Herr Oberhaupt. Jak ty to robisz, że nawet w takims troju spełniasz damskie fantazje. - powiedziala, udając rozkochane westchnięcie. Upiła łyczek winka i dalej czekała na kolejnych gości. Albo na taniec, jeśli ktoś miałby ochote zaprosić ją na parkiet.

(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Romanow na widok kawy zdębiał i od razu zdemaskował się mówiąc do Frau @Sorcha Raven - Danke, Schön Mein Schatz! - Jego nordacki akcent był tak zrozumiały, że aż głupio mu się zrobiło. Następnie chwycił za babeczkę dyniową i usiadł na jednej ławeczce nieopodal. Wyciągnął papierosa i zaczął go powoli palić przyglądając się obchodom tego święta w Edelweiss.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Joachim spojrzał na zegarek, a później zapytał do ogółu - Do której działają zaklęcia? - po czym wziął jeszcze jedną babeczkę i udał się do w kierunku wyjścia.
Zaczepił tam jeszcze Oberhaupta @Heinz-Werner Grüner - Fajne wdzianko! - a później tylko jeszcze skinął w kierunku @Sorcha Raven dając wyraz wdzięczności za zaproszenie Edli do wspólnej aktywności.
Tyle go tam było...
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dziękuję wszystkim za udział w zabawie i mam nadzieję na inne wesołe imprezy :)
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Ravenspell Zauberwald”