Teraz udaje, że umiem w pacmana.
To, że mi nie idzie, nie jest powiedziane, że tak będzie do końca.Joachim Cargalho pisze: ↑25 października 2024, 08:24 I jak zwykle ja muszę jeść Sarmatów...![]()
Niestrawności przez Was dostanę.
W przeszłości z tej trójki Estonia, jako część ZSRR, mogła się pochwalić Paulem Keresem, który tuż przed wojną miał szansę zagrać o mistrzostwo świata, ale wojna i zajęcie Estonii to uniemożliwiły, potem w latach 40-60. był w top10, nawet top5 światowych szachów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 listopada 2024, 19:28 Tak realnie rzecz biorąc jaki jest poziom bułgarskich, rumuńskich i estońskich szachów?
W KS Duda gra?Santi Vilarte pisze: ↑09 listopada 2024, 20:57W przeszłości z tej trójki Estonia, jako część ZSRR, mogła się pochwalić Paulem Keresem, który tuż przed wojną miał szansę zagrać o mistrzostwo świata, ale wojna i zajęcie Estonii to uniemożliwiły, potem w latach 40-60. był w top10, nawet top5 światowych szachów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 listopada 2024, 19:28 Tak realnie rzecz biorąc jaki jest poziom bułgarskich, rumuńskich i estońskich szachów?
Współcześnie, najlepsi wg rankingu FIDE:
Bułgaria - Topałow 29. na świecie
Rumunia - Deac 44.
Estonia - niejaki Kulaots 666.
Dla porównania, u nas najwyżej jest Duda - 16.
Aczkolwiek nie próżnujemy, Albańczycy odrzucili zaproszenie, ale poszły w zamian do Kazachów, Turków, Walijczyków i Liberyjczyków ;D
W dziennych aktualnie to ja, z 1260, za mną Alfred z ~1160, a dalej Siergiusz Asketil z ~1150. W moim przypadku już długo nie gram regularnie, inaczej byłoby pewnie lepiej.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 listopada 2024, 22:33 Powaznie pytając najlepszy w KS jaki ma ranking?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości