Dachwohnung Nr 17

Każdy nowy mieszkaniec, wraz ze swoim przybyciem do Stadt Edelweiss zamieszkuje jedną z kamienic na Starym Mieście. Władze są na tyle łaskawe, ze sam możesz zdecydować, w której zamieszkasz.
Dla "wybrańców" robi się wyjątki, ale to tylko i wyłącznie dla wybranych.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dachwohnung Nr 17

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Mieszkanie nr 17 leży na uboczu centrum Stadt Edelweiss ale przez to panuje tam względny spokój.
Właśnie mieszkanie w jednej z tamtejszych kamienic upodobał sobie Albert Fryderyk de Espada, no ale jak mieszkanie to jedynie na poddaszu, z dala od zgiełku ulicy i najlepiej z widokiem na miasto.

Nieduże rozmiary mieszkania nie pozostawiają zbyt wiele wolnej przestrzeni ale małe mieszkanko ma przez to swój unikatowy urok. W końcu nie jest nam potrzebna cała sala a jedynie pokój gościnny z piecykiem, zaraz obok kuchnia oraz sypialnia i przedsionek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Najciekawszy element wyposażenia mieszkania nie kryje się jednak na widoku, w niepozornym kącie gościnnego pokoju tuż pod ścianą można dostrzec zabytkowe pianino a zaraz obok niego stolik na którym stoi gramofon.

Obrazek
Obrazek
Bynajmniej ku zdziwieniu wielu przedmioty te nie są jedynie schludną ozdobą oraz miejscem do zbierania kurzu. Nigdy bowiem nie wiadomo co człowiekowi w duszy gra, a w tym przypadku pianino jest wyjątkowym instrumentem którego muzyka jest niezwykle przyjemna dla ucha i często lubi się jej słuchać.
A gramofon ? Tak na wszelki wypadek jakby pianino nie wystarczało.

Cóż może być lepszego niż deszczowy wieczór przy dźwięku trzeszczącego ognia z kominka i muzyki ? Ja na to odpowiedzi nie znam.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dachwohnung Nr 17

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 kwietnia 2022, 14:20
Albert Fryderyk de Espada pisze: 26 kwietnia 2022, 12:47
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 kwietnia 2022, 12:41 Niestety nie mam w tym momencie czasu na przejrzenie całego wątku, ale rzuciło mi się w oczy, że członkiem Rządu Tymczasowego jest Herr Dostojewski, tak? Jeśli tak, to nie mam pytań.
Ehhhhhh, tak jest on członkiem tego pożal się Borze rządu, to już świadczy samo przez siebie co to za zbieranina ludzi.
Sadzę, że to jest swego rodzaju prowokacja. Nie wiem czy w ogóle jest sens brać to na poważnie.
A o co chodzi? Herr @Albert Fryderyk de Espada może mi pan wyjaśni, jak znajdzie chwilę na disc ordzie
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 26 kwietnia 2022, 14:20
Albert Fryderyk de Espada pisze: 26 kwietnia 2022, 12:47
Heinz-Werner Grüner pisze: 26 kwietnia 2022, 12:41 Niestety nie mam w tym momencie czasu na przejrzenie całego wątku, ale rzuciło mi się w oczy, że członkiem Rządu Tymczasowego jest Herr Dostojewski, tak? Jeśli tak, to nie mam pytań.
Ehhhhhh, tak jest on członkiem tego pożal się Borze rządu, to już świadczy samo przez siebie co to za zbieranina ludzi.
Sadzę, że to jest swego rodzaju prowokacja. Nie wiem czy w ogóle jest sens brać to na poważnie.
Chciałbym aby tak było i możliwe że tak właśnie było, ale po Uznaniu tego rządu przez Insulię sprawa stała się nieprzyjemna, chociaż Insulia oczywiście nie dba o Kucelograd, wszystko na czym im zależy to torpedowanie działań Muratyki i teraz przez to cierpią mieszkańcy Czesnoradu.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

W normalnych warunkach też napisałbym, by działać i nie oglądać się za resztę. Szkoda natomiast, że Insulia utrudniła Wam przejście do spraw codziennych. Czy @Heinz-Werner Grüner będzie chętny na mediację i w tym temacie?
Osobiście, uważam że nie powinniśmy się angażować jako państwo, ale możemy podzielić się swoimi doświadczeniami wspomóc działalność Państwa, by to mogło bez przeszkód działać.
Czy Czesnorad posiada w szeregach swoich obywateli mieszkańców, którzy wyłącznie tam się udzielają, czy to zduplikowane postacie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 26 kwietnia 2022, 15:42 Czy Czesnorad posiada w szeregach swoich obywateli mieszkańców, którzy wyłącznie tam się udzielają, czy to zduplikowane postacie?
Na początku też mieliśmy takie obawy dlatego zwlekaliśmy z uznaniem ale gdy doszło do zakulisowych rozmów na discordzie mogę śmiało stwierdzić ich społeczeństwo jest wolne od kloningu, w przeciwnym wypadku nie pomagalibyśmy im z uznaniem gdyż w świetle Muratyckiego prawa nie uznajemy państw które tolerują kloning.
Joachim Cargalho pisze: 26 kwietnia 2022, 15:42 W normalnych warunkach też napisałbym, by działać i nie oglądać się za resztę. Szkoda natomiast, że Insulia utrudniła Wam przejście do spraw codziennych.
Czesnorad nie specjalnie się przejmuje tym i faktycznie działa sobie dalej jak gdyby nic się nie stało ale przez to wszystko mają oni poważny problem z uznaniem międzynarodowym o jakie zabiegali między innymi w Muratyce.

Mi zależy przede wszystkim aby całą sprawę nagłośnić i pokazać jakie absurdy potrafi wprowadzić decyzja jednej osoby, zamiast pomagać nowym mieszkańcom v-świata skutecznie podcina się im skrzydła i uniemożliwia funkcjonowanie w naszej społeczności.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Rozumiem i szanuje wolę pomocy przez Szanownego Pana, natomiast nie wiem czy jestem w stanie w tym momencie pomóc bardziej niż robiąc dokładnie to samo co Pan.
Nie będę ukrywał, że nieco odstrasza mnie postać Herr Grenina, on znany jest w mikroświecie od...lat. Nie poznałem nigdy osobiście, przynajmniej nie kojarzę, ale znany jest z licznych kreacji. Co do reszty trudno mi się odnieść. Pozwolę sobie posledzić kilka dni jak sprawa się będzie rozwijać.
Dużym "plusem" jest Pańska postawa, która właściwie, nieco w pojedynkę skłania mnie do jakiejkolwiek pomocy Czesnoradowi.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nie proszę o bezpośrednią pomoc a raczej liczę na przesłanie tej wiadomości w świat i uświadomienie absurdu jaki się tam zadział.
Ale szanuję chęć wsparcia, wparcia jakiego Czesnorad potrzebuje teraz bardzo.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

A może przedstawiciele Czesnoradu wpadliby do nas na kawę i opowiedzieli sami o swoich problemach i ewentualnych pomysłach na ich rozwiązanie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nie wiem czy się odważą. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..