Mało ważny informator

Władzę zwierzchnią w Edelweiss posiada Oberhaupt. To on czuwa, by "państwo rosło w siłę, a ludziom żyło się dostatniej". W tym miejscu znajduje się jego siedziba. Jeśli masz jakąś sprawę do niego, to dobrze trafiłeś.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Mało ważny informator

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 01 maja 2022, 11:06 Brzmi super. A kiedy byśmy i z jakiej okazji organizowali? Przy okazji jakiegoś innego eventu?
Skoro akcja ratunkowa to może być ot, tak. tak mi się przynajmniej wydaje. Można to obrać w jakąś fabułę, że ktoś widział Leszka na szlaku, potem spadła lawina i zatroskany oberhaupt-tatuś wysyła akcje ratunkową...

Ogólnie jakby udawało nam się z 3-4 takie lawiny w roku robić, to było by pięknie. Sama, Frau Augentrost wie ile to wymaga pracy. Mamy co prawda już bazę i pewnie teraz byłoby łatwiej, ale jednak ze dwa tygodnie się zejdzie samych przygotowań.

Poniżej ostatnie zdjęcie Leszka z przewodnikiem Herr Georgiem Ingvarem Haasem:
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Gdyby jeszcze Leszek po tej akcji wrócił, to by było super. Brakuje mi go :( serio
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 01 maja 2022, 11:11 Gdyby jeszcze Leszek po tej akcji wrócił, to by było super. Brakuje mi go :( serio
Mnie też... W końcu mój syn. Nie sądzę jednak, że nastąpi to tak prędko. Obym się mylił. Nie mogę wszystkiego zdradzać publicznie, ale fakt szkoda...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Gratulacje dla, nieodżałowanej pamięci, Leszka za zdobycie tytułu!
Pomysł misji ratunkowej brzmi dobrze, a jeśli nie wróci Leszek, to można napisać do rodu Potockich...może oni będą mieli jakiś pomysł jak go wskrzesić.

A tak na poważnie. W sumie, to czy wyciągnęliśmy jakieś wnioski z ostatniej lawiny i chcielibyśmy coś zmodyfikować?
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 05 maja 2022, 20:40 Gratulacje dla, nieodżałowanej pamięci, Leszka za zdobycie tytułu!
Pomysł misji ratunkowej brzmi dobrze, a jeśli nie wróci Leszek, to można napisać do rodu Potockich...może oni będą mieli jakiś pomysł jak go wskrzesić.

A tak na poważnie. W sumie, to czy wyciągnęliśmy jakieś wnioski z ostatniej lawiny i chcielibyśmy coś zmodyfikować?
Mnie się wydaje, że stanęło na tym, że kwestią najważniejszą jest czas. @Femme Mystere potwierdzi, że to jest istotą. Trzeba wiedzieć kiedy przerwać, a kiedy podkręcić...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wniosków jest dużo.
Czas trwania eventu. Dwa tygodnie to za długo.
I muszę zmodyfikować to oczekiwanie na decyzję gracza, jaki ekwipunek uzyć. Ekwipunek musi być tak skonstruowany, żeby była jasność, kiedy jest użyty, a kiedy nie. Żeby nie trzeba było czekać na deklarację innego gracza, jakiego ekwipunku używa i kiedy. Chciałabym po prostu przyśpieszyć rozgrywkę.
Zauważyłam też, że wbrew pozorom pytania quizowe nie przyjęły się.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 06 maja 2022, 14:25 Wniosków jest dużo.
Czas trwania eventu. Dwa tygodnie to za długo.
I muszę zmodyfikować to oczekiwanie na decyzję gracza, jaki ekwipunek uzyć. Ekwipunek musi być tak skonstruowany, żeby była jasność, kiedy jest użyty, a kiedy nie. Żeby nie trzeba było czekać na deklarację innego gracza, jakiego ekwipunku używa i kiedy. Chciałabym po prostu przyśpieszyć rozgrywkę.
Zauważyłam też, że wbrew pozorom pytania quizowe nie przyjęły się.
Dopiero odczytałem. Musiałomi umknąć, a to dla mnie ostatnio jedna z najważniejszych kwestii.
Czas - ograniczony czy nie? Czy ustalać górną granicę?
Decyzja - W jaki sposób, masz już Szanowna pomysł, czy to na razie plan? Może "z góry" założyć, że sąsiadujacy gracze wchodzą w interakcje - a przedmiot wyznacza czy to jest negatywna czy pozytywna?
Pytania - To znaczy? Chodzi ogólnie czy o skalę trudności?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Chciałabym, żeby to wszystko wyszlo "w praniu". Wybierzmy najpierw nową grafikę na tło i zastanówmy się nad heksagonalną mapą. Jej wielkoscią, ilością heksów, ich układem i numeracją. Macie jakieś uwagi do tego aspektu?
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 14 maja 2022, 06:32 Chciałabym, żeby to wszystko wyszlo "w praniu". Wybierzmy najpierw nową grafikę na tło i zastanówmy się nad heksagonalną mapą. Jej wielkoscią, ilością heksów, ich układem i numeracją. Macie jakieś uwagi do tego aspektu?
Myślę, że dla "uczestników" nie ma to takiego znaczenia. Grunt, żebyśmy to dobrze przygotowali, tak jak ostatnio.
Mapa i pola były ustawione całkiem poprawnie, w moim odczuciu.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Informacja o statusie "-1", ale do odntowania w "annałach": :D

Post numer dwa tysiące mojej skromnej osoby, właśnie miał miejsce.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Siedziba Oberhaupta”