List Patriarchalny "o Pokoju i Jedności w Edelweiss" 16/07/2025 AD JC PP.
- Juan de la Cerda • Stempel
-
ODZNACZENIA
List Patriarchalny "o Pokoju i Jedności w Edelweiss" 16/07/2025 AD JC PP.
Drodzy obywatele Edelweiss, jako Patriarcha Kościoła Rotryjskiego Patriarchatu Walencji pragnę skierować do was te słowa i zapewnić o mojej trosce i modlitwie:

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: List Patriarchalny "o Pokoju i Jedności w Edelweiss" 16/07/2025 AD JC PP.
Jeśli Ksiądz wesprze mnie i byłby słonny wyspowiadać z grzechów Herr @Albert Fryderyk de Espada , byłabym skłonna zorganizować dla księdza i jego wiernych jakiś przytulniejszy kąt w naszym kraju.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Niestety ale muszę odmówić, głównie dla tego iż nie sjcjalnie mam z czego się spowiadać Frau Augentrost oraz dlatego iż nie jestem przesadnie religijnym człowiekiem. Sądzić może mnie w tej chwili jedna osoba.Femme Mystere pisze: ↑16 lipca 2025, 23:05 Jeśli Ksiądz wesprze mnie i byłby słonny wyspowiadać z grzechów Herr @Albert Fryderyk de Espada , byłabym skłonna zorganizować dla księdza i jego wiernych jakiś przytulniejszy kąt w naszym kraju.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Być może ksiądz @Juan de la Cerda będzie tym, który nawróci Herr @Albert Fryderyk de Espada na słuszną drogę wiary. A spowiadac się owszem zawsze jest z czego. Np. pożądliwe myśli. Jak przypuszczam.
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślę że Lieselotte Augentrost powinna najbardziej się wyspowiadać z swoich kłamstw, zamiast zrzucać po raz kolejny winę na kogoś innego. Ale ach zapomniałem! Przecież ona nigdy nie jest winnaAlbert Fryderyk de Espada pisze: ↑16 lipca 2025, 23:08Niestety ale muszę odmówić, głównie dla tego iż nie sjcjalnie mam z czego się spowiadać Frau Augentrost oraz dlatego iż nie jestem przesadnie religijnym człowiekiem. Sądzić może mnie w tej chwili jedna osoba.Femme Mystere pisze: ↑16 lipca 2025, 23:05 Jeśli Ksiądz wesprze mnie i byłby słonny wyspowiadać z grzechów Herr @Albert Fryderyk de Espada , byłabym skłonna zorganizować dla księdza i jego wiernych jakiś przytulniejszy kąt w naszym kraju.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

-
ODZNACZENIA
Haha u nas spowiada tylko Bóg 
Wsparcie należy się każdej potrzebującej niewieście, zwłaszcza tak atrakcyjnej
Zawsze możemy pomyśleć o inwestyturze na księdza dla Frau @Femme Mystere
Nie sądzę, aby rywalizacja z rodzimym Kościołem miała sens, może współpraca tak.
W naszej opinii Kościoły powinny pozostać synodalne i niezależne w każdym kraju nawet jeśli duchowny z danego kraju założyłby misje jego zadaniem byłoby doprowadzenie danej wspólnoty do niezależności i samostanowienia, działania w ramach Wielkiego Synodu
Wsparcie należy się każdej potrzebującej niewieście, zwłaszcza tak atrakcyjnej
Zawsze możemy pomyśleć o inwestyturze na księdza dla Frau @Femme Mystere
Nie sądzę, aby rywalizacja z rodzimym Kościołem miała sens, może współpraca tak.
W naszej opinii Kościoły powinny pozostać synodalne i niezależne w każdym kraju nawet jeśli duchowny z danego kraju założyłby misje jego zadaniem byłoby doprowadzenie danej wspólnoty do niezależności i samostanowienia, działania w ramach Wielkiego Synodu

(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A i tutaj, jak mniemam się różnimy. W Edelweiss wierzymy w co chcemy, ale spowiadamy się "niestety" tylko jednemu. I tu niestety, bo chodzi o mnie...
-
ODZNACZENIA
Przed władzą każdy jest odpowiedzialny, nawet Patriarchowie Wasza Ekscelencjo!
Tutaj się zgadzamy
Tutaj się zgadzamy

Królestwo Skarlandu
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak zostanę wyświęcona przez @Juan de la Cerda to mnie się będziecie spowiadać. Ty też, @Leszek Ebe-Grüner
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jaka ze mnie władza. Jedynie reprezentant woli narodu.Juan de la Cerda pisze: ↑16 lipca 2025, 23:14 Przed władzą każdy jest odpowiedzialny, nawet Patriarchowie Wasza Ekscelencjo!
Tutaj się zgadzamy![]()
-
ODZNACZENIA
Już sobie wyobrażam te klękanie przy konfesjonaleFemme Mystere pisze: ↑16 lipca 2025, 23:15 Jak zostanę wyświęcona przez @Juan de la Cerda to mnie się będziecie spowiadać. Ty też, @Leszek Ebe-Grüner
A w pokutę ?
Biczowanie pejczami

Królestwo Skarlandu