Dziękuję za wyrażenie opinii. Mam tutaj firmy, samochód zarejestrowany. Konkretne plany z Edelweiss.Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 10:58 Jak zawsze w takich okolicznościach, zwracam się o pewną powściągliwość i przypominam, iż obywatelstwo Edelweiss to przywilej, który jest nadawany dopiero po pełnym zintegrowaniu się ze społeczeństwem. Chciałbym zatem, by Herr Kowalski kontynuował swoją asymilację, która prędzej czy później na pewno przyniesie owoc w postaci otrzymania obywatelstwa.
Oczywiście, mój głs, to wyraz jednego ze zwykłych obywateli. Decyzja należy gdzie indziej.
Wniosek o Nadanie Obywatelstwa
Regulamin forum
Re: Wniosek o Nadanie Obywatelstwa

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ignacy K. pisze: ↑06 stycznia 2025, 10:23WNIOSEK O OBYWATELSTWO ORAZ DOWÓD OSOBISTY
Zwracam się z prośbą o nadanie mi obywatelstwa Edelweiss wraz wyrobieniem dowodu osobistego. Obecnie posiadam obywatelstwo Księstwa Sarmacji oraz Królestwa Hawilandu.
Data v-narodzin: 19.11.1923 (2023)
(-) Ignacy Kowalski
Joachim Cargalho pisze: ↑06 stycznia 2025, 10:58 Jak zawsze w takich okolicznościach, zwracam się o pewną powściągliwość i przypominam, iż obywatelstwo Edelweiss to przywilej, który jest nadawany dopiero po pełnym zintegrowaniu się ze społeczeństwem. Chciałbym zatem, by Herr Kowalski kontynuował swoją asymilację, która prędzej czy później na pewno przyniesie owoc w postaci otrzymania obywatelstwa.
Oczywiście, mój głs, to wyraz jednego ze zwykłych obywateli. Decyzja należy gdzie indziej.
Szanowny Panie Kowalski, po pierwsze, złożył Szanowny prośbę na własnoręcznie przygotowanym kawałku "papieru". W pierwszym poście jest wzór, którego trzeba się trzymać. Mamy stały kontakt via discord, więc w razie czego chętnie pomogę jak poprawnie wypełnić.
Po drugie, jak dokładnie zauważył faktotum Cargalho, bycie Edlem wiąże się z pewną "integracją" i oddaniem. Zdarzało mi się, przyznaje się, nawet ze trzy razy, wydać za wcześnie nadanie obywatelstwa, za co rugali mnie obywatele. My nie chcemy mieć "masy" obywateli, my chcemy mieć oddanych obywateli.
Co do Pańskich deklaracji, to oczywiście wszystko idzie ku dobrej drodze by to obywatelstwo mógł Szanowny uzyskać, ale prosiłbym ze swojej strony więcej uczestniczyć w wątkach nie tylko dotyczących Czarnolesianki (jakby nie było reklamowanej przez Szanownego jako produkct sarmacki), ale i edelweisskiem codzienności.
Jeśli Pańska aktywność nie będzie ustawać, to oczywiście stosowne dokumenty zostaną wydane, ale na ten moment uznaje, że takowy wniosek nie został złozony poprawnie.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak czy inaczej jako Prawa Faktotum chciałabym wyrazić pozytywną opinię na temat Pana Ignacego. Oczywiście zgadzam się z Lewym Faktotum oraz Herr Oberhauptem i należałoby tu poprawić wniosek i wstrzymać się jeszcze jakiś czas z jego złożeniem, niemniej jednak dostrzegam chęci i pozytywne nastawienie. Trzymam kciuki, Herr @@Ignacy K. !
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak napisałem, nie mogę rozpatrywać tego w kontekście złożenia wniosku, gdyż taki nie dotarł do urzędników. Musi znaleźć się na "oficjalnym" papierze.Femme Mystere pisze: ↑08 stycznia 2025, 07:13 Tak czy inaczej jako Prawa Faktotum chciałabym wyrazić pozytywną opinię na temat Pana Ignacego. Oczywiście zgadzam się z Lewym Faktotum oraz Herr Oberhauptem i należałoby tu poprawić wniosek i wstrzymać się jeszcze jakiś czas z jego złożeniem, niemniej jednak dostrzegam chęci i pozytywne nastawienie. Trzymam kciuki, Herr @@Ignacy K. !
W każdym razie trzymam również kciuki, by społeczność Edli mogła zyskać nowego obywatela, takiego, który naprawdę tego chce.

WNIOSEK O NADANIE OBYWATELSTWA
Stadt Edelweiss, 27.07.1925 r.
Sehr geehrter Herr
HEINZ-WERNER GRÜNER
Oberhaupt Edelweiss
Sehr geehrter Herr
HEINZ-WERNER GRÜNER
Oberhaupt Edelweiss
Uprzejmie wnioskuję o nadanie mojej osobie, obywatelstwa Edelweiss:
Imię (imiona): Vratislav
Nazwisko(a): Vondráček-Grüner
Data urodzenia: 24.06.1905 r.
Miejsce urodzenia: Nieznane
Wzór podpisu*: 𝒱. 𝒱ℴ𝓃𝒹𝓇𝒶𝒸ℯ𝓀-𝒢𝓇𝓊𝓃ℯ𝓇 / V. Vondráček-Grüner
Oświadczam, że rozumiem prawa i obowiązki, jakie są przede mną stawiane będąc obywatelem Edelweiss.
Jednocześnie oświadczam, że zobowiązuje się do złożenia przysięgi obywatelskiej podczas odbioru Dowodu Osobistego Krainy Edelweiss.
Jednocześnie oświadczam, że zobowiązuje się do złożenia przysięgi obywatelskiej podczas odbioru Dowodu Osobistego Krainy Edelweiss.
Z wyrazami szacunku,
𝒱𝓇𝒶𝓉𝒾𝓈𝓁𝒶𝓋 𝒱ℴ𝓃𝒹𝓇𝒶𝒸ℯ𝓀-𝒢𝓇𝓊𝓃ℯ𝓇 / Vratislav Vondráček-Grüner
(PODPIS)

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@☆ Mandaryna ☆ miałbym dwie ogromne prośby.
Czy mogę zlikwidować te "gwiazdki" przy imieniu? Juz tłumaczę dlaczego. Jak widzisz, często korzystamy z "mention" (wybierasz symbol "małpy" i wyszukujesz personalia osoby). Na razie mało korzystałem z "wołania" Szanownego na forum, ale myślę, że w przyszłosci będzie to częstszy zabieg. Stąd prośba:
-zostawiamy "Mandaryna"
-zmieniamy na wnioskowane dane osobowe
-w ostateczności zostawiamy jak jest, ale będę marudził. XD
I jeszcze jedna prośba. Na ten moment Szanowny nie należy do rodu Grüner, więc by wszystko było "cacy" poproszę o zmianę, bądź napisanie wniosku raz jeszcze z personaliami bez nazwiska Grüner. Wiem, czepiam się, ale w papierkach musi się zgadzać,.
Przy okazji troszkę Szanowny pocwiczy jak się "poruszać" w świecie bbcode'ów na naszym forum. 
Co do miejsca urodzenia. Nic na siłę, ale można wybrać cokolwiek(realne miasto w Czechach, czy na Słowacji, gdyż po sąsiedzku graniczymy z mikronacją Austro-Węgry, która bazuje na realnych miastach. Jest też opcja wyboru miasta w Edelweiss, wszystko zależy co tam sobie Szanowny założył, jaki był koncept postaci.
Myślę, że na ten moment wyczerpałem temat.
(w razie czego mogę pomóc w podpisie-czcionek mam od groma, a istnieje także opcja napisania odręcznie, a ja to "przeniosę" na potrzeby forum. )
Aha, zwyczajowo by wnioskować i bym mógł go rozpatrzeć pozytywnie to:
Każdy rezydent Krainy Edelweiss, który zechce zostać jej obywatelem musi spełniać kilka warunków.
- Od 10 dni musi przebywać na forum i wykazywać względną aktywność.
- W sposób wyraźny musi rozumieć zasady panujące wśród obywateli i być gotowy ich przestrzegać.
- Zadeklaruje takową chęć poprzez złożenie stosownego dokumentu.
7 wpisów od 9 czerwca, kiedy to się u nas zarejestrowałeś nie jest liczbą magiczną, ale wiem doskonale, że cały czas mamy kontakt i to tylko kwestia poznania specyfiki działania Edelweiss. Zakładam, a taka jest mozliwość, że jeśli @Leszek Ebe-Grüner zagwarantuje w tym wątku, że to dobre posunięcie, obywatelstwo zostanie nadane najszybciej jak będę w stanie.
Czy mogę zlikwidować te "gwiazdki" przy imieniu? Juz tłumaczę dlaczego. Jak widzisz, często korzystamy z "mention" (wybierasz symbol "małpy" i wyszukujesz personalia osoby). Na razie mało korzystałem z "wołania" Szanownego na forum, ale myślę, że w przyszłosci będzie to częstszy zabieg. Stąd prośba:
-zostawiamy "Mandaryna"
-zmieniamy na wnioskowane dane osobowe
-w ostateczności zostawiamy jak jest, ale będę marudził. XD
I jeszcze jedna prośba. Na ten moment Szanowny nie należy do rodu Grüner, więc by wszystko było "cacy" poproszę o zmianę, bądź napisanie wniosku raz jeszcze z personaliami bez nazwiska Grüner. Wiem, czepiam się, ale w papierkach musi się zgadzać,.
Co do miejsca urodzenia. Nic na siłę, ale można wybrać cokolwiek(realne miasto w Czechach, czy na Słowacji, gdyż po sąsiedzku graniczymy z mikronacją Austro-Węgry, która bazuje na realnych miastach. Jest też opcja wyboru miasta w Edelweiss, wszystko zależy co tam sobie Szanowny założył, jaki był koncept postaci.
Myślę, że na ten moment wyczerpałem temat.
(w razie czego mogę pomóc w podpisie-czcionek mam od groma, a istnieje także opcja napisania odręcznie, a ja to "przeniosę" na potrzeby forum. )
Aha, zwyczajowo by wnioskować i bym mógł go rozpatrzeć pozytywnie to:
Każdy rezydent Krainy Edelweiss, który zechce zostać jej obywatelem musi spełniać kilka warunków.
- Od 10 dni musi przebywać na forum i wykazywać względną aktywność.
- W sposób wyraźny musi rozumieć zasady panujące wśród obywateli i być gotowy ich przestrzegać.
- Zadeklaruje takową chęć poprzez złożenie stosownego dokumentu.
7 wpisów od 9 czerwca, kiedy to się u nas zarejestrowałeś nie jest liczbą magiczną, ale wiem doskonale, że cały czas mamy kontakt i to tylko kwestia poznania specyfiki działania Edelweiss. Zakładam, a taka jest mozliwość, że jeśli @Leszek Ebe-Grüner zagwarantuje w tym wątku, że to dobre posunięcie, obywatelstwo zostanie nadane najszybciej jak będę w stanie.
Więc ja wszystko pozmieniam i ogarnę od nowa, a z tą nazwą Manadaryna to myślę na dwa razy czy zmienić, czy nie. Może na tą chwilę zostanę przy Mandarynie oczywiście bez gwiazdek nie ma problemu, dlatego teraz wezmę się do roboty żeby napisać wniosek od nowa.

WNIOSEK O NADANIE OBYWATELSTWA
Stadt Edelweiss, 27.07.1925 r.
Sehr geehrter Herr
HEINZ-WERNER GRÜNER
Oberhaupt Edelweiss
Sehr geehrter Herr
HEINZ-WERNER GRÜNER
Oberhaupt Edelweiss
Uprzejmie wnioskuję o nadanie mojej osobie, obywatelstwa Edelweiss:
Imię (imiona): Vratislav
Nazwisko(a): Vondráček
Data urodzenia: 24.06.1905r.
Miejsce urodzenia: Praha / Prag / Praga
Wzór podpisu*: 𝒱. 𝒱ℴ𝓃𝒹𝓇𝒶𝒸ℯ𝓀- / V. Vondráček
Oświadczam, że rozumiem prawa i obowiązki, jakie są przede mną stawiane będąc obywatelem Edelweiss.
Z wyrazami szacunku,
𝒱𝓇𝒶𝓉𝒾𝓈𝓁𝒶𝓋 𝒱ℴ𝓃𝒹𝓇𝒶𝒸ℯ𝓀 / Vratislav Vondráček
(PODPIS)

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No! Tym razem jest wszystko idealnie! Chwila cierpliwości i aktywności i nadamy aż miło!
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak miło, że Frau @Mandaryna chce dołączyć do naszego elitarnego grona. Oczywiście zapraszam i zachęcam. Zgodnie z tradycją otrzymanie obywatelstwa wymaga pewnego bliżej nieokreślonego okresu aktywności na forum, byśmy mieli pewność, że nowy obywatel się zakorzeni. Zatem zachęcam do aktywności!
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum