A myślisz po co ja te wszystkie artykuły i próby zdobycia tytułu lekarza ginekologa robię?Joachim Cargalho pisze: ↑28 lipca 2025, 13:11 Gdybyśmy tak w EDL przeprowadzili poród.
Bylibyśmy pionierami!
Wniosek o zmianę personaliów
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wniosek o zmianę personaliów
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dobra, trzeba zacząć poszukiwania dziecka, które chciałoby się urodzić.
W ogóle, nigdy nie widziałem postaci mikronacyjnej, jako dziecka. Wszyscy chcą być dorośli, a zobaczcie ile to by dało możliwości narracyjnych.
W ogóle, nigdy nie widziałem postaci mikronacyjnej, jako dziecka. Wszyscy chcą być dorośli, a zobaczcie ile to by dało możliwości narracyjnych.

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A @Benjamin nie był dziecięcą postacią wizerunkową?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No nie wiem, to ten typ z Fenocji.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Benjamin korzystał z twarzy jednego z synów Króla Danii, Chrystiana. Obecnie ma 20 lat.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, ale to nie to.
Ja myślę o tym, że nikt nie odgrywa postaci dziecka, po prostu.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bo zakładamy, że każdy ma +18 w zasadzie, albo taka postać by chciał.Joachim Cargalho pisze: ↑28 lipca 2025, 14:33 No, ale to nie to.
Przyznam, że zanim powstało Edelweiss to myślałem o rpg na wzór wikińskiego świata. Może nawet o tym pisałem. I każdy działał by oczywiście jako osoba dorosła, gdzie wiek był dostosowany do umiejetności, albo raczej odwrotnie.
W kazdym razie w założenia wyszedłem takiego, że można było mieć "multikonto"(chyba do trzech o ile pamiętam, ale to bez rznicy), np. swoją żonę, nowonarodzone dziecko etc.
Tylko, że w wieku od 0-6 nie robiłoby nic, tylko pod opieką matki, więc nie bardzo trzeba było opisywać.
w latach 6-12 - jako dziecko mógłby wykonywac podstawowe rzeczy, uczyć się od starszysz. Oczywiście im więcej przygód tym lepiej, więsze doświadczenie
Kolejny okres to 12-18, gdzie w zasadzie przechodziło się test męskości, czy jak to się nazywało. Wiadomo, że 12-stolatek mógł być już członkiem armii. Z założenia jednak chciałem by pomagał w całej tej karawanie, a prawdziwa dorosłość przychodziłaby po 16stym roku zycia.
Dodam, że 1 rok w tej mojej zabawie miał trwać 2 miesiące, zatem jeden rok realny to jeden "poziom dzieciństwa".
To tak tylko nawiasem pisząc
- Sheldon Anszlus Robingren • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jako dziecko, ciężko byłoby pozbywać się przywódców państw.
Myślę, że z założenia każdy w mikro jest dorosły, to by już ktoś musiał zacząć swoją przygodę od nowa, żeby takie coś uczynić, bo żadna mikronacja nie jest gotowa na v-dzieci.
@Heinz-Werner Grüner idea wydaje się bardzo ciekawa. Zakładając, że taka osoba umiera w wieku max 30 lat, na sposób naturalny lub w walce, żeby krąg życia się kręcił.
Myślę, że z założenia każdy w mikro jest dorosły, to by już ktoś musiał zacząć swoją przygodę od nowa, żeby takie coś uczynić, bo żadna mikronacja nie jest gotowa na v-dzieci.
@Heinz-Werner Grüner idea wydaje się bardzo ciekawa. Zakładając, że taka osoba umiera w wieku max 30 lat, na sposób naturalny lub w walce, żeby krąg życia się kręcił.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Po trzydziestece, czy nieco dalej, to wiadomo, że obowiązywałyby "kary", ale nie bądź świnia. Ja bym już musiał gryż trawę i zarabiać jako kosiarka od dekady.Sheldon Anszlus Robingren pisze: ↑28 lipca 2025, 19:21 Jako dziecko, ciężko byłoby pozbywać się przywódców państw.
@Heinz-Werner Grüner idea wydaje się bardzo ciekawa. Zakładając, że taka osoba umiera w wieku max 30 lat, na sposób naturalny lub w walce, żeby krąg życia się kręcił.![]()