Powstanie nowego czasopisma i teatru narodowego
Powstanie nowego czasopisma i teatru narodowego
Zaczynając nie wiem, czy pisze to w odpowiedniej kategorii, ale mówi się z przypałem albo wcale. Więc witam was kochani moi dziś środku w nocy przychodzę do was z pytaniem na dzisiejszy poranek, który będzie za parę godzin. Czybyście chcieli, na naszym kochanym Edelweiss powstało czasopismo o treściach historycznych, muzycznych a także może modowych, czy też z wierszami na dzień dobry i dlatego to jest potrzebna wasza pomoc czybyście chcieli taką nowinkę czytelniczą. Chętnie poczytam wasze opinie lub zdanie na ten temat, ale też zdradzę, że do takiego pomysłu przekonało mnie oglądanie takiego programu telewizyjnego „Kalendárium ” produkcji czeskiej telewizji, gdzie tematy są związane z historią, a także quizem, a prowadzącą jest Saskia Burešová. (wiem, że ten kawałek wiadomości odbiega od czasów dziejących się na Edelweiss, ale musiałem wspomnieć o tym). Wracając to zainspirowało mnie do takiego pomysłu, że bardziej różnorodny i rozbudowany sposób. Myślę też nad tym gdyby także w naszym kochanym państwie powstał teatr narodowy jeśli istnieje to nie wiedziałem. Życzę miłej nocy lub poranka zależności, kto, o której porze to czyta i czekam na wasze opinie w tym temacie kochani! ♡♡♡.
Pozdrawiam was serdecznie! ♡
Wasz Vratislav / Mandaryna ~
Pozdrawiam was serdecznie! ♡
Wasz Vratislav / Mandaryna ~

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Powstanie nowego czasopisma i teatru narodowego
Pomysł czasopisma wydaje się być idealny w warunkach początkowych. Szanowny "okrzepnie" z forum, pobawi się w mpcnych dla siebie stronach, zrozumie przy okazji na czym to mniej więcej polega. Zakładam, że gazeta miałaby być oparta na realnych wydarzeniach, tak? Czy dotyczących tylko mikronacji?
Jesli chodzi o Pańskie zainteresowania, to widzę, że moda nie jest Szanownemu obca, zatem może w niedalekiej przyszłości przy pomocy FBI Nadel uda się wypuścić własną kolekcję. Kto wie!
Jeśli chodzi o teatr narodowy, to nie ma, choć wydawaliśmy znakomite sztuki teatralne:
"Ród Cargalho - Kochaj i bez dyskusji" - viewtopic.php?f=47&t=893
"Ród Cargalho - Kochaj albo dobij" - viewtopic.php?f=47&t=573
Powiedzmy, że teatru, jako budynku nie ma (fajnie jakby się znalazł w Stadt Edelweiss, naszej stolicy, ale w Wolkenbad mamy operę. viewtopic.php?f=15&t=1230)
Może i Szanowny poprowadzi proces powstawania obiektu Teatru Narodowego, kto wie, kto wie!
Jesli chodzi o Pańskie zainteresowania, to widzę, że moda nie jest Szanownemu obca, zatem może w niedalekiej przyszłości przy pomocy FBI Nadel uda się wypuścić własną kolekcję. Kto wie!
Jeśli chodzi o teatr narodowy, to nie ma, choć wydawaliśmy znakomite sztuki teatralne:
"Ród Cargalho - Kochaj i bez dyskusji" - viewtopic.php?f=47&t=893
"Ród Cargalho - Kochaj albo dobij" - viewtopic.php?f=47&t=573
Powiedzmy, że teatru, jako budynku nie ma (fajnie jakby się znalazł w Stadt Edelweiss, naszej stolicy, ale w Wolkenbad mamy operę. viewtopic.php?f=15&t=1230)
Może i Szanowny poprowadzi proces powstawania obiektu Teatru Narodowego, kto wie, kto wie!
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cudowny pomysł, Frau @Mandaryna , będę wierną czytelniczką a także chętnie czasem współautorką.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak sobie własnie pomyslałem, że moze warto zrobić jakąś kooperację.Femme Mystere pisze: ↑29 lipca 2025, 08:56 Cudowny pomysł, Frau @Mandaryna , będę wierną czytelniczką a także chętnie czasem współautorką.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
I znowu Helge będzie musiało się przebudzić, żeby nie dać się zjeść konkurencji? 

Przepraszam że odpowiadam tak późno no cóż zdarza się.
@Heinz-Werner Grüner Jeśli chodzi o gazetkę i rzeczy w niej, które będą w niej umieszczone to prędzej o realnych wydarzeniach, ale można zawsze dać coś na temat mikronacji tylko przy tym już jest potrzebna pomoc jestem otwarty na wszystko. Druga rzecz świetne sztuki były wystawiane z tego, co widzę, ale dlaczegóż nie ma budynku teatru? Dlatego podczas mego pobytu w naszym kochanym Edelweiss postaram się jak tylko mogę by powstał narodowy teatr Edelweiss.
@Femme Mystere O Frau Mystere miło mi to słyszeć. Jeśli szanowna frau ma ochotę, to może być współautorką i też dodać coś od siebie.
@Joachim Cargalho O tam już bez przesady nie jestem z tych osób, żeby były konkurencję pomiędzy dwoma czasopismami. Każdy będzie robił i tyle zawsze będzie można jakąś współpracę zrobić.
Ps. Gazetka będzie tworzona w aplikacji Canva, ale jeśli ktoś ma inną do polecenia to chętnie zobaczę.
@Heinz-Werner Grüner Jeśli chodzi o gazetkę i rzeczy w niej, które będą w niej umieszczone to prędzej o realnych wydarzeniach, ale można zawsze dać coś na temat mikronacji tylko przy tym już jest potrzebna pomoc jestem otwarty na wszystko. Druga rzecz świetne sztuki były wystawiane z tego, co widzę, ale dlaczegóż nie ma budynku teatru? Dlatego podczas mego pobytu w naszym kochanym Edelweiss postaram się jak tylko mogę by powstał narodowy teatr Edelweiss.
@Femme Mystere O Frau Mystere miło mi to słyszeć. Jeśli szanowna frau ma ochotę, to może być współautorką i też dodać coś od siebie.
@Joachim Cargalho O tam już bez przesady nie jestem z tych osób, żeby były konkurencję pomiędzy dwoma czasopismami. Każdy będzie robił i tyle zawsze będzie można jakąś współpracę zrobić.
Ps. Gazetka będzie tworzona w aplikacji Canva, ale jeśli ktoś ma inną do polecenia to chętnie zobaczę.

- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Canva to nadaplikacja xd
Nic lepszego dla amatorów się nie znajdzie
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oczywiście moja wypowiedź może śmiało być traktowana jako żart. Nawet jeśli powstałaby konkurencja, fajnie gdyby wzajemnie obie redakcje nakręcała. W Edelweiss stawiamy jednak współpracę ponad wszystko (z wyjątkiem ostatniego puczu), więc pewnie i wymiana autorów tekstów w redakcjach jest naturalna.

- Krzysztof Windsor • Stempel
- Ambasador Królestwa Voxlandu
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mogę wspomóc, jak zajdzie taka potrzebaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑29 lipca 2025, 08:49 Powiedzmy, że teatru, jako budynku nie ma (fajnie jakby się znalazł w Stadt Edelweiss, naszej stolicy, ale w Wolkenbad mamy operę. viewtopic.php?f=15&t=1230)
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ostatnie zdanie to chyba pstryczek w naszą stronę, @Femme MystereKrzysztof Windsor pisze: ↑29 lipca 2025, 19:09 Mogę wspomóc, jak zajdzie taka potrzebaCo do samej gazetki - super pomysł o bądź czym. W mikroświecie brakuje nam kącików płotkarskich prowadzonych w zręczny sposób. W Sarmacji co prawda wciąż aktywny jest Aww Czarek, ale to bardziej nieregularnik. W Rzeczpospolitej Obojga Narodów również powstawał taki plotkarski kącik. Co jakiś czas może byłoby i to dobre, prowadzone oczywiście w dobrym guście.