A tak poważnie, to może ogólnie nie jest to zły pomysł... choć "trochę" przeszkadza "przesunięcie czasowe" Edelweiss. O ile wiem zabawę militarną w Voxlandzie prowadzi Anastasia Windsachen i może być otwarta na jakiś pomysł dołączenia do tej narracji.Femme Mystere pisze: ↑29 lipca 2025, 21:42 Proponuję wyruszyć z maulwurfami na misję pokojową na Samundę.
No jak się przejąłem... choć trochę
1/
W związku z zapaścią, a chyba faktycznie upadkiem Samundy, Ronon Dex nawiązał kontakt z grupą wirtualnych mieszkańców tego kraju, z ludźmi z którymi swego czasu rozpoczął (na zlecenie Królowej) organizację tamtejszych Sił Zbrojnych.
[...]
Postanowiliśmy udzielić zarówno pomocy humanitarnej, jak i ewakuować wszystkich chętnych oraz zaoferować im miejsce do życia na Wyspach Oceanii... czy będzie to tymczasowe, czy na dłużej lub wręcz na stałe to pokaże czas.
2/
3/ Trzecia fala emigrantów napłynęła po upadku Samundy... był to prawie całkowicie personel wojskowy lotnictwa z tworzonej przeze mnie tam Królewskiej Armii.
Jak widać po datowaniu postów odbywało się to "na bieżąco", a nie dopiero wtedy gdy sobie ktoś przypomniał o Samundzie - tylko dlatego, że ktoś inny wykorzystał OBPP do swojej narracji.
Bialenia nie jest całkowicie zablokowana... chodziło w razie czego o zachowanie jej klimatu na wszelki wypadek, gdyby miała się odrodzić w jakiejś części. Dawni mieszkańcy chcieli mieć głos w sprawie powstających tam ewentualnie nowych państw.Joachim Cargalho pisze: ↑29 lipca 2025, 21:49 Przecież na to pozwalamy, gdy jacyś tam przedstawiciele Państwa chcą ochrony tych terenów.
Więc ta bzdura tak działa tylko połowicznie, tak? Blokowanie Bialenii nie jest bzdurą, blokowanie Samundy bzdurą jest?
Taka była czytelna wola jej ostatnich mieszkańców (zresztą nie tylko, bo uzgadniano to też w dawnymi) w chwili zakończenia działalności. Zresztą ograniczenie jest czasowe - w zasadzie niedługo zniknie bo "zabezpieczenie" zostało ustalone na 2 lata czyli do 15 listopada tego roku jak się nie mylę.
Ta "społeczność" miała to gdzieś przez ostatnie prawie trzy lata... nagle sobie coś tam przypomnieliście i zaczęliście to Wasze "święte oburzenie" tylko dlatego, że się dowiedzieliście, że ktoś tam sobie narracje prowadzi. A prowadzi akurat od paru miesięcy...Joachim Cargalho pisze: ↑29 lipca 2025, 21:49 To, że ostatni osadnicy nie wyrazili takiej woli, nie oznacza, ze społeczność mikronacyjna sama nie może docenić działalności danego kraju.
Co prawda nie utrzymuję kontaktów z Federacją Nordacką, ale wiem (bo informacje spływają), że na tamtejszym forum są zarówno Regiony Federacji, które wchodzą w skład II Federacji Nordackiej oraz państwa, które tylko korzystają z forum II FN. Jak na razie Ardemia figuruje tam w dziale "Państwa Gościnne i Stowarzyszone".Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑29 lipca 2025, 21:46 @Ronon Dex a i co z Ardemią? W sensie jej południową częścią? To nie jest tak że ona należy pod II Federację Nordacką? Pytam bo gadałem z Michaiłem i on na forum II Federacji Nordackiej działa z tą Ardemią, więc mapa i tak nie jest 100% aktualna