II Mistrzostwa Wyścigowe Nordacko-Edelweisskie Grand Tour
- Sheldon Anszlus Robingren • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: II Mistrzostwa Wyścigowe Nordacko-Edelweisskie Grand Tour
Zdecydowanie wynik taki, jaki można się było spodziewać 
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Moi już tradycyjnie. Jeden na podium, gdzie nie ma podjazdu do Herr @Bolesław (co ty jesz, że tak smigasz na czele?
), a drugi daleko z tyłu, niczym Tsunoda. No, ale grunt, że są punkty.
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jest w końcu wywiad z Lieselotte Augentrost i Bolesławem Kirianoo von Hohenburg! Nie przedłużając, zobaczcie go!
Leszek Ebe-Grüner: Dzień dobry! Z tej strony wasz organizator II MWN-EGT, Leszek Ebe-Grüner! A za nami dzisiaj goście, Menadżer HohenBRUMG Bolesław Kirianoo von Hohenburg oraz Menadżerka zespołu Szarotki Lieselottte Augentrost!
Bolesław Kiriano von Hohenburg: Szia!
Lieselotte Augentrost: Edel Morgen.
Leszek Ebe-Grüner: No witamy. Dobrze to zaczynajmy! Pierwsze pytanie to... Jak oceniacie drugi Sezon Mistrzostw Wyścigów Nordacko-Edelweisskich Grand Tour?
Lieselotte Augentrost: Drugi sezon oceniam bardzo dobrze. Żałuję, że nie mogłam wystartować w pierwszym sezonie, więc brakło mi doświadczenia. Jednak wynik swoich rajdoców oceniam całkiem nieźle jak na pierwszy raz.
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Na pewno jestem bardziej oswojony z sytuacją, w której cały czas jestem gdzieś tam na czele stawki - za pierwszym razem było niezłe zaskoczenie. Co do drugiego sezonu, jak na razie pozostaję optymistycznie nastawiony. Z pomocą ludzi i Jahwe wszystko się ułoży.
Leszek Ebe-Grüner: A to prawda Gaetano na pewno ci zazdrości Lieselotte. Co do ciebie Bolesław, myślę że to tylko kwestia czasu i będziesz zwycięzcą. Tym razem pytanie do Bolesława. Co spowodowało że wygrałeś przynajmniej połowę wszystkich wyścigów w tym sezonie?(Do Bolesława)
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Betonówka. Dużo betonówki. A, i czasem udaje się uzyskać parametry techniczne pojazdów przeciwników, a to zawsze jakiś początek żeby się dobrze przygotować do kolejnego wyścigu.
Leszek Ebe-Grüner: Betonówka tyle czadu daje? Któż by to pomyślał! No dobrze, teraz czas na Lieselotte. Jak się czujesz, wiedząc że z nowych zespołów, to akurat twój jest najlepszy z nowych zespołów?(Do Lieselotte)
Lieselotte Augentrost: Cieszę się, bo wszyscy śmiali się, gdy dobierałam parametry, a okazało się, że warto było dać maxa na prędkość. To świadczy o mojej nadprzeciętnej inteligencji.
Leszek Ebe-Grüner: A to zdecydowanie! Trzeba przyznać że twoja nadprzeciętna inteligencja spowodowała, że jesteś dużo do przodu! Teraz wracamy do pytań do was obydwu i przypominam Bolesław odpowiada pierwszy. Jak oceniacie formę Grüner Rennsport i GAUDIUM TEAM?
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Oba te zespoły to zdecydowanie silna konkurencja i nie zdziwiłbym się, gdyby któryś z nich (może dwa?) byłyby ostatecznie na podium. Biorąc pod uwagę ostatnie wyniki większe zagrożenie upatruję w Rennsporcie, chociaż gdybym musiał wybierać, to wolałbym, aby pokonał mnie Kiriowie, chociażby w postaci ekipy z Gaudium.
Lieselotte Augentrost: Te zespoły muszą już przygotowywać się do następnych zawodów, gdyż konkurencja ze strony Szarotek rośnie i nie będzie im tak łatwo.
Leszek Ebe-Grüner: Prawda, będą mieć wyzwanie w następnym sezonie z Szarotkami. Dobrze czas na kolejne pytanie. Jaka według was był najciekawszy wyścig w drugim sezonie?
Bolesław Kiriano von Hohenburg: Szczerze mówiąc nie wiem, a nie chcę na siłę zmyślać któregoś, natomiast jeśli chodzi o emocjonowanie się to, tak samo jak w pierwszym sezonie, byłyby to 2-3 pierwsze.
Lieselotte Augentrost: Ostatni wyścig był najlepszy, bo decydujący o wynikach końcowych.
Leszek Ebe-Grüner: No dla górnej tabeli to był faktycznie decydującym o wynikach końcowych! Dobrze czas na ostatnie pytanie związane z wyścigami. Czy podoba wam się system bonusów? Zostawilibiście go, zwiększyli czy całkowicie usunęli?
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Ogólnie rzecz biorąc jestem przeciwnikiem takich systemów w symulacji v-sportu i raczej bym usunął, ale nie jest też tak, że bardzo mi przeszkadza ich istnienie.
Lieselotte Augentrost: Tak, system bonusów jest super i rozbudowalabym go, żeby dać jeszcze więcej na szybkość
Leszek Ebe-Grüner: Widzę zdania są podzielone. Co do większej szybkości, to już zależy, by było to w granicach rozsądku. W każdym razie to tyle z pytań o wyścigi. Chcecie na koniec kogoś pozdrowić?
Lieselotte Augentrost: Tak, pozdrawiam mojego spowiednika Juan de la Cerda!
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Pozdrawiam Adelaide, tatę, mamę, rodziców, psa i Nordaciarzy, a także kolegę Leszka.
Leszek Ebe-Grüner: Dziękuje wam goście za przybycie, a ja z wami się żegnam, także do zobaczenia w ostatnim wyścigu!
Leszek Ebe-Grüner: Dzień dobry! Z tej strony wasz organizator II MWN-EGT, Leszek Ebe-Grüner! A za nami dzisiaj goście, Menadżer HohenBRUMG Bolesław Kirianoo von Hohenburg oraz Menadżerka zespołu Szarotki Lieselottte Augentrost!
Bolesław Kiriano von Hohenburg: Szia!
Lieselotte Augentrost: Edel Morgen.
Leszek Ebe-Grüner: No witamy. Dobrze to zaczynajmy! Pierwsze pytanie to... Jak oceniacie drugi Sezon Mistrzostw Wyścigów Nordacko-Edelweisskich Grand Tour?
Lieselotte Augentrost: Drugi sezon oceniam bardzo dobrze. Żałuję, że nie mogłam wystartować w pierwszym sezonie, więc brakło mi doświadczenia. Jednak wynik swoich rajdoców oceniam całkiem nieźle jak na pierwszy raz.
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Na pewno jestem bardziej oswojony z sytuacją, w której cały czas jestem gdzieś tam na czele stawki - za pierwszym razem było niezłe zaskoczenie. Co do drugiego sezonu, jak na razie pozostaję optymistycznie nastawiony. Z pomocą ludzi i Jahwe wszystko się ułoży.
Leszek Ebe-Grüner: A to prawda Gaetano na pewno ci zazdrości Lieselotte. Co do ciebie Bolesław, myślę że to tylko kwestia czasu i będziesz zwycięzcą. Tym razem pytanie do Bolesława. Co spowodowało że wygrałeś przynajmniej połowę wszystkich wyścigów w tym sezonie?(Do Bolesława)
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Betonówka. Dużo betonówki. A, i czasem udaje się uzyskać parametry techniczne pojazdów przeciwników, a to zawsze jakiś początek żeby się dobrze przygotować do kolejnego wyścigu.
Leszek Ebe-Grüner: Betonówka tyle czadu daje? Któż by to pomyślał! No dobrze, teraz czas na Lieselotte. Jak się czujesz, wiedząc że z nowych zespołów, to akurat twój jest najlepszy z nowych zespołów?(Do Lieselotte)
Lieselotte Augentrost: Cieszę się, bo wszyscy śmiali się, gdy dobierałam parametry, a okazało się, że warto było dać maxa na prędkość. To świadczy o mojej nadprzeciętnej inteligencji.
Leszek Ebe-Grüner: A to zdecydowanie! Trzeba przyznać że twoja nadprzeciętna inteligencja spowodowała, że jesteś dużo do przodu! Teraz wracamy do pytań do was obydwu i przypominam Bolesław odpowiada pierwszy. Jak oceniacie formę Grüner Rennsport i GAUDIUM TEAM?
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Oba te zespoły to zdecydowanie silna konkurencja i nie zdziwiłbym się, gdyby któryś z nich (może dwa?) byłyby ostatecznie na podium. Biorąc pod uwagę ostatnie wyniki większe zagrożenie upatruję w Rennsporcie, chociaż gdybym musiał wybierać, to wolałbym, aby pokonał mnie Kiriowie, chociażby w postaci ekipy z Gaudium.
Lieselotte Augentrost: Te zespoły muszą już przygotowywać się do następnych zawodów, gdyż konkurencja ze strony Szarotek rośnie i nie będzie im tak łatwo.
Leszek Ebe-Grüner: Prawda, będą mieć wyzwanie w następnym sezonie z Szarotkami. Dobrze czas na kolejne pytanie. Jaka według was był najciekawszy wyścig w drugim sezonie?
Bolesław Kiriano von Hohenburg: Szczerze mówiąc nie wiem, a nie chcę na siłę zmyślać któregoś, natomiast jeśli chodzi o emocjonowanie się to, tak samo jak w pierwszym sezonie, byłyby to 2-3 pierwsze.
Lieselotte Augentrost: Ostatni wyścig był najlepszy, bo decydujący o wynikach końcowych.
Leszek Ebe-Grüner: No dla górnej tabeli to był faktycznie decydującym o wynikach końcowych! Dobrze czas na ostatnie pytanie związane z wyścigami. Czy podoba wam się system bonusów? Zostawilibiście go, zwiększyli czy całkowicie usunęli?
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Ogólnie rzecz biorąc jestem przeciwnikiem takich systemów w symulacji v-sportu i raczej bym usunął, ale nie jest też tak, że bardzo mi przeszkadza ich istnienie.
Lieselotte Augentrost: Tak, system bonusów jest super i rozbudowalabym go, żeby dać jeszcze więcej na szybkość
Leszek Ebe-Grüner: Widzę zdania są podzielone. Co do większej szybkości, to już zależy, by było to w granicach rozsądku. W każdym razie to tyle z pytań o wyścigi. Chcecie na koniec kogoś pozdrowić?
Lieselotte Augentrost: Tak, pozdrawiam mojego spowiednika Juan de la Cerda!
Bolesław Kirianoo von Hohenburg: Pozdrawiam Adelaide, tatę, mamę, rodziców, psa i Nordaciarzy, a także kolegę Leszka.
Leszek Ebe-Grüner: Dziękuje wam goście za przybycie, a ja z wami się żegnam, także do zobaczenia w ostatnim wyścigu!
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jest też ostatnia runda II Mistrzostw Wyścigowych Nordacko-Edelweisskich! Oto i one!
Dokładną punktację macie w filmie.
Czas na podsumowanie, kto które zajął miejsce! Pierw kwalifikacja sezonowa kierowców:
Mistrz: Bolesław Kirianóo von Hohenburg(HohenBRUMg)
Wicemistrz: Rochen Jindt(Grüner Rennsport)
Brąz: Rero Ghartrhrtum(GAUDIUM TEAM)
4 miejsce: Slawojka Ignacy Hohenbórg-Monaschor(HohenBRUMg)
5 miejsce: Leonor Sparasan(GAUDIUM TEAM)
6 miejsce: Miki Fauda(Grüner Rennsport)
7 miejsce: Aidar Mehendżed(Haisar Racing Team)
8 miejsce: Sadyr Ruani(Haisar Racing Team)
9 miejsce: Adolf Schnellmann(Szarotki)
10 miejsce: Ronald Heinekken(AKC Utopia Leszek Team)
11 miejsce: Mark Webber(AKC Utopia Leszek Team)
12 miejsce: Björn Vetter(Sølvhjul Racelag)
13 miejsce: Leif Hauksson(Sølvhjul Racelag)
14 miejsce: Michael Vettel(Najszybsi w trabancie)
15 miejsce: Sebastian Schumacher(Najszybsi w trabancie)
16 miejsce: Bernard Nochschneller(Szarotki)
17 miejsce: Aiko Miwa(w84 vNacja)
18 miejsce: Jan-Pieter Lengton(Koriben Automobilë Sammën)
19 miejsce: Aiko Jr.(w84 vNacja)
20 miejsce: Magnus Zeel(Koriben Automobilë Sammën)
A teraz kwalifikacja Sezonowa Zespołów!:
Mistrz: HohenBRUMg
Wicemistrz: Grüner Rennsport
Brąz: GAUDIUM TEAM
4 miejsce: Haisar Racing Team
5 miejsce: AKC Utopia Leszek Team
6 miejsce: Szarotki
7 miejsce: Sølvhjul Racelag
8 miejsce: Najszybsi w trabancie
9 miejsce: w84 vNacja
10 miejsce: Koriben Automobilë Sammën
Także wielkie gratulacje za podium zespołom od @Bolesław @Heinz-Werner Grüner i @Kamiljan de Harlin ! Oczywiście pozostałym zespołom też dziękuje za uczestnictwo
Dokładną punktację macie w filmie.
Czas na podsumowanie, kto które zajął miejsce! Pierw kwalifikacja sezonowa kierowców:
Mistrz: Bolesław Kirianóo von Hohenburg(HohenBRUMg)
Wicemistrz: Rochen Jindt(Grüner Rennsport)
Brąz: Rero Ghartrhrtum(GAUDIUM TEAM)
4 miejsce: Slawojka Ignacy Hohenbórg-Monaschor(HohenBRUMg)
5 miejsce: Leonor Sparasan(GAUDIUM TEAM)
6 miejsce: Miki Fauda(Grüner Rennsport)
7 miejsce: Aidar Mehendżed(Haisar Racing Team)
8 miejsce: Sadyr Ruani(Haisar Racing Team)
9 miejsce: Adolf Schnellmann(Szarotki)
10 miejsce: Ronald Heinekken(AKC Utopia Leszek Team)
11 miejsce: Mark Webber(AKC Utopia Leszek Team)
12 miejsce: Björn Vetter(Sølvhjul Racelag)
13 miejsce: Leif Hauksson(Sølvhjul Racelag)
14 miejsce: Michael Vettel(Najszybsi w trabancie)
15 miejsce: Sebastian Schumacher(Najszybsi w trabancie)
16 miejsce: Bernard Nochschneller(Szarotki)
17 miejsce: Aiko Miwa(w84 vNacja)
18 miejsce: Jan-Pieter Lengton(Koriben Automobilë Sammën)
19 miejsce: Aiko Jr.(w84 vNacja)
20 miejsce: Magnus Zeel(Koriben Automobilë Sammën)
A teraz kwalifikacja Sezonowa Zespołów!:
Mistrz: HohenBRUMg
Wicemistrz: Grüner Rennsport
Brąz: GAUDIUM TEAM
4 miejsce: Haisar Racing Team
5 miejsce: AKC Utopia Leszek Team
6 miejsce: Szarotki
7 miejsce: Sølvhjul Racelag
8 miejsce: Najszybsi w trabancie
9 miejsce: w84 vNacja
10 miejsce: Koriben Automobilë Sammën
Także wielkie gratulacje za podium zespołom od @Bolesław @Heinz-Werner Grüner i @Kamiljan de Harlin ! Oczywiście pozostałym zespołom też dziękuje za uczestnictwo
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Drzewa Życia

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wielkie dzięki za ten ezon. Przyznam szczerze, że już po pierwszym wyścigu wiedziałem, że "to nie to. Teraz już wiem co muszę zrobić. Po pierwsze wzmocnić bolid, a po drugie wykurzyć Faudę. 
Gratkki dla @Bolesław - Piękne zwycięstwa!
Gratkki dla @Bolesław - Piękne zwycięstwa!
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękuję za organizację, Herr @Leszek Ebe-Grüner! Czekam na nowy sezon z aktualizacją zasad.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A ja trochę zawiedziony jestem drugim sezonem. Liczyłem, że znów wygram.Femme Mystere pisze: ↑30 lipca 2025, 22:45 Dziękuję za organizację, Herr @Leszek Ebe-Grüner! Czekam na nowy sezon z aktualizacją zasad.
@Leszek Ebe-Grüner czy możemy mieć jakiś wpływ na wybór tras?
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak na debiut, nie najgorzej. Mam nadzieję, że w kolejnym sezonie wyprzedzę Szarotki.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Szarotki to Liese, a Twoi jak się nazywają???Joachim Cargalho pisze: ↑31 lipca 2025, 09:17 Jak na debiut, nie najgorzej. Mam nadzieję, że w kolejnym sezonie wyprzedzę Szarotki.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Najszybsi w Trabancie, choć zbyt szybcy nie są, niestety.