Dokładnie ten, te większe trybuny niestety nie zachowały się do dziś.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 sierpnia 2025, 12:00Ten?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑19 sierpnia 2025, 11:31Naturalnie że mam, jest to Parkstadion Schalke 04 czyli ich stary stadion, jak chcecie szukać zdjęć to trzeba szukać stary gdzie są jeszcze oryginalne większe trybuny dziś rozebrane.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 sierpnia 2025, 11:22 6. Fliegerstadion pojemność ok.8-10 tysięcy
Czekamy na projekt Alberta. Masz odpowiednik realny?
![]()
XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja
Regulamin forum
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A myślałem, że idziemy w stadiony wyglądem pasujące do lat 20' 
Stąd moje propozycje dla Wolkenstadion
Stąd moje propozycje dla Wolkenstadion
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W pierwszej kolejności idziemy w rozmiar i klimat. 
Edelweiss i tak jest technologicznie do przodu, to i architektura stadionowa może być nieco lepsza. Wiem, że to słabe, ale zastępować stadion stadionem będzie ciężko, więc wybierzmy już odpowiedni na lata.
Nie wiem tylko czy ten Schalke nie jest za wielki. Czy on wygląda jakby miał z maks 18-20k? Chyba jak się patrzy jednym okiem.
Edelweiss i tak jest technologicznie do przodu, to i architektura stadionowa może być nieco lepsza. Wiem, że to słabe, ale zastępować stadion stadionem będzie ciężko, więc wybierzmy już odpowiedni na lata.
Nie wiem tylko czy ten Schalke nie jest za wielki. Czy on wygląda jakby miał z maks 18-20k? Chyba jak się patrzy jednym okiem.
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Prezesie @Heinz-Werner Grüner
Bez bieżni lekkoatletycznej, i to zdjęcie z kościołem pasuje.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oryginalnie to miał przepustowość na 60 tyś więc tak zgadza się, zaklinam liczby na swoje potrzeby.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 sierpnia 2025, 20:13 Nie wiem tylko czy ten Schalke nie jest za wielki. Czy on wygląda jakby miał z maks 18-20k? Chyba jak się patrzy jednym okiem.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to Flusspark oficjalnie zostaje przygotowane jako oryginalny Stadión pod Zoborom.Targersdorf Borisz pisze: ↑21 sierpnia 2025, 10:56 Prezesie @Heinz-Werner Grüner
Poniżej link do wykorzystywanych fotek, oczywiście wybiorę parę i "upiększę". W końcu musi to być w edelweisskim klimacie.
https://www.google.com/search?sa=X&sca_ ... =957&dpr=1
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, ale stadion miałby mieć pojemność niemalże dwa razy większą od liczby mieszkańców? Nie jesteśmy Niecieczą.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑21 sierpnia 2025, 11:57Oryginalnie to miał przepustowość na 60 tyś więc tak zgadza się, zaklinam liczby na swoje potrzeby.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 sierpnia 2025, 20:13 Nie wiem tylko czy ten Schalke nie jest za wielki. Czy on wygląda jakby miał z maks 18-20k? Chyba jak się patrzy jednym okiem.![]()
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No nie miałyby. Po prostu spodobał mi się jego wygląda a że nie jest on jakoś skomplikowanie zbudowany to fakt że jest on z lat 60-70. gdzieś tam umyka, jedyną rzucającą się w oczy jego częścią jest główna trybuna. Pozostałe to zaledwie betonowe podwyższenie. Można by wykorzystać jego realny wygląd tylko problem jest przynajmniej dal mnie taki że wygląda dziwacznie bo zostawiono mu tylko jedną z trzech mniejszych trybun.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 sierpnia 2025, 12:14No, ale stadion miałby mieć pojemność niemalże dwa razy większą od liczby mieszkańców? Nie jesteśmy Niecieczą.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑21 sierpnia 2025, 11:57Oryginalnie to miał przepustowość na 60 tyś więc tak zgadza się, zaklinam liczby na swoje potrzeby.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 sierpnia 2025, 20:13 Nie wiem tylko czy ten Schalke nie jest za wielki. Czy on wygląda jakby miał z maks 18-20k? Chyba jak się patrzy jednym okiem.![]()
![]()

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL