Godzina 18:23
Glänzbergring zu Ehren von Albert Friedrich de Espada
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Glänzbergring zu Ehren von Albert Friedrich de Espada
Kolejne okrążenia potwierdzają pierwsze obserwacje. Auto zachowuje się przewidywalnie, a prowadzenie w szybkich zakrętach jest dużo pewniejsze. Kierowca raportuje, że czuje większą kontrolę nad autem i może pozwolić sobie na mocniejsze dociśnięcie pedału gazu. Widać, że ustawienia są bliższe ideału, a Ego1st zaczyna naprawdę współgrać z torem. To budujący sygnał przed zbliżającym się sezonem.
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL

Glänzbergring, 18.09.25
Godzina 18:28
Godzina 18:28
Po kilkunastu okrążeniach i kilku seriach poprawek testy dobiegają końca. Ego1st udowodnił, że jest gotowy na nowy sezon, nie jako auto na rekordowe czasy, lecz jako pewna i stabilna maszyna do walki na rajdowych trasach. Kierowca z zadowoleniem podsumował jazdę, wskazując, że wreszcie czuje się komfortowo za kierownicą, a auto reaguje przewidywalnie w każdej sytuacji. Zespół zebrał mnóstwo danych, które teraz trafią na biurka inżynierów do dalszej analizy.
Mechanicy również są zadowoleni, korekty wprowadzone w trakcie dnia zadziałały, a plan testowy został wykonany w pełni. W boksach panuje atmosfera ulgi, ale i satysfakcji, bo praca ostatnich tygodni przyniosła wymierne efekty. Glänzbergring, ze swoją trudną i techniczną trasą, był idealnym miejscem na taką próbę generalną. Publiczność, choć nieliczna, mogła dziś zobaczyć namiastkę tego, co czeka nas w prawdziwych zmaganiach.
Na zakończenie dnia głos zabrał Albert Fryderyk de Espada: - Z mojej perspektywy były to bardzo owocne testy. Samochód dał mi dużo pewności, a każdy przejazd pozwolił odkryć kolejne mocne strony nowego pakietu. Jesteśmy gotowi, by wejść w sezon pełni nadziei i determinacji. A teraz, skoro testy mamy za sobą, chętnie odpowiem na pytania fanów i dziennikarzy, – to także część tego sportu, którą niektórzy sobie cenią i bardzo ją lubią inny może już niekoniecznie.
Mechanicy również są zadowoleni, korekty wprowadzone w trakcie dnia zadziałały, a plan testowy został wykonany w pełni. W boksach panuje atmosfera ulgi, ale i satysfakcji, bo praca ostatnich tygodni przyniosła wymierne efekty. Glänzbergring, ze swoją trudną i techniczną trasą, był idealnym miejscem na taką próbę generalną. Publiczność, choć nieliczna, mogła dziś zobaczyć namiastkę tego, co czeka nas w prawdziwych zmaganiach.
Na zakończenie dnia głos zabrał Albert Fryderyk de Espada: - Z mojej perspektywy były to bardzo owocne testy. Samochód dał mi dużo pewności, a każdy przejazd pozwolił odkryć kolejne mocne strony nowego pakietu. Jesteśmy gotowi, by wejść w sezon pełni nadziei i determinacji. A teraz, skoro testy mamy za sobą, chętnie odpowiem na pytania fanów i dziennikarzy, – to także część tego sportu, którą niektórzy sobie cenią i bardzo ją lubią inny może już niekoniecznie.
OOC: Jakby ktoś się zastanawiał to wszystko było w zasadzie po to by sobie poćwiczyć refleks przed rajdami i zobaczyć czy palce jeszcze nie zesztywniały,
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Analiza H.W.Grünera
Dzisiejsze próby na Glänzbergringu pozwoliły mi spojrzeć na naszą maszynę z należytą rozwagą. Samochód prowadzi się statecznie, a jego reakcje są miarowe i przewidywalne, co napawa mnie spokojem. Ulepszone zawieszenie trzyma się drogi dzielnie, a układ chłodzenia spełnia swoje zadanie nawet w długich przejazdach bez oznak zmęczenia. Jednostka napędowa pracuje równo, choć, rzecz jasna, każdy nowy mechanizm wymaga jeszcze dalszych szlifów, aby objawić pełnię swoich możliwości.
Pragnę zaznaczyć, iż niniejsze testy nie były dla mnie poszukiwaniem rekordów, lecz raczej poważnym ćwiczeniem z poznania charakteru pojazdu. Glänzbergring ze swą wymagającą nitką toru udowodnił, że nasz pakiet potrafi sprostać wyzwaniom, aczkolwiek wciąż dostrzegam obszary, które winny zostać udoskonalone.
Zespół wykonał pracę godną najwyższego uznania, lecz prawdziwy sprawdzian nadejdzie dopiero w boju – na odcinkach rajdowych, gdzie zmienność pogody, rozmaite nawierzchnie i nacisk rywali pokażą, jak dalece możemy zaufać nowej konstrukcji. Z mojej strony mogę rzec jedno: zyskałem pewność, że jesteśmy na właściwej drodze. Resztę pokaże przyszłość, a my stawić jej czoła będziemy gotowi.
21:37:00Dzisiejsze próby na Glänzbergringu pozwoliły mi spojrzeć na naszą maszynę z należytą rozwagą. Samochód prowadzi się statecznie, a jego reakcje są miarowe i przewidywalne, co napawa mnie spokojem. Ulepszone zawieszenie trzyma się drogi dzielnie, a układ chłodzenia spełnia swoje zadanie nawet w długich przejazdach bez oznak zmęczenia. Jednostka napędowa pracuje równo, choć, rzecz jasna, każdy nowy mechanizm wymaga jeszcze dalszych szlifów, aby objawić pełnię swoich możliwości.
Pragnę zaznaczyć, iż niniejsze testy nie były dla mnie poszukiwaniem rekordów, lecz raczej poważnym ćwiczeniem z poznania charakteru pojazdu. Glänzbergring ze swą wymagającą nitką toru udowodnił, że nasz pakiet potrafi sprostać wyzwaniom, aczkolwiek wciąż dostrzegam obszary, które winny zostać udoskonalone.
Zespół wykonał pracę godną najwyższego uznania, lecz prawdziwy sprawdzian nadejdzie dopiero w boju – na odcinkach rajdowych, gdzie zmienność pogody, rozmaite nawierzchnie i nacisk rywali pokażą, jak dalece możemy zaufać nowej konstrukcji. Z mojej strony mogę rzec jedno: zyskałem pewność, że jesteśmy na właściwej drodze. Resztę pokaże przyszłość, a my stawić jej czoła będziemy gotowi.