Drodzy Widzowie!
Czas na WIELKI FINAŁ. Poniżej przentujemy prace finałowe i teraz czas dla Was! Głosujemy nad Laureatem pierwszego miejsca w konkursie LOVE PALMA, pierwszego mikronacyjnego reality show! To wy zdecydujecie, czy będzie to:
1.
@Pavel van der Gibson reprezentant Księstwa Sarmacji z pracą:
Dla normalnego człowieka na pewno najbardziej nienormalną (a więc ciekawą) rzeczą będzie wisząca w przedpokoju na kiju od szczotki flaga Hazystanu. Ale dla mikronauty flagi nieistniejących państw to zdecydowanie za mało..

Pomimo niedawnej przeprowadzki, która skutkowała pozbyciem się wielu dziwnych (=ciekawych) rzeczy, znalazłem coś co może wpasować się w pojęcie dziwności. Bowiem na ścianie wisi u mnie drzewo genealogiczne spod którego wystaje naszyjnik z czaszek. Żeby było śmieszniej, ani czaszki nie są prawdziwe (to mniej szokujące), ani drzewo nie przedstawia żadnej istniejącej rodziny. Są na nim członkowie brytyjskiego rodu żyjący w XIX w. oraz w pierwszej połowie XX w. Spytacie, po co? Po nic. Ale była to część gry, którą stworzyłem dwa lata temu, a która przeniosła moich znajomych na południowe wybrzeże Wielkiej Brytanii w 1954 roku. Drzewo zostało jako pamiątka. A czaszki? Komu nie zostały akcesoria po tematycznej imprezie pirackiej niech pierwszy rzuci kamieniem. Wystarczyło to połączyć...
2.
@Sheldon Anszlus Robingren reprezentant Palatynatu Leocji z pracą:
Niestety nie udało mi się znaleźć nic bardziej ekscytującego, niż ręcznie robioną kuszę. Jest to dla mnie o tyle ciekawy element, że nie każdy ma taki u siebie w domu. Stworzenie takiej to nie taka prosta rzecz jak mogło by się wydawać, jednak strzelanie z niej daje tyle radości, że warto było nad nią posiedzieć.
Głosowanie potrwa 48 po czym nastąpi ogłoszenie zwycięzcy i wręczenie naszych licznych nagród.