Ludwig Taxi

Niewielkie miasteczko zlokalizowane u brzegów Jeziora Edelschel. Żyje w nim całkiem spora grupa slawońskich emigrantów. Jednym z pierwszych osadników był Ludwig Tomović, który uważany jest za pierwszego władykę miejskiego.
Regulamin forum
Obrazek

- LICZBA MIESZKAŃCÓW: 4 700
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Taxi

Post autor: Ludwig Tomović »

Obrazek

Z okazji trwającego v-mundialu można skorzystać z dodatkowej atrakcji.
W dni meczowe na terenie Freiwaldu i okolic usługi taksówkarskie prowadzi Ludwig Tomović - multimedalista RMAW, zwycięzca indywidualnej klasyfikacji generalnej w II i III sezonie, zwycięzca drużynowej klasyfikacji generalnej w I, III i III sezonie.

Ludwig zasiądzie za kierownicą Tatry 57A. Jest to identyczny model jak ten w którym święcił swoje największe triumfy. W trakcie jazdy można będzie porozmawiać o atrakcjach we Freriwaldzie, ale także o wspomnieniach Ludwiga z czasów rajdowych. Śmiało można zadawać pytania, a kto wie, może uda się Wam wyciągnąć jakieś rajdowe smaczki, o których media nie mówiły? ;)

Czekam w każdy dzień meczowy na Rynku we Freiwaldzie, a po meczach przed Stadion an der Alten Apfelgarten.
W pozostałe dni proszę mnie wypatrywać na uliczkach Freiwaldu i pomachać, postaram się Was zgarnąć z drogi ;)
Proszę śmiało wsiadać :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ludwig Taxi

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

To ja mam pytanie, czy jest możliwość zamówienia kursu z centrum do lasu (Ravenspell Zauberwald) i jak to wygląda cenowo?
Bo trochę się ochłodziło i wieje, a piechotą to będę szła jakieś 3 dni do domu....
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sorcha Raven v.d. Bjørk pisze: 22 października 2025, 00:47 To ja mam pytanie, czy jest możliwość zamówienia kursu z centrum do lasu (Ravenspell Zauberwald) i jak to wygląda cenowo?
Bo trochę się ochłodziło i wieje, a piechotą to będę szła jakieś 3 dni do domu....

Strasznie daleko, a ja muszę być cały dzień we Freiwaldzie lub okolicach....
Jedyne co mogę zaproponować to podwózkę z centrum Freiwaldu na dworzec kolejowy, ale za to za friko
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

To ja mam pytanie, jak Tatra trzyma się po tylu latach? Gdzie serwisuje Szanowny to cacko, w końcu to nie byle jaka maszyna!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Tomović pisze: 22 października 2025, 01:39
Sorcha Raven v.d. Bjørk pisze: 22 października 2025, 00:47 To ja mam pytanie, czy jest możliwość zamówienia kursu z centrum do lasu (Ravenspell Zauberwald) i jak to wygląda cenowo?

Jedyne co mogę zaproponować to podwózkę z centrum Freiwaldu na dworzec kolejowy, ale za to za friko
No trudno, niech będzie na dworzec, to zawsze bliżej domu i jeszcze za darmochę, świetnie!
Odwdzięczę się ziółkami i dobrą radą :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sorcha Raven v.d. Bjørk pisze: 22 października 2025, 08:58
Ludwig Tomović pisze: 22 października 2025, 01:39

No trudno, niech będzie na dworzec, to zawsze bliżej domu i jeszcze za darmochę, świetnie!
Odwdzięczę się ziółkami i dobrą radą :)

No to jedziemy! 🚕
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 października 2025, 07:19 To ja mam pytanie, jak Tatra trzyma się po tylu latach? Gdzie serwisuje Szanowny to cacko, w końcu to nie byle jaka maszyna!
Trzyma się całkiem nieźle, aktualnie jako starszy pan jeżdżę nią głównie do kościoła ;)

Serwisuję regularnie, dawny zespół moich rajdowych mechaników w tym dzielnie pomaga.
Czysto teoretycznie, gdyby Tatra miała wystąpić w obecnych rajdach, to pewnie technicznie nie byłaby bez szans na dobry wynik
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Przypominam, że inicjatywa nadal funkcjonuje ;)
Obrazek
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Polecam Ludwig Taxi⁣, chociaż kierowca mało rozmowny, ale za to profesjonalny. Podróż przebiegła spokojnie i w miłej atmosferze.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

-Taxi, taxi! - Gruner wołał prosto od wyjścia z budynku. Całkowicie zamyśłony, o mało nie wtargnął na jezdnię. Pochłonięty zbliżającą się nieuchronnie ofensywą militarną, a miedzy czasie organizacją kolejnej imprezy sportowej. Tym razem dopinał podczas popołudniowej herbaty (czy tam kawy) szczegóły kolejnego rajdu w ramach RMAW. Spotkanie z przedstawicielem współorganizatora ze Slawonii dotyczyło zabezpieczenia technicznego wspólnej granicy. Nie spędzało mu to sen z powiek...

Tymczasem podjechał taksówkarz @Ludwig Tomović
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Freiwald”