Faza PLAY-OFFS

Kotlina Edelweiss zorganizuje Dwudzieste Siódme Mistrzostwa Mikroświata w piłce nożnej. Sukces organizatorów musi zostać jednak poparty właściwą pracą. By ugościć ponad trzydzieści reprezentacji nalezy się solidnie do tego przygotować. I nie chodzi tylko o obiekty sportowe, ale o całą infrastrukturę
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Faza PLAY-OFFS

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ludwig Tomović pisze: 19 listopada 2025, 22:23 Cóż, czyli nie ma wstydu odpaść z finalistą turnieju.
Choć pewnie nadzieje dla Slawonii były większe....
Tak to bywa z czarnymi końmi turniejów. Raz zaskoczą, raz nie. Z drugiej strony wstydu nie było ani trochę!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ludwig Tomović »

Heinz-Werner Grüner pisze: 19 listopada 2025, 22:38
Ludwig Tomović pisze: 19 listopada 2025, 22:23 Cóż, czyli nie ma wstydu odpaść z finalistą turnieju.
Tak to bywa z czarnymi końmi turniejów. Raz zaskoczą, raz nie. Z drugiej strony wstydu nie było ani trochę!
Ale jednak mogło być lepiej, no ale wina błędów w fazie grupowej i potem rozstawienia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Tomović pisze: 19 listopada 2025, 23:55
Heinz-Werner Grüner pisze: 19 listopada 2025, 22:38
Ale jednak mogło być lepiej, no ale wina błędów w fazie grupowej i potem rozstawienia.
Ale akurat seria z remisami była spoko do komentowania. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

N agrałem po półfinałach - nie polecam przesłuchować. Strasznie ciężkie warunki miałem do nagrywania... :A :shock: :evil:

(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Piotr vel Bocian »

Część informacji, jaka pojawiła się na forum Leocji

Patrząc przed meczem tylko na statystyki bezpośrednich starć można by było spokojnie postawić na Leocję - wszak na osiem spotkań nasza reprezentacja przegrała tylko jedno. Gdy się jednak rozejrzymy zmienia się całkowicie perspektywa - przegrany mecz był jednym z ostatnich w tym roku, trener Lumerii przewyższa mnie w doświadczeniu o trzy belki, a cały zespół jest silniejszy niż nasz również o trzy cegły. W sumie tu można wspomnieć, że zaskakująco "tylko", bo tylko trzech z szesnastu piłkarzy przeciwnika ma umiejętności poniżej 12 cegieł, podczas gdy u nas tylko sześciu z osiemnastu ma cegieł więcej niż 12, co pokazuje dużą dysproporcję. Przed rozgrywkami Lumeria była najczęściej wymieniana oraz "oficjalnie" typowana na kandydata na mistrza a i sam trener od początku zapowiadał, po co przyjechał na mistrzostwa. Nic dziwnego, że w tej sytuacji nikt (lub prawie nikt) nie stawiał na Leocję, nawet jeśli jako jedyna do tej pory zwyciężyła w mistrzostwach wszystkie mecze tracąc tylko jeden gol. Wspomnieć tu trzeba o Tadeuszu Henrykowskim, trenerze Hawilandu, który również stawiał na finał Leocja-Dreamland. Z tą myślą o nierównej walce przystąpiliśmy do nierównego meczu półfinałowego.

Starcie nasze wyglądało niezwykle interesująco, bo mimo iż Lumeria była nieco częściej przy piłce niż my oraz miała o jedną akcję podbramkową więcej, to jednak Leocja trzykrotnie uciekała z wynikiem. Pierwsze dwie bramki strzelił napastnik Jumadi Deka po podaniu obrońcy Dicka Hirda, który pojawił się na boisku wskutek kontuzji pomocnika Justina Extona. Pierwsza połowa skończyła się remisem 2:2, a wynik utrzymywał się do 84. minuty, gdy pomocnik Emile Dombrecht, po otrzymaniu piłki od Freddy'ego Wellensa, dalekim strzałem zaskoczył bramkarza przeciwnika. Zamiast czekać na kolejne wyrównanie poszliśmy za ciosem i już w doliczonym czasie gry kontuzjowany 10 minut wcześniej Peter Plasmans podał piłkę do Jumadi Deka, który celnie kopiąc zaliczył tego dnia hat trick (to już ósma jego bramka na tych mistrzostwach). Meldujemy się w finale!

Do Jedenastki Kolejki trafił bramkarz Yasseen Muslih, pomocnik Peter Plasmans i napastnik Jumadi Deka.

Finał już w najbliższą sobotę tj. 22.11.2025.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piotr vel Bocian pisze: 20 listopada 2025, 16:44 Część informacji, jaka pojawiła się na forum Leocji

Patrząc przed meczem tylko na statystyki bezpośrednich starć można by było spokojnie postawić na Leocję - wszak na osiem spotkań nasza reprezentacja przegrała tylko jedno. Gdy się jednak rozejrzymy zmienia się całkowicie perspektywa - przegrany mecz był jednym z ostatnich w tym roku, trener Lumerii przewyższa mnie w doświadczeniu o trzy belki, a cały zespół jest silniejszy niż nasz również o trzy cegły. W sumie tu można wspomnieć, że zaskakująco "tylko", bo tylko trzech z szesnastu piłkarzy przeciwnika ma umiejętności poniżej 12 cegieł, podczas gdy u nas tylko sześciu z osiemnastu ma cegieł więcej niż 12, co pokazuje dużą dysproporcję. Przed rozgrywkami Lumeria była najczęściej wymieniana oraz "oficjalnie" typowana na kandydata na mistrza a i sam trener od początku zapowiadał, po co przyjechał na mistrzostwa. Nic dziwnego, że w tej sytuacji nikt (lub prawie nikt) nie stawiał na Leocję, nawet jeśli jako jedyna do tej pory zwyciężyła w mistrzostwach wszystkie mecze tracąc tylko jeden gol. Wspomnieć tu trzeba o Tadeuszu Henrykowskim, trenerze Hawilandu, który również stawiał na finał Leocja-Dreamland. Z tą myślą o nierównej walce przystąpiliśmy do nierównego meczu półfinałowego.

Starcie nasze wyglądało niezwykle interesująco, bo mimo iż Lumeria była nieco częściej przy piłce niż my oraz miała o jedną akcję podbramkową więcej, to jednak Leocja trzykrotnie uciekała z wynikiem. Pierwsze dwie bramki strzelił napastnik Jumadi Deka po podaniu obrońcy Dicka Hirda, który pojawił się na boisku wskutek kontuzji pomocnika Justina Extona. Pierwsza połowa skończyła się remisem 2:2, a wynik utrzymywał się do 84. minuty, gdy pomocnik Emile Dombrecht, po otrzymaniu piłki od Freddy'ego Wellensa, dalekim strzałem zaskoczył bramkarza przeciwnika. Zamiast czekać na kolejne wyrównanie poszliśmy za ciosem i już w doliczonym czasie gry kontuzjowany 10 minut wcześniej Peter Plasmans podał piłkę do Jumadi Deka, który celnie kopiąc zaliczył tego dnia hat trick (to już ósma jego bramka na tych mistrzostwach). Meldujemy się w finale!

Do Jedenastki Kolejki trafił bramkarz Yasseen Muslih, pomocnik Peter Plasmans i napastnik Jumadi Deka.

Finał już w najbliższą sobotę tj. 22.11.2025.
Jak Ty mnie Panie zaimponowałeś teraz!;)

A tak poewaznie, to Leocja swoje "wystała" w kolejce całkowicie ufając myśli szkoleniowej trenera sarmackiego i...opłaciło się! Macie finał -> wiekie brawa!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
T_Demollari

Post autor: T_Demollari »

Heinz-Werner Grüner pisze: 20 listopada 2025, 15:03 N agrałem po półfinałach - nie polecam przesłuchować. Strasznie ciężkie warunki miałem do nagrywania... :A :shock: :evil:

Akurat wyszedł do link do tego pierwszego odcinka, nagranego przed półfinałami.
Timan Demollari
Selekcjoner reprezentacji CiK Austro-Węgier
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

T_Demollari pisze: 21 listopada 2025, 11:09
Heinz-Werner Grüner pisze: 20 listopada 2025, 15:03 N agrałem po półfinałach - nie polecam przesłuchować. Strasznie ciężkie warunki miałem do nagrywania... :A :shock: :evil:

Akurat wyszedł do link do tego pierwszego odcinka, nagranego przed półfinałami.
Kurde! A miałem wrażenie, że sprawdziłem. A teraz? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
T_Demollari

Post autor: T_Demollari »

Teraz śmiga :)
Timan Demollari
Selekcjoner reprezentacji CiK Austro-Węgier
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Szkoda, że na finał mi się nic nie udało przygotować, ale real jest zbyt towarzyski. :)
Obrazek

LEOCJA MISTRZEM MIKROŚWIATA!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT”