Wetteragentur Edelweiss - przetarg na budowę stacji
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann
Regulamin forum
PLAN MIASTA - brak danych - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 459
PLAN MIASTA - brak danych - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 459
Wetteragentur Edelweiss - przetarg na budowę stacji
W niedługim czasie planuję postawić w Cargalsdorf pełnoprawną stację meteorologiczną w ramach Wetteragentur Edelweiss. Otwieram więc przetarg na budowę stacji meteorologicznej. Kandydatury wraz z wycenami można składać pod tym postem lub w wiadomościach prywatnych. Kandydatury zbieramy do 01.12.1925 roku.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wetteragentur Edelweiss - przetarg na budowę stacji
Szykuje się z tym świetna zabawa! Stanę do przetargu również i ja! A co! :EideaSophie pisze: ↑22 listopada 2025, 22:22 W niedługim czasie planuję postawić w Cargalsdorf pełnoprawną stację meteorologiczną w ramach Wetteragentur Edelweiss. Otwieram więc przetarg na budowę stacji meteorologicznej. Kandydatury wraz z wycenami można składać pod tym postem lub w wiadomościach prywatnych. Kandydatury zbieramy do 01.12.1925 roku.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak coś jako osoba prywatna oraz jako Oberstamm też zgłaszam chęć- ale raczej nie będę wstanie tego wycenić 🫣

(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

Zapomniałam wspomnieć, że mam budżet w wysokości 16 000 Қ...Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑23 listopada 2025, 13:43 Jak coś jako osoba prywatna oraz jako Oberstamm też zgłaszam chęć- ale raczej nie będę wstanie tego wycenić 🫣
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z takim budżetem to mogłabyś wybudować w każdej mikronacji super hiper centrum pogodowe.Sophie pisze: ↑23 listopada 2025, 16:48Zapomniałam wspomnieć, że mam budżet w wysokości 16 000 Қ...Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑23 listopada 2025, 13:43 Jak coś jako osoba prywatna oraz jako Oberstamm też zgłaszam chęć- ale raczej nie będę wstanie tego wycenić 🫣
Wystarczy jakieś 1000-2000. To i tak możemy pisać, że mamy najwspanialsze w całym mikro.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wykorzystam temat do ustaleń z Frau @Sophie jakie mnie ostatnio nurtowały... Znaczy się nie nurtowałyby gdyby nie nagła potrzeba. 
Chodzi oto, że do kazdego miasteczka/osady w Edelweiss musimy przypisac pogodę z realnego miasta etc.
Ja niestety nie bardzo wiem jak do tego podejść. Czy klimat Stadt to np. Monachium? Za zimno, za gorąco? Nie wiem...
Jedynie wiem co chce uzyskać. Miasta blisko gór, jak typowe górskie miasteczka, reszta wyżynne zbliżone do krainy alpejskiej. Sandjak może być tą "oazą" ale też bez przesady. Nieco cieplej, ale nie za...
Ulvedal to już zimno na pewno...
Chodzi oto, że do kazdego miasteczka/osady w Edelweiss musimy przypisac pogodę z realnego miasta etc.
Ja niestety nie bardzo wiem jak do tego podejść. Czy klimat Stadt to np. Monachium? Za zimno, za gorąco? Nie wiem...
Jedynie wiem co chce uzyskać. Miasta blisko gór, jak typowe górskie miasteczka, reszta wyżynne zbliżone do krainy alpejskiej. Sandjak może być tą "oazą" ale też bez przesady. Nieco cieplej, ale nie za...
Ulvedal to już zimno na pewno...
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wolkenbad i okolice to typowe Hallstadt, Einsiedei to rejon Konigssee. salzbrunn moźe byc zblizone do Erbsdorf

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Myślałem, że dla "regionu Wolkenbad" ustalimy jedną pogodę, ale ok. W sumie nie wiem ile kilometrów realnie dzieli wszystkie te miejscowości. Załóżmy, że tak mamy pierwsze wytyczne.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑23 listopada 2025, 20:22 Wolkenbad i okolice to typowe Hallstadt, Einsiedei to rejon Konigssee. salzbrunn moźe byc zblizone do Erbsdorf
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To może ja zaproponuje że Stadt to jednak to Monachium...
a Freiheitslichtung (na razie osada, a docelowo planuje zeby to była dzielnica Stadt) ale może gdzieś Penzberg?
a Freiheitslichtung (na razie osada, a docelowo planuje zeby to była dzielnica Stadt) ale może gdzieś Penzberg?
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tzn kilometrowo jest to trochę oddalone realnie, ale jeśli chodzi o opis i charakterystykę tych miejsc to masz realnie brane z tych rejonów. Tak bym przynajmniej ja to widziała, jeśli chodzi o to. Bo nie musimy odnosić się realnie do kilometrów- tylko do charakterystyki miejsca, a to w moim odczuciu lepiej pasuje