WeinQuiz
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann
- Alfred Fabian • Stempel
- Oktoberfestmeister 1922
-
ODZNACZENIA
Re: WeinQuiz
A
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W prezencie od oberhaupta za każdego uczestnika "maleńka" butelczyna winka rodem z Szarotkowej Krainy. Wiem, amło, wystarczy raptem na dwa obiady...ale liczy się gest.

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękuję za Udział! Powiem wam, że bardzo ciasno jestHeinz-Werner Grüner pisze: ↑27 listopada 2025, 21:51 W prezencie od oberhaupta za każdego uczestnika "maleńka" butelczyna winka rodem z Szarotkowej Krainy. Wiem, amło, wystarczy raptem na dwa obiady...ale liczy się gest.

(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W tym roku pierwsze miejsce w Quizie zajmują @Albert Fryderyk de Espada oraz @Heinz-Werner Grüner po 12 poprawnych odpowiedzi. Podziwiam Panowie waszą wiedzę
2 Miejsce zajmuje @Alfred Fabian - z 7 poprawnymi odpowiedziami - jednak teoria zawsze B nie działa
Podium domyka nasza szanowna @Fatima Popow-Chojnacka z 5 poprawnymi odpowiedziami.
Dziękuję wam za udział i zabawę
Teraz pora na Bal!!!
2 Miejsce zajmuje @Alfred Fabian - z 7 poprawnymi odpowiedziami - jednak teoria zawsze B nie działa
Podium domyka nasza szanowna @Fatima Popow-Chojnacka z 5 poprawnymi odpowiedziami.
Dziękuję wam za udział i zabawę

(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oddaje ukłony i składam honory dla Herr Admiral @Albert Fryderyk de Espada - to wielki zaszczyt zdobyć jakikolwiek tytuł wspólnie. Serio. A to, że akurat o wino chodzi... Przypadek? Oczywiście, że przypadek.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑27 listopada 2025, 22:07 W tym roku pierwsze miejsce w Quizie zajmują @Albert Fryderyk de Espada oraz @Heinz-Werner Grüner po 12 poprawnych odpowiedzi. Podziwiam Panowie waszą wiedzę![]()
Dziękuję wam za udział i zabawęTeraz pora na Bal!!!
Bawcie się!
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak mówiłem alkohol to moja specjalność... chociaż widzę że monopolu na tak wyrachowane hobby nie mam. Może to i lepiej bo należałoby to nazwać chorobą w innych warunkach.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑27 listopada 2025, 22:07 W tym roku pierwsze miejsce w Quizie zajmują @Albert Fryderyk de Espada oraz @Heinz-Werner Grüner po 12 poprawnych odpowiedzi. Podziwiam Panowie waszą wiedzę![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Co to znaczy "specjalność"? Chcesz sie ze mną mierzyć?Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑28 listopada 2025, 01:53Jak mówiłem alkohol to moja specjalność... chociaż widzę że monopolu na tak wyrachowane hobby nie mam. Może to i lepiej bo należałoby to nazwać chorobą w innych warunkach.Isabella M. Neumann-Swann pisze: ↑27 listopada 2025, 22:07 W tym roku pierwsze miejsce w Quizie zajmują @Albert Fryderyk de Espada oraz @Heinz-Werner Grüner po 12 poprawnych odpowiedzi. Podziwiam Panowie waszą wiedzę![]()