Komunikaty Ambasady

Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu
Awatar użytkownika
Piwski Sroczyński Stempel

ODZNACZENIA

Re: Komunikaty Ambasady

Post autor: Piwski Sroczyński »

Femme Mystere pisze: 21 lutego 2024, 00:09 WOW, gratulacje dla Osieka :) Może kiedyś moglibyście coś dla EDL stworzyć. Generator imion dla Racjonalizatorów na przykład.
Pomyślimy, na obecnie budowany system mamy całkiem ambitne plany, kto wie... jak to zaimplentujemy to może zaprzyjaźnione kraje by też mogły coś na tym skożystać. Ale wgl całkiem niezła koncepcja z tymi racjonalizatorami, może to by też dodać :lol: , pogadam w tej sprawie z Tenirem
(-) abp Piwski Żmij-Sroczyński, Wikariusz Generalny Jego Świątobliwości
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Wspaniale, czekamy na dalsze wieści :)
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jednak co dwie głowy (najlepsze polączenie ksiądz z Osieka i "bezbożnica" z Edelweiss) to nie jedna!

p.s. To miał być komplement. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

@Heinz-Werner Grüner wyście się z @Joachim Cargalho umówili, żeby mi dopiec xp
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 21 lutego 2024, 16:41 @Heinz-Werner Grüner wyście się z @Joachim Cargalho umówili, żeby mi dopiec xp
Przecież to był komplement Moja Miła. Ewidentnie zaznaczyłem, że "co dwie głowy to nie jedna", a już na pewni kiedy jedna mieni się pięknym edelwajskim licem.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Wakacyjny kufel z Edelweiss
Obrazek
W dniu dzisiejszym, podczas urlopu w Węgierskim Jegierze Arcybiskup Osieka miał okazję zaznajomić się z osiągnięciami edelweisskiej sztuki browarniczej. Piwo przypadło do gustu głowie państwa i zastanawia się nad stawianiem takiego piwa na swoich stołach częściej o ile możliwości pozwolą. Edelweiss nie dosięga jednak do poziomu Piwa Grodziskiego, które po podarunku od Oberhaupta dla Arcybiskupa gości na jego stołach jeszcze częściej.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Miło mnie słyszeć, że Grodziskie kojarzy się ze mna, a nie z sarmackim księciem. Przypadek, nie sądzę. ;)

A tak poważnie, to Edelweiss Hefetruss to rownież "legendarne" piwko mikronacyjne. To była jedna z realnych nagrod od Frau @Femme Mystere podczas Oktoberfest czy jakiegoś innego wydarzenia podczas naszcyh wspólnych edelweisskich zabaw. Było świetne, ale co polskie to polskie. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lipca 2024, 21:27 Miło mnie słyszeć, że Grodziskie kojarzy się ze mna, a nie z sarmackim księciem. Przypadek, nie sądzę. ;)

A tak poważnie, to Edelweiss Hefetruss to rownież "legendarne" piwko mikronacyjne. To była jedna z realnych nagrod od Frau @Femme Mystere podczas Oktoberfest czy jakiegoś innego wydarzenia podczas naszcyh wspólnych edelweisskich zabaw. Było świetne, ale co polskie to polskie. :)
Ja mam nadzieję, że w tym roku uda się na Zjazd przywieźć coś jasielskiego, jakiegoś Jasiela, Golesza a może się uda kupić piwo z Browaru Jasło, nie ma co... ale w naszym Osieku Jasło też jest perełką, wiec...
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Piwski Sroczyński pisze: 13 lipca 2024, 20:58
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lipca 2024, 21:27 Miło mnie słyszeć, że Grodziskie kojarzy się ze mna, a nie z sarmackim księciem. Przypadek, nie sądzę. ;)

Ja mam nadzieję, że w tym roku uda się na Zjazd przywieźć coś jasielskiego, jakiegoś Jasiela, Golesza a może się uda kupić piwo z Browaru Jasło, nie ma co... ale w naszym Osieku Jasło też jest perełką, wiec...
Alkoholu nie zabraknie. To jest pewne. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

Izydor 2.0 już jest! Co nowego? Z czym to się je?

Drodzy nasi parafianie i sympatycy Kościoła Powszechnego!
Już jutro rozpoczyna się grudzień, czas kiedy wyczekiwać, poza Bożym Narodzeniem zwykliśmy także prezentów. W tym roku jednak Mikołaj postanowił podrzucić co nie co troszkę wcześniej. Mam dziś zaszczyt zaprezentować Wam IZYDORA w wersji 2.0.

W systemie pojawiły się między innymi:
1. SYSTEM PRASOWY, wraz z wypłatami kaski
2. Rozbudowane panele moderatorskie, wraz z systemem uprawnień
3. Nowe panele instytucji, regionów i państw
4. Dzienniki praw
5. Strona główna
6. System podatkowy (do końca roku macie wolniznę 🙂)
7. Nowy system lokalizacji użytkowników i instytucji
8. Kalendarium historyczne
9. Masa drobnych usprawnień
A niewykluczone, że jeszcze sporo rzeczy większych niż drobne, o których najzwyczajniej w świecie zapomniałem wspomnieć.

Jeśli jesteście systemowymi właścicielami instytucji, to możecie spokojnie przetestować swoje nowe zabawki... a jeśli nie, to nową instytucję też bez problemu będziecie mogli zarejestrować z poziomu panelu moderatorskiego.

Miejcie jednak na uwadze, że instytucje można rejestrować tylko w określonych jednostkach regionalnych - jeśli w systemie wciąż nie ma waszej mikronacji, albo właściwych regionów - zwróćcie się do swoich władz, nasz zespół z ochotą doda je do systemu, wraz z odpowiednimi uprawnieniami moderatorskimi dla kogo trzeba.

Zachęcam do pisania i polubiania artykułów prasowych - zuboży to nieco Skarb Państwa, ale ruszy zasoby tam gdzie zaangażowanie w naszą wspólną zabawę.

Jeśli będziecie mieli jakieś pytania, to zapraszam do kontaktu przez serwer Cives, albo prywatnie przez mojego discorda (namiary znajdziecie w profilu). Mile widziane jest też zgłaszanie błędów, niedoróbek i innych pomysłów racjonalizatorskich.

Powodzenia w odkrywaniu możliwości Izydora 2.0
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ambasada Najjaśniejszego Arcybiskupstwa Miasta Osiek i Jego Okręgu”