No to niech będzie i "Piotrusiowe Cudeńko". Dalej bo suszy,Piotr Romanow pisze: ↑31 sierpnia 2023, 11:19 Z Nan Di? Lokalnego Peterhoffika bym miał, ale zanim doleci to trochę minie.![]()
Alexanderplatz 4
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Alexanderplatz 4
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Oberhaupt, czy do opisu budynku można by było wkleić opis rodu? Chciałbym oficjalnie też zarejestrować ród tutaj w Edelweiss i używać herbu jako ten znaczek co posiada każdy ród.
https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?t=34
Oczywiście jeśli to nie problem. Zdjęcie moje też na lokalne bym wymienił.
Oczywiście jeśli to nie problem. Zdjęcie moje też na lokalne bym wymienił.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Absolutnie nie widzę problemu! Można i ród i zdjęcia.Piotr Romanow pisze: ↑04 września 2023, 11:21 Herr Oberhaupt, czy do opisu budynku można by było wkleić opis rodu? Chciałbym oficjalnie też zarejestrować ród tutaj w Edelweiss i używać herbu jako ten znaczek co posiada każdy ród.
Oczywiście jeśli to nie problem. Zdjęcie moje też na lokalne bym wymienił.![]()
EDIT: Mam już utworzone niezbędne podstawy systemowe, tylko małe pytanko, to jest gryf w środku tarczy?
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Genau, gryf z tarczy. Mój syn też go posiada w swoim i mam nadzieje, że następni członkowie rodu też będą go używać. 
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzięki za wyjaśnienie.Piotr Romanow pisze: ↑04 września 2023, 12:51 Genau, gryf z tarczy. Mój syn też go posiada w swoim i mam nadzieje, że następni członkowie rodu też będą go używać.![]()
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zapowiadał się kolejny zimowy wieczór, w którym to Romanow postanowił opuścić Wieczne Miasto i przybyć do swojego dworku w Kotlinie, żeby móc usiąść w zaciszu i rozkoszować się chwilą wolnego od swoich cesarskich obowiązków.
Tak jak zawsze zasiadł przed kominkiem, rozpalił trochę drewna żeby rozkoszować się chwilą wytchnienia, którą daje mu właśnie to miejsce. Następnie ściągnął swój oficjalny strój, założył szlafrok i skierował się do piwniczki żeby wziąć jedno piwo z Peterhoffu.
Gdy tylko zasiadł w fotelu i nalał piwa do kufla, spojrzał za okno i wyrzekł: Nie spodziewałem się, że jeszcze posiedzę w spokoju we własnym domu. Następnie chwycił za kawałek papieru, wziął do ręki pióro i rozpoczął pisać różne wywody dotyczące w głównej mierze swoich wizji zarówno politycznych jak i militarnych. W między czasie palił papierosa za papierosem, jednocześnie przygryzając wargi starannie myśląc, gdy spisywał swoje przemyślenia.
Tak jak zawsze zasiadł przed kominkiem, rozpalił trochę drewna żeby rozkoszować się chwilą wytchnienia, którą daje mu właśnie to miejsce. Następnie ściągnął swój oficjalny strój, założył szlafrok i skierował się do piwniczki żeby wziąć jedno piwo z Peterhoffu.

Gdy tylko zasiadł w fotelu i nalał piwa do kufla, spojrzał za okno i wyrzekł: Nie spodziewałem się, że jeszcze posiedzę w spokoju we własnym domu. Następnie chwycił za kawałek papieru, wziął do ręki pióro i rozpoczął pisać różne wywody dotyczące w głównej mierze swoich wizji zarówno politycznych jak i militarnych. W między czasie palił papierosa za papierosem, jednocześnie przygryzając wargi starannie myśląc, gdy spisywał swoje przemyślenia.
Václav spokojnie dotarł pod wyznaczony adres odrazu zauważył że to posiadłość Romanova. Václav niósł paczkę ostrożnie, trzymając ją oburącz, jakby jej zawartość wymagała szczególnej uwagi. Przezroczysty celofan cicho szeleścił przy każdym jego kroku, a wstęga przewiązana wokół całości trzymała wszystko pewnie na swoim miejscu. Droga przez Grünerwald była spokojna; zimowe powietrze było chłodne, a okolica Alexanderplatz zdawała się cicha i uporządkowana.
Gdy dotarł pod drzwi i zatrzymał się na moment przed wejściem. Klasyczna bryła budynku wpisywała się naturalnie w otoczenie, sprawiając wrażenie solidnej i godnej. Václav poprawił uchwyt paczki i upewnił się, że wstęga nie poluzowała się po drodze. To miała być dostawa do rąk własnych, bez pośpiechu i zbędnych słów. Zapukał delikatnie mówiąc.
- Szanowny Herr @Peetri Romanaav specjalny podarunek dla Pana od Herr Vratislava Vondráčká.
Gdy dotarł pod drzwi i zatrzymał się na moment przed wejściem. Klasyczna bryła budynku wpisywała się naturalnie w otoczenie, sprawiając wrażenie solidnej i godnej. Václav poprawił uchwyt paczki i upewnił się, że wstęga nie poluzowała się po drodze. To miała być dostawa do rąk własnych, bez pośpiechu i zbędnych słów. Zapukał delikatnie mówiąc.
- Szanowny Herr @Peetri Romanaav specjalny podarunek dla Pana od Herr Vratislava Vondráčká.

- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Peter był w tym momencie w odległym Imperium Nandyjskim. Od dawna nie miał okazji zaglądać do swojego małego domku pośród mieszkańców Kotliny Edelweiss. Jeden z jego służby będący na miejscu usłyszał pukanie do drzwi i zauważył w wizjerze Vratislava.
Morgen Herr Vondratschek! Was ist passieren? Herr Romanow znajduje się w Nan Di. Jak mogę pomóc?
Morgen Herr Vondratschek! Was ist passieren? Herr Romanow znajduje się w Nan Di. Jak mogę pomóc?
Václav delikatnie się uśmiecha i spojrzał na drugiego mężczyznę, podając mu paczkę.Peetri Romanaav pisze: ↑11 grudnia 2025, 09:59 Peter był w tym momencie w odległym Imperium Nandyjskim. Od dawna nie miał okazji zaglądać do swojego małego domku pośród mieszkańców Kotliny Edelweiss. Jeden z jego służby będący na miejscu usłyszał pukanie do drzwi i zauważył w wizjerze Vratislava.
– Jeśli Pan by mógł, to niech ta paczka trafi w ręce samego Herr @Peetri Romanaav, ponieważ Herr Vratislav ma nadzieje, że paczka jak najszybciej trafi w ręce właściciela, bo z tego, co sam widziałem to Herr Vratislav bardzo się postarał. Proszę mi zaufać oraz niech Herr Peter odpowie szybko. Dobrze to wszystko życzę miłego dnia!
Václav wychodzi z terenu posiadłości i rusza w powrotną drogę do stolicy do Vratislava.