Wolkenbad - Östersund 1926

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wolkenbad - Östersund 1926

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2026, 11:26 I co, że niby wygrałem??? :R
Potrzebujemy więcej edlowych emoji, łapka w grę łapka w dół itd. Teraz by się przydała żeby dać łapeczkę w górę.

Teraz to ja się na poważnie zastanawiam nad sensem tego biatlonu. Jeszcze muszę stwierdzić że w narty mam znacznie większe chęci się ścigać i nie zaprzeczę że ten biatlon to robię tak dla zasady niżeli żeby się starać. Jak się uda to się uda a jak nie to trudno. Gdzie w nartach faktycznie potrafię trzy dni wieczorami w to ciupać żeby wygrać.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2026, 12:55
Potrzebujemy więcej edlowych emoji, łapka w grę łapka w dół itd. Teraz by się przydała żeby dać łapeczkę w górę.

Teraz to ja się na poważnie zastanawiam nad sensem tego biatlonu. Jeszcze muszę stwierdzić że w narty mam znacznie większe chęci się ścigać i nie zaprzeczę że ten biatlon to robię tak dla zasady niżeli żeby się starać. Jak się uda to się uda a jak nie to trudno. Gdzie w nartach faktycznie potrafię trzy dni wieczorami w to ciupać żeby wygrać.
Mam podobnie. Jeszcze jak było na 5-ciu to się bardziej chciało w tego biathlona. Prosiłbym jednak o dogranie tego sezonu i w przyszłym roku, jak nie wróci do nas @Gaetano Kohlmeise to zwyczajnie zrezygnujemy. Promocja też leży i kwiczy, bo ja po prostu nie mogę wrzucać przez cały miesiac przypomnień na każde forum (rajd, zjazdy, MUP i biathlon), bo by mnie powieszono. XD A już pomijam dostępność czasową. 8-)

Pogadam z @Sheldon Anszlus Robingren i postaram się to wdrożyć najszybciej jak się da.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Zawody w dniu 2 lutego zostały odwołane z powodu "silnych opadów śniegu".
(może faktycznie nie ma sensu dwa razy biathlonu...)

Obrazek
SPORTSEITE
TALMEISTERSCHAFTEN IM BIATHLON
Wolkenbad - Östersund 1926

data: 31 I - 1 II 1926 roku

oryginalna trasa: Östersund
rodzaj zawodów: Sprint
długość trasy: 10 km

Aktualna klasyfikacja:

1. Obrazek H.W.Grüner - 5:10.6
2. Obrazek A.F.de Espada - 5:11.3
3. Obrazek P.Van Der Gibson - 5:18.6

- - - - - - - - -

Aktualna klasyfikacja Talmeisterschaften im Biathlon
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 02 lutego 2026, 13:09
Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 lutego 2026, 12:55

Mam podobnie. Jeszcze jak było na 5-ciu to się bardziej chciało w tego biathlona. Prosiłbym jednak o dogranie tego sezonu i w przyszłym roku, jak nie wróci do nas @Gaetano Kohlmeise to zwyczajnie zrezygnujemy. Promocja też leży i kwiczy, bo ja po prostu nie mogę wrzucać przez cały miesiac przypomnień na każde forum (rajd, zjazdy, MUP i biathlon), bo by mnie powieszono. XD A już pomijam dostępność czasową. 8-)
Nie był to co prawda jakikolwiek zarzut a raczej stwierdzenie faktu. Jeszcze w zeszłym roku miałem chęci a może raczej powód do regularnych startów w postaci @Gaetano Kohlmeise a teraz panowie wybaczcie dość ostre stwierdzenie ale... (jak by to ująć żeby nie wyjść na aroganckiego buca) nie czuję już takie presji na rywalizację a nie ważne co powiecie rywalizacja napędza nam takie aktywności czy to biatlon, piłka kopana czy rajdy.
Trochę inaczej jest w nartach gdzie raz że jest to dla mnie jakaś frajda to również czasami muszę się delikatnie spocić aby pobić jednego czy drugiego uczestnika.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Nie no, doskonale rozumiem. Mnie też jakoś się za bardzo nie chce jak nas startuje trzech. Te 4-5 osób to pwoinno być minimum, tym bardziej, że gra nie ma wielkich wymagań. No, ale moze się przejadło. Zobaczymy. na rzie mamy do rozegrania jeszcze jedne zawody, ale to na spokojnie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Sezon dokończmy, a później zastanowimy się co dalej. Może jednak organizacja wieloetapowych wydarzeń sportowych sprawdza się tylko w przypadku RMAW, a cała reszta powinna skupić się na jednorazowych zawodach. Tak jak skoki w Sarmacji są 2-3 razy w roku i wystarczy. Może po prostu mniej znaczy lepiej. Mniej zawodów, ale za to bardziej zróżnicowane, tzn. inne sporty, gry, zabawy itp.
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pavel van der Gibson pisze: 03 lutego 2026, 10:25 Sezon dokończmy, a później zastanowimy się co dalej. Może jednak organizacja wieloetapowych wydarzeń sportowych sprawdza się tylko w przypadku RMAW, a cała reszta powinna skupić się na jednorazowych zawodach. Tak jak skoki w Sarmacji są 2-3 razy w roku i wystarczy. Może po prostu mniej znaczy lepiej. Mniej zawodów, ale za to bardziej zróżnicowane, tzn. inne sporty, gry, zabawy itp.
Niby tak, ale to jednak sezonowość dyscypliny wskazuje, że powinna odbywać się w okresie zimowym. Teraz już wiemy, że biathlonu nie musi być 5, a wystarczą pewnie ze 3. Najlepiej i tak jakby odbywaly się online, bo to jednak zupełnie inna rywalizacja.
Co do zjazdu, to chyba wszyscy jesteśmy zgodni, że to jest o niebo bardziej grywalne, nawet w pojedynkę.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 04 lutego 2026, 08:58
Pavel van der Gibson pisze: 03 lutego 2026, 10:25 Sezon dokończmy, a później zastanowimy się co dalej. Może jednak organizacja wieloetapowych wydarzeń sportowych sprawdza się tylko w przypadku RMAW, a cała reszta powinna skupić się na jednorazowych zawodach. Tak jak skoki w Sarmacji są 2-3 razy w roku i wystarczy. Może po prostu mniej znaczy lepiej. Mniej zawodów, ale za to bardziej zróżnicowane, tzn. inne sporty, gry, zabawy itp.
Niby tak, ale to jednak sezonowość dyscypliny wskazuje, że powinna odbywać się w okresie zimowym. Teraz już wiemy, że biathlonu nie musi być 5, a wystarczą pewnie ze 3. Najlepiej i tak jakby odbywaly się online, bo to jednak zupełnie inna rywalizacja.
W sumie, gdybyśmy biatlon obkroili do 3 zawodów zamiast 5 to można by się na stałe przerzucić na wersję 2026.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 04 lutego 2026, 12:22
Heinz-Werner Grüner pisze: 04 lutego 2026, 08:58
W sumie, gdybyśmy biatlon obkroili do 3 zawodów zamiast 5 to można by się na stałe przerzucić na wersję 2026.
Na stałe... a w przyszlym roku zrobią nową wersję. ;p
Natomiast, tak kolejny sezon jedziemy w wersji 2026. Tu się zgodzę. I te 3 wydają się optymalne.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

A jest może jakaś apka do grania na Igrzyska teraz?
Może by był jakiś powiew świeżości :D
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sezon 1925/1926”