Obawiam się że nowa wersja wyglądałaby tak, że to Hit Lipa by wyrywała pielęgniarki a Hawkeya walczył z Traperem o względy BurnsaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 marca 2026, 08:33Przydałaby się nowa odświeżona wersja MASH! W roli głównej Pratt, Offerman, Black.Rumburak Jokerman pisze: ↑08 marca 2026, 23:01Może i robię MOCNE nawiązanie do M*A*S*H, ale na pewno nie do Chyłki...
perły przed wieprze![]()
Edelweiss 1943
- Rumburak Jokerman • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: Edelweiss 1943
(-) Rumburak Jokerman
Kubański pisarz eseista, pan od brzydkich komiksów
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dobrnąłem do końca. Super odcinek i to "Heisse Lippien!" , no świetne, tak pasuje do Ciebie i w ogóle do tehj historii.
BTW. Kiedy na świat przyjdzie jakaś pociecha? Dopiero na wiosnę?
BTW. Kiedy na świat przyjdzie jakaś pociecha? Dopiero na wiosnę?
-
ODZNACZENIA
Jakoś tak. Pierwszy raz gram na tym modzie 365 dni i nie wiem jak to tam wyjdzie. Parę błędów już po drodze było. Pory roku na przykład wariują. Oby ciąże nie zwariowały
(-) Rumburak Jokerman
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Napiszę tak. Odwalasz tym rokiem 1943 kawał dobrej roboty. Troszkę mnie zainspirowałeś, ruszyło to moje sumienie. Nie obiecuje jednak, że coś z tego bedzie, ale Kanzelpass gdzieś na mapach będę musiał osadzić. 
-
ODZNACZENIA
"Gdzieś" to jest w Tango 1 - czy bliżej Edelweis czy Slawonii to już nie wiem, bo aż tak nie wnikałem czym to tango jestHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 marca 2026, 21:41 Napiszę tak. Odwalasz tym rokiem 1943 kawał dobrej roboty. Troszkę mnie zainspirowałeś, ruszyło to moje sumienie. Nie obiecuje jednak, że coś z tego bedzie, ale Kanzelpass gdzieś na mapach będę musiał osadzić.![]()
(-) Rumburak Jokerman
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W sumie to z Ludwikiem do teraz chyba nie ustaliliśmy na 100% czy Tango 1 to będzie Slawonia czy obszar tego Heliopolis. Ja już przynajmniej nie pamiętam. Edelweiss tego nie chce. Nie chciało przynajmniej kiedyś.Rumburak Jokerman pisze: ↑09 marca 2026, 21:45"Gdzieś" to jest w Tango 1 - czy bliżej Edelweis czy Slawonii to już nie wiem, bo aż tak nie wnikałem czym to tango jestHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 marca 2026, 21:41 Napiszę tak. Odwalasz tym rokiem 1943 kawał dobrej roboty. Troszkę mnie zainspirowałeś, ruszyło to moje sumienie. Nie obiecuje jednak, że coś z tego bedzie, ale Kanzelpass gdzieś na mapach będę musiał osadzić.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dzisiaj idąc z psem na spacer wpadłem na zupełnie i nikomu niepotrzebny pomysł. Powstanie wieś/osada/przejście graniczne we wschodniej części Edelweiss, dokładnie tam gdzie kończy sięnasza granica, a zaczyna "legendarne" Tango1. I zgadnijcie jak się będzie nazywać? 
Oczywiście!
Oczywiście!
Feldlazarett Kanzelpass
-
ODZNACZENIA
A na środku stanie posąg Heisse LippienHeinz-Werner Grüner pisze: ↑10 marca 2026, 09:22 Dzisiaj idąc z psem na spacer wpadłem na zupełnie i nikomu niepotrzebny pomysł. Powstanie wieś/osada/przejście graniczne we wschodniej części Edelweiss, dokładnie tam gdzie kończy sięnasza granica, a zaczyna "legendarne" Tango1. I zgadnijcie jak się będzie nazywać?
Oczywiście!
Feldlazarett Kanzelpass
(-) Rumburak Jokerman
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak najbardziej! To wspaniały pomysł!Rumburak Jokerman pisze: ↑10 marca 2026, 19:30A na środku stanie posąg Heisse LippienHeinz-Werner Grüner pisze: ↑10 marca 2026, 09:22 Dzisiaj idąc z psem na spacer wpadłem na zupełnie i nikomu niepotrzebny pomysł. Powstanie wieś/osada/przejście graniczne we wschodniej części Edelweiss, dokładnie tam gdzie kończy sięnasza granica, a zaczyna "legendarne" Tango1. I zgadnijcie jak się będzie nazywać?
Oczywiście!
Feldlazarett Kanzelpass
-
ODZNACZENIA
Projekt już jestHeinz-Werner Grüner pisze: ↑10 marca 2026, 21:39Jak najbardziej! To wspaniały pomysł!Rumburak Jokerman pisze: ↑10 marca 2026, 19:30A na środku stanie posąg Heisse LippienHeinz-Werner Grüner pisze: ↑10 marca 2026, 09:22 Dzisiaj idąc z psem na spacer wpadłem na zupełnie i nikomu niepotrzebny pomysł. Powstanie wieś/osada/przejście graniczne we wschodniej części Edelweiss, dokładnie tam gdzie kończy sięnasza granica, a zaczyna "legendarne" Tango1. I zgadnijcie jak się będzie nazywać?
Oczywiście!
Feldlazarett Kanzelpass
(-) Rumburak Jokerman