Książę Persji nadaje!
- karol flibustier
-
ODZNACZENIA
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Książę Persji nadaje!
6,94 za ropę???karol flibustier pisze: ↑24 marca 2026, 18:55 W biednym Kociewskim miasteczku tylko 6.94, no ale tu bida, asch piszczy!
- karol flibustier
-
ODZNACZENIA
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chciałbym zapłacić poniżej ośmiu...
Może się uda. Coś mają debatować "na dniach". Oczywiście wierzę w to, ze się uda coś z cenami obniżyć.
- karol flibustier
-
ODZNACZENIA
C, czy jak to tam sie zwie w Gręblinie przy trasie 91 miała po 7,99, a to od tczewa jakieś 10-12 kilometrów
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No my na wschodzie mamy drożej. Szkoda.karol flibustier pisze: ↑24 marca 2026, 21:48 C, czy jak to tam sie zwie w Gręblinie przy trasie 91 miała po 7,99, a to od tczewa jakieś 10-12 kilometrów
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
180 milionów złoty polskich, codziennie, kosztuje użytkowników polskich dróg podwyżka paliwa.
No ale taka jest cenna bycia koniem pociągowym w amerykansko-izraelsko-ukrainskim rydwanie zwycięstwa.
No i jeszcze to, że po zakończonej wojnie nasz gospodarz wątku, w końcu weźmie ukochaną w ramiona.
Wnukom będziemy przy kominku, w długie zimowe wieczory, o tym opowiadać.
Na nadchodzące święta Zmartywstania Pańskie życzę spokoju ducha, niskich cen paliw i radosnego, aczkolwiek, drogie świętowania.
No ale taka jest cenna bycia koniem pociągowym w amerykansko-izraelsko-ukrainskim rydwanie zwycięstwa.
No i jeszcze to, że po zakończonej wojnie nasz gospodarz wątku, w końcu weźmie ukochaną w ramiona.
Na nadchodzące święta Zmartywstania Pańskie życzę spokoju ducha, niskich cen paliw i radosnego, aczkolwiek, drogie świętowania.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Miło widzieć Starego Pierdołę w formie!Targersdorf Borisz pisze: ↑25 marca 2026, 08:13 180 milionów złoty polskich, codziennie, kosztuje użytkowników polskich dróg podwyżka paliwa.
To jest najmniejszy problem... tak naprawdę to nie są duże kwoty dla przeciętnego użytkownika samochodu, bo ile taki tankuje miesięcznie? 100 litrów?Targersdorf Borisz pisze: ↑25 marca 2026, 08:13 180 milionów złoty polskich, codziennie, kosztuje użytkowników polskich dróg podwyżka paliwa.
Problemem prawdziwym jest wpływ zwiększonych koszów transportu na ceny w zasadzie wszystkiego, bo w jakiej działalności gospodarczej gdzieś na jakimś etapie nie występuje transport?
A to akurat jest bez znaczenia... jaki mamy do tego stosunek itd. Ropa ogólnie poszła do góry na światowym rynku i tyle...Targersdorf Borisz pisze: ↑25 marca 2026, 08:13 No ale taka jest cenna bycia koniem pociągowym w amerykansko-izraelsko-ukrainskim rydwanie zwycięstwa.
Ostatnie tankowanie benzyny E98 u mnie to było 7,99 zł/litr.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 marca 2026, 21:27 A paliwo już bije rekordy - dziś ON u mnie 8,19 i 8,59, zależy czy stacja "markowa" czy nie.
Musiałem renegocjować stawkę zwrotu za dojazdy do miejsca pracy... też dla podległych pracowników. Jak to się dłużej utrzyma to oczywiście "zapłacą" klienci firmy... i tak się ta "spirala" będzie nakręcała.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nio własnie o tym piszę. To jest "przerażające". Mnie jeszcze, powtarzam jeszcze na to stać, ale nie uśmiecha mi się wlewać do baku za 250 zeta i nie mieć nawet pełnego. Pomijam już to, że niektórzy wlewają za 500. Każdy ma swoje przyzwyczajenia.Ronon Dex pisze: ↑26 marca 2026, 07:03To jest najmniejszy problem... tak naprawdę to nie są duże kwoty dla przeciętnego użytkownika samochodu, bo ile taki tankuje miesięcznie? 100 litrów?Targersdorf Borisz pisze: ↑25 marca 2026, 08:13 180 milionów złoty polskich, codziennie, kosztuje użytkowników polskich dróg podwyżka paliwa.
Problemem prawdziwym jest wpływ zwiększonych koszów transportu na ceny w zasadzie wszystkiego, bo w jakiej działalności gospodarczej gdzieś na jakimś etapie nie występuje transport?
A to akurat jest bez znaczenia... jaki mamy do tego stosunek itd. Ropa ogólnie poszła do góry na światowym rynku i tyle...Targersdorf Borisz pisze: ↑25 marca 2026, 08:13 No ale taka jest cenna bycia koniem pociągowym w amerykansko-izraelsko-ukrainskim rydwanie zwycięstwa.
Ostatnie tankowanie benzyny E98 u mnie to było 7,99 zł/litr.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 marca 2026, 21:27 A paliwo już bije rekordy - dziś ON u mnie 8,19 i 8,59, zależy czy stacja "markowa" czy nie.
Musiałem renegocjować stawkę zwrotu za dojazdy do miejsca pracy... też dla podległych pracowników. Jak to się dłużej utrzyma to oczywiście "zapłacą" klienci firmy... i tak się ta "spirala" będzie nakręcała.