Co się tutaj robi?

Szanowny przybyszu, jeśli dotarłeś do rogatki to znaczy, że włożyłeś wiele trudu by ujrzeć całe piekno górskiej krainy. To jednak musi jeszcze chwilę poczekać - jesteś zapewne zmęczony podróżą. Spocznij więc na przydrożnym kamieniu, a następnie przekazując dokumenty straży granicznej opowiedz coś o sobie... i dowiedz się więcej o samym Edelweiss.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Co się tutaj robi?

Post autor: Damiano Robingren »

W sumie to muszę nabić posty do obywatelstwa i zależy mi na aktywności w Edelweiss, mimo że piszę tutaj kilka lat to do dzisiaj w sumie nie wiem co tutaj się tak w zasadzie robi XD Może jest jakaś robota albo coś? Może gdzieś się przydam?
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Co się tutaj robi?

Post autor: Femme Mystere »

Jeśli o mnie chodzi, mogę zaproponować pracę w SLB przy zbiorach szparagów. :D
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Śmiem twierdzić, że nic lepszego niż te szparagi nie wymyślimy. XD

A tak poważnie, no to lada chwila ruszymy pewnie z EWA (EdelNASA), to chyba dobry zalążek by zaistnieć.
Warto także postarać się o jakieś lokum. Z racji ilości postów śmiało może starać się Szanowny o własną willową parcelę. W naszym, edelweisskim wypadku to takie miejsce "wypadowe" dla zbiorów prywatnych, gdzie każdy bardziej zasłużony obywatel i mieszkaniec może mieć fabularny domek.

Jesli chodzi o funkcje publiczne, to nie wiem czy interesuje Szanownego bardziej służba w urzędowym fraku czy jednak kitel naukowca?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

@Heinz-Werner Grüner dobrze płacę! Mogę zapewnić bilet miesięczny na kolei, jeśli trzeba dojechać.

Co do lokum, to możemy ewentualnie zapewnić jakieś lokum pracownicze w Grünerwaldzie przy głównej siedzibie EWA. Coś w tym stylu:

Zgodnie z realiami epoki. Obok rozłożyli się bialeńscy cyganie, ale dogadalibyście się.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 15 kwietnia 2026, 10:00 @Heinz-Werner Grüner dobrze płacę! Mogę zapewnić bilet miesięczny na kolei, jeśli trzeba dojechać.

Co do lokum, to możemy ewentualnie zapewnić jakieś lokum pracownicze w Grünerwaldzie przy głównej siedzibie EWA. Coś w tym stylu:

Zgodnie z realiami epoki. Obok rozłożyli się bialeńscy cyganie, ale dogadalibyście się.
Nawet barwy wskazują, że to Bialeńczycy! I od kiedy oni u nas siedzą ja się pyttam! Dlaczego nic nie wiem!? A kamieniołomy stoją odłogiem. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rogatka graniczna - Powitania”