Działalność departamentu

W tym miejscu wszyscy dyplomaci zagraniczni mogą składac prośby, wnioski, zażalenia i inne nie cierpiące zwłoki zapytania.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Działalność departamentu

Post autor: Joachim Cargalho »

Obrazek

Niniejszy temat, to tablica informacyjna dotycząca działalności departamentu dyplomatycznego.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Działalność departamentu

Z okazji otwarcia ambasady Edelweiss na ziemiach Królestwa Skarlandu, przesłano tam notę dyplomatyczną.
Obrazek

Nota Dyplomatyczna
ws. otwarcia Ambasady

@Wasza Królewska Mość,
Mieszkańcy Królestwa Skarlandu,

z radością przyjąłem wiadomość o otwarciu Ambasady Kotliny Edelweiss na ziemiach Skarlandu! Wierzę, że jest to początek naszej stałej współpracy, o którą osobiście zabiegałem w czasie przygotowań do wymiany podpisów pod ustaleniami traktatowymi. Wierzę również, iż współpraca nie będzie opierała się jedynie na dyplomatycznej kurtuazji, ale przerodzi się w dużo bardziej jakościowe wydarzenia, które ubogacą nasze Narody!

Jedność wśród mikronacji jest ważnym elementem egzystencji całego naszego społeczeństwa, dlatego też jestem przekonany, że razem zrobimy wszystko, aby kultywować najpiękniejsze elementy współistnienia takie jak empatia i wzajemne zrozumienie!

Otrzymałem informację, że Oberhaupt pod moją nieobecność przekazał swojemu Dziedzicowi list do Jego Królewskiej Mości Norberta z mianowaniem @Leszka Ebe-Grünera na stanowisko Ambasadora i prośbą o udzielenie agreementu. Jestem przekonany, że jako przedstawiciel Edli, będzie on niezwykle uważny, aby jak najlepiej zadbać o spójność przekazu najważniejszych informacji i komentarzy o wydarzeniach mikroświatowych.

Z oberhauptowskim błogosławieństwem
Joachim Cargalho
SZEF DEPARTAMENTU DYPLOMATYCZNEGO
ObrazekObrazek

Stadt Edelwiess, 7 października 1925 r.
Obrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Z powodu odwołania mnie z funkcji Ambasadora w Księstwie Sarmacji, przesłałem tam ostatnią moją notę dyplomatyczną.
Obrazek

Kochani @Księżno Fatimo i@Książę Arkadiuszu Maksymilianie!
Kochani Sarmaci!

Po kilku latach naszej owocnej współpracy, nadszedł - pewnie wyczekiwany przez wielu - moment, gdy zostałem odwołany z funkcji Ambasadora Edelweiss w Waszym Księstwie!

Moje posłannictwo było naznaczone wieloma wątkami, które przeplatały nasze historie i prowadziły do wielu interakcji. Z wielką radością wspominam prowadzone relacje z @Księżną Fatimą, a jeszcze większa nostalgia dotyka mnie na wspomnienie aktywności z jej Małżonkiem - @Księciem Arkadiuszem Maksymilianem.

Oberhauptowskie błogosławieństwo dla moich poczynań dawało mi mandat do tworzenia więzi, które wielokrotnie były poddawane próbom. Doceniam, że działalność Edli nigdy nie pozostawała obojętna Sarmatom, którzy wielokrotnie angażowali się w tematy kreowane w Kotlinie. Cieszy mnie również, iż poczynania departamentu dyplomatycznego poprawiały również relacje pomiędzy Księciem a Oberhauptem. Gdy ten drugi bywał daleko w górach, pierwszy zawsze znalazł sposób, by się z nim jakkolwiek skontaktować i zapytać o samopoczucie.
Wszystkie te elementy sprawiały, iż praca dla naszego wspólnego dobra była dla mnie czystą przyjemnością!

Pragnę jednak pozostawić przeświadczenie, że mimo różnego odbioru dyplomatycznych poczynań, troska o nasze relacje i wzajemne aktywowanie, była najważniejszym elementem mojej działalności! Głęboko więc wierzę, że cel ten został przeze mnie osiągnięty.

Dziś oddaję klucze mojemu następcy i wierzę, że ta dobra passa współpracy będzie kontynuowana.

Tymczasem...
bez oberhauptowskiego błogosławieństwa
(-) Joachim Cargalho
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Herr @Joachim Cargalho okres Pańskiej służby dyplomatycznej w Sarmacji zakończył się nie z powodu braku zaufania, to wie Szanowny doskonale, że nadwyraz cieżko jest stracić w moich oczach, ale z chęci wprowadzenia ożywienia dyplomatycznego.
Pańska działalność na arenie międzynarodowej przyniosła wiele razy nam, obywatelom Kotliny Edelweiss, niemały rozgłos. Dziś już nikt nie pamięta negatywnych chwil, tylko te pozytywne i na nich się chciałbym oprzeć.
Serdecznie Panu dziękuje za realizowanie swoich założeń współpracy, to wyjątkowe kiedy możemy w pełni zaufać dyplomacie nie bacząc czy to docelowo przyniesie hańbę czy nie. W Pańskim przypadku każdorazowo była duma za sposób realizacji i konsekwentne wspieranie Centrali. Chylę nisko czoła, w końcu nadal jest także Szanowny Szefem Departamentu Dyplomatycznego, ale w obliczu pańskich podróży ku górskim krainom należy odciążyć Szanownego Pana z przykrych obowiązków "bywania po drugiej stronie ekranu". Zapraszam serdecznie i mam nadzieję, że nastąpi to już niedługo, do dalszej współpracy, nie tylko na drodze urzędnika państwowego, ale przede wszyskim jako Edla.
Jeszcze raz dziękuje za wszystko - współpraca z Szanownym Panem Ambasadorem to czysta przyjmność.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Dyplomatyczny”