Supraphon

Prahburg nie narodził się z planu, ani rozkazu. Jego początek był konsekwencją zmęczenia, tęsknoty i wyboru. W 1921 roku, gdy część żołnierzy czeskich i słowackich powracających z długiej, wyczerpującej kampanii „Langskip” wędrowała po Kotlinie Edelweiss, wielu z nich nie chciało już iść dalej. Za sobą mieli miesiące marszu przez pustkowia i niepewność, przed sobą powrót do świata, który dla niektórych przestał być domem. To właśnie oni jako pierwsi zdecydowali się zostać.
Mimo wszystko dopiero w marcu 1926 roku zdecydowali się zdubować miasteczko.
Regulamin forum
Obrazek

- PRAHBURG - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 14 300
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Supraphon

Post autor: Mandaryna »

Dnia dzisiejszego wytwórnia muzyczna Supraphon w Prahburgu i Stadt Edelwiess wydaje pierwszy singiel ze swojego lwiego futerka. Wytwórnia prezentuje singiel @Mandaryna wraz z udziałem @Heinz-Werner Grüner. Piosenki zostały wykonane dnia 3 Maja na przepięknym Wolkenballu, który zorganizowała @Isabella M. Neumann-Swann z okazji dni Wolkenbad. Płyta są sprzedawane w dwóch wersjach językowych czeskiej i edelwiesskiej (niemieckiej). Koszt jednej płyty wynosi 7Қ. Po zakupie płytą będzie wysłana! (Zależy jak, komu pasuje, czy na pv discord lub pv forum). Tak że wytwórnia życzy całej Kotlinie Edelwiess przyjemnego słuchania! :)

(Płyta jest interaktywna na swój sposób. A jeśli szanowni moi zakupicie płytę, to wasze środki będą przeznaczone do rozbudowy i rozwoju wytwórni na większy rozgłos!)(Jeśli wystąpią problemy to proszę się kontaktować) (Po zakupie proszę się ze mną kontaktować!) (PS. Proszę docenić moje starania będę wdzięczny! :) ).

Wersja Czeska:
Obrazek
Obrazek
Vratislav Vondráček / Heinz-Werner Grüner - Ich bin verliebt /Baby es regnet doch - Vinyl CZ za 7 Қ

Wersja Edelwiesska:
Obrazek
Obrazek
Vratislav Vondráček / Heinz-Werner Grüner - Ich bin verliebt /Baby es regnet doch - Vinyl DE za 7 Қ
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Supraphon

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

A co tam, niech będę stratny od razu zakupiłem obie wersje!

Musisz to nagłośnić! Rzadko możliwość posłuchania jak śpiewam. :)

p.s. Fajnie jakbyś pod te obrazki podpiął możliwość wysłuchania, bo nawet ja nie wiem gdzie szukać od razu. :P
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 maja 2026, 20:50 A co tam, niech będę stratny od razu zakupiłem obie wersje!

p.s. Fajnie jakbyś pod te obrazki podpiął możliwość wysłuchania, bo nawet ja nie wiem gdzie szukać od razu. :P
Już wysyłam
Obrazek
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 maja 2026, 20:50 A co tam, niech będę stratny od razu zakupiłem obie wersje!

Mam nadzieję że się podoba! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jutro także ujawni poradnik jak korzystać z płyt wyprodukowanych przez Supraphon!
Obrazek
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Gratuluję, aż sama kupię jedną wersję :)
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Isabella M. Neumann-Swann pisze: 07 maja 2026, 07:46 Gratuluję, aż sama kupię jedną wersję :)
A zachęcam, zachęcam!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Przyznam szczerze, że spodziewałem się, że to będzie zrobione z mniejszą pompą. Herr Vratisław potwierdzi, że już pochwały posypały się na priwie!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 07 maja 2026, 08:46 Przyznam szczerze, że spodziewałem się, że to będzie zrobione z mniejszą pompą. Herr Vratisław potwierdzi, że już pochwały posypały się na priwie!
Zgadzam się! Ale nie wiem czy tu coś się nie szykuje nowego na mikronacjach z płytami właśnie!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Mandaryna pisze: 07 maja 2026, 20:44
Heinz-Werner Grüner pisze: 07 maja 2026, 08:46 Przyznam szczerze, że spodziewałem się, że to będzie zrobione z mniejszą pompą. Herr Vratisław potwierdzi, że już pochwały posypały się na priwie!
Zgadzam się! Ale nie wiem czy tu coś się nie szykuje nowego na mikronacjach z płytami właśnie!
Mimo wszystko pomysł, pisząc kolokwialnie, "w pytkę".
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prahburg”